reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

USG - nasze małe październikowe Słoneczka

Gwiazdeczka pisze:
Teraz wszystko w porzadku bedzie i niedlugo bedziemy wklejac zdjatka naszych malenstw, no nie?
Pewnie że będzie! Ale najpierw jeszcze z USG kilka zdjątek wkleimy ;) A potem zrobimy galeryjkę dzidziulków ;D

reklama
Ines, dojrzalam i dzwonie dzis do szpitala aby umowic sie na USG genetyczne, wierze ze wszytko jest dobrze, jednak mam takie uczucie ze jesli nie pojde na to badanie, to ze po urodzeniu dziecka uslysze od lekarza, ze dziecko jest chore i ze mozna bylo mu pomuc wczesniej a ja nie zrobilam USG genet. :-[ Doslownie metlik w glowie.

A czy ktos inny mial juz USG genetyczne?

PaulinaAnna chyba Ines pisala juz o takim USG to naprawde nic strasznego to tylko bardziej szczegolowe USG gdzie sprawdzaja czy dzidzia na prawidlowo uksztaltowana golowke serduszko kregoslupik aby mozna bylo wykluczyc np. zespol Downa czy chore serduszko .W londynie mozesz odmowic takiego badania ale normalnie takie tylko sa proponowane to znaczy ze jak masz 3 USG na cala ciaze to 3 sa szczegolowe chyba ze sie nie zgodzisz ;) no to tez troche przesadzilam z tym szczegolowe bo tu to nie wyglada tak jak w polsce :mad: w polsce to sa szczegolowe ;D

Kallusia, na te badanie to sie zdecydowalam po tym co napisala Ines, bo tutaj w holandii to tylko je proponuja ale decyzja nalezy do rodzicow.... ja chciala bym miec jednak je za soba i pewnosc ze wsio jest dobrze z malenstwem.

Paulinko wydaje mi się, że Wasza decyzja jest słuszna :) Badanie na pewno Ciebie uspokoi i zobaczysz śliczne całkowicie zdrowiusieńkie dzieciątko. Na pewno wszystko jest dobrze! A Twój spokój w ciąży jest najważniejszy :)

reklama
A ja nawet nie wiedzialam ze mam USG genetyczne .. takie mini genetyczne ;) .. zrobili mi w szpitalu jak wychodzilam, jedynie nie sprawdzil przezornosci (czy jakos tak) karkowej bo za maly dzieciaczek byl jeszcze .. ogolnie wszystko prawidlowo .. ale pewnie jeszcze 11 poprosze o jedno takie USG :)

Do góry