reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG lipcowych fasolek i wizyty kontrolne :)

dziewczynki gratuluje udanych wizyt i ciesze sie ,ze z Julka i Michalkiem wszystko ok i ladnie rosna :tak::happy:

reklama
Cieszę się dziewczyny, że wszystkie wczorajsze wizyty udane, szczególnie Twoja Madzik- bo wiem jak każdą strasznie się przejmujesz...

Atabe- GRATULACJE ostatecznego WYBORU IMIENIA!!!! :-D:-D:-D JA też już się jakoś przyzwyczaiłam ze JAgódkę będziesz miała... pasuje jakoś do Twojej rodzinki i kręconych włosków!

Anetka, madzik super że wizyty udane i dzidzie takie dorodne:-) a godziny rzeczywiście macie powalające wizyt:-)

Atabe- GRATULACJE ostatecznego WYBORU IMIENIA!!!! :-D:-D:-D JA też już się jakoś przyzwyczaiłam ze JAgódkę będziesz miała... pasuje jakoś do Twojej rodzinki i kręconych włosków!

dzięki kochana, jakoś tak mi ją wszyscy wkręcili:-p mam nadzieję, ze to dobra decyzja:-D a jak mała kiedyś powie, ze nie lubi swojego imienia- to powiem, ze tatuś wybierał;-):-D:-p

dziewczynki gratuluję udanych wizyt. Ale Te Wasze dzieciaczki duże ;-)
Moja tylko1,5 kg, ale miałam później owulkę, więc w sumie nie mam co liczyć na urodzenie w terminie...

Boszsz jak ja jestem nie na czasie, dzieciaczki rosną, że szok, już większość ok 2kg ma :szok:, wielkie gratulacje dla mamusiek (napisze ogólnie bo sporo Was było) no i zdjęcia super :-), jak zawsze zresztą :tak:.

Atabe dobrze, że szukasz konsultacji z innym lekarzem, bo ten to chyba zbyt wyluzowany :baffled:.

Louise och tak ci się lańsko należy, dobrze, że teraz polegujesz :tak:, życzę, żeby bez krążka się obyło :tak:.

A odnoście coraz krótszych szyjek to się poważnie nad sobą zastanawiam, też się nie oszczędzam, przez ostatni tydzień, co dzień po drabinie skaczę, to z wałeczkiem, to z pędzelkiem, to coś okleić, to kurze pościerać, a potem zlegam wieczorem, że nawet do kompa nie mogę usiąść :-(, wizytę mam w środę, aż się boję :baffled:, a na usg za 2-3 tygodnie. Ach no i w poniedziałek idę na glukozę 75, już słodycze odstawiłam, żeby za dużo nie wyszło :baffled:.

Wróciłam z USG 4D, Andrzej rozwija się bardzo dobrze. Prawidłowy zarys główki, struktur wewnątrzczaszkowych, twarzoczaszka prawidłowa, serce ułożone prawidłowo, prawidłowej wielkości, obraz 4 jam prawidłowy, TVV-prawidłowe
Pod przeponą widoczne - żołądek, nerki i pęcherz.
Płyn owodniowy w normie, łożysko ściana tylna, poza ryzykiem przodowania.
Przepływy w UA i MCA prawidłowe.

Andrzej ułożony jest niestety miednicowo i bardzo nisko :-( Pani dr powiedziała, że na jej oko on się już nie przekręci.
Jak zawsze do USG układał się pięknie, tak dziś zakrył się nóżkami i rączkami i nie widać było całej buźki. Nos było widać, ma jak kartofel po ojcu :-D
Nie było widać dystalengo odcinka kręgosłupa i kończyny.

Anetka,Madzik ciesze sie ze wizyty sie udaly!

Ewcik masz racje my same nie zdajemy sobie sprawy ze czas tak szybko leci i dzieciaki rosna:)jeszcze troszke a malenstwa tulic bedziemy:)

reklama
kurcze, te Wasze dzieciaki takie duże już. Aż się zaczynam martwić, ile moja Mała waży, a usg dopiero za 3 tyg...:(

Do góry