reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

reklama
Ewa81 dzieki za pocieszenie, bo ja od wczorajszego usg nie moge przestac o tym myslec. Lekarz orzekl, ze sa niewielkie szanse na obrot

Ewa81 dzieki za pocieszenie, bo ja od wczorajszego usg nie moge przestac o tym myslec. Lekarz orzekl, ze sa niewielkie szanse na obrot

cynamonka, ja się zgadzam z Ewa- dziwne rzeczy opowiada ten lekarz, dziecko obraca się nawet pod sam koniec ciąży, więc niepotrzebnie Cię zestresował. moja koleżanka też była na usg w 26 tyg-mały był poprzecznie ułożony, potem chyba w 32 się obrócił, także naprawdę się tym nie martw;-)

hej, wróciłam właśnie od gina no i nie mam zbyt dobrych wiadomości, po pierwsze nadal nie znam płci (Maleństwo ma pępowinę między nóżkami), po drugie mam infekcję (dostałam Pimafucin) a co najgorsze mam skróconą szyjkę i przez czasowe skurcze dostałam Isoptin i Fenoterol, żeby nie doprowadzić do przedwczesnego porodu :-:)-(
Dodatkowo Maluszek ułożony jest miednicowo więc na tą chwilę czeka mnie cesarskie cięcie (oczywiście jeśli Maleństwo się nie odwróci)
Mam leżeć i jak najwięcej odpoczywać, no i kontrola za 2 tyg.
Jutro musze być z rana na uczelni a potem miałam 3 dni być na praktykach ale pojadę tylko jutro a środę i czwartek będę musiała sobie odpuścić. Miałam też jechać w piątek do rodziców ale przez skróconą szyjkę będę uziemiona w domu.
Także od środy będę częstszym gościem na bb.

Z dobrych wiadomości to to, że wyniki morfologii poprawiły mi się od ostatniego razu i że Maleństwo waży 16000 g.

Aaaaaa i zapomniałam dodać, że mam kolejne 3 kg na plusie czyli wychodzi mi 10 kg od początku ciąży.

hej, wróciłam właśnie od gina no i nie mam zbyt dobrych wiadomości, po pierwsze nadal nie znam płci (Maleństwo ma pępowinę między nóżkami), po drugie mam infekcję (dostałam Pimafucin) a co najgorsze mam skróconą szyjkę i przez czasowe skurcze dostałam Isoptin i Fenoterol, żeby nie doprowadzić do przedwczesnego porodu :-:)-(
Dodatkowo Maluszek ułożony jest miednicowo więc na tą chwilę czeka mnie cesarskie cięcie (oczywiście jeśli Maleństwo się nie odwróci)
Mam leżeć i jak najwięcej odpoczywać, no i kontrola za 2 tyg.
Jutro musze być z rana na uczelni a potem miałam 3 dni być na praktykach ale pojadę tylko jutro a środę i czwartek będę musiała sobie odpuścić. Miałam też jechać w piątek do rodziców ale przez skróconą szyjkę będę uziemiona w domu.
Także od środy będę częstszym gościem na bb.

Z dobrych wiadomości to to, że wyniki morfologii poprawiły mi się od ostatniego razu i że Maleństwo waży 16000 g.

Aaaaaa i zapomniałam dodać, że mam kolejne 3 kg na plusie czyli wychodzi mi 10 kg od początku ciąży.

magdzia oj to musisz teraz odpoczywać i dbać o siebie, a jakbyś pokazała L4 od gina czy nawet jak by Ci napisał ze masz problemy z szyjką czy zagrozenie przedwczesny mporodem to nie uznali by Ci praktyk?tak żebyś nie musiała ich robić,żeby ci je zaliczyli?
maluszek juz duzy,super :))) mi isę wydaje ze Ty dowiesz sie na porodówce czy to dziewczynka czy chłopczyk hihi

magdzia oj to musisz teraz odpoczywać i dbać o siebie, a jakbyś pokazała L4 od gina czy nawet jak by Ci napisał ze masz problemy z szyjką czy zagrozenie przedwczesny mporodem to nie uznali by Ci praktyk?tak żebyś nie musiała ich robić,żeby ci je zaliczyli?
maluszek juz duzy,super :))) mi isę wydaje ze Ty dowiesz sie na porodówce czy to dziewczynka czy chłopczyk hihi

Ogólnie zostały mi tylko te 3 dni praktyk, zajęć na uczelni już nie mam więc gin nie dał mi żadnego zwolnienia, myślę, że jak pogadam z gościem to mi dwa ostatnie dni odpusci, ale jutro musze jechac, chociazby z nim pogadac.

magdzia no to nie za wesoło po wizycie. Najwazniejsze ze dostałas leki, a z dzidzia wszustko ok. Uparciuszek jeden. Teraz tylko spokoj i duzo odpoczywaj

magdzia - niesamowite, ze tajemnica nie zostala ujawniona!! Nie przejmuj sie , juz tak niewiele nam zostalo, musimy po prostu zwolnic i wiecej odpoczywac, w koncu w ciazy jestesmy i musimy sie z tym pogodzic, infekcje rachu ciachu wyleczyc i sladu po niej nie bedzie! waga cudna, ja juz 3 wiecej! Glowka do gory!

reklama
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy ale same wiecie, że gdyby Was to dotyczyło to też byście były przerażone, ja od powrotu siedzę i ryczę. M w pracy i nie mam się do kogo przytulić :-:)-(
teraz będę siedzieć i myśleć co zrobiłam źle...

Do góry