reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

USG naszych malenstw

aga31 pisze:
kasia ale robisz usg co 2 tyg???
Na razie nie bo mam wizyty co 4 tygodnie, więc i USG co 4, Od 7 miesiąca zaczyna się chodzić co dwa tygodnie i powiem szczerze nie wiem czy wtedy lekarz robi USG na każdej wizycie, ale jeżeli tak to ja chyba nie będę protestować, w końcu on wie najlepiej czy można czy nie można. :)

A ja idę na wizytę dopiero 17, już sie nie moge doczekać.

reklama
A oto zdjecia Siluni - wstawiam takie, jak bylo zrobione, jak bedzie wymagac obrobki to jutro, bo dzisiaj juz nie jestem w stanie :) Spioch mnie bierze.

No i opis:

"zdjecie 1.
jedna sliczna mala nozka

zdjecie 2.
po lewej kawalek buzki z noskiem i oczkiem , a po prawej nozki

zdjecie 3.
glowka oraz raczki , popatrzcie na paluszki czyz nie sa zabojcze :)"

usg.jpg

jeja ale duże już te dzieciaczki.jeszcze trzy tygodnie temu to się całe miesciły na ekranie a teraz maja po 20 cm.
szok nie :)

My już po USG. Wszystko w jak najlepszym porządku: dzidziol ruszał się jak szalony (kręcił, drapał się po główce, wkładał sobie rączki do buzi;)), serducho, mózg, kręgosłup itd. ok, tętno prawidłowe (139 uderzeń na minutę) i odpowiednie wymiary jak na końcówkę 17-go tygodnia  ;D Płci niestety nie dało się odszyfrować , głównie przez te pląsy;)

Mój Piotr pierwszy raz oglądał na monitorze swoje "dzieło" i chyba był w szoku;)

Pozdrawiamy :)

gratuluje, silunia piekne dziecko
zazdrosze wam, ja niedlugo tez ide na usg i nie moge sie juz doczekac
bardzo sie ciesze ze z waszymi malenstawmi wszystko jest jak w najlepszym porzadku

Silunia, jaki duzy dzieciaek, szkoda ze zdjatka takie malutkie....

Dominique faceci zawsze sa w szoku jak widza dziecko na usg. Moj widzial juz trzecie i tez byl w szoku! Ciesze sie, ze taki maly kreciol jest u Ciebie pod serduszkiem. Marcinek byl tak ruchliwy, ze ciezko go bylo zmierzyc.

tak jak obiecalam dawno temu :-[ zdjecia mojego malenstwa. sa to zdjecia z 11 tygodnia...dawno temu
niestety sa male bo nie wiem co zle robie...no coz...wazne ze sa...mam nadzieje ze cos zobaczycie

usg4ic.jpg

Sliczne Asmodis, a ze malutkie to trudno. Ale teraz to dzidzia juz duuuuuzo wieksza jest :).

reklama
karoo kochana dzieki serdeczne za wstawienie , jezeli nie masz nic przeciwko to wykozystam cie jeszcze kilka razy ;D

Dziekuje dziewczyny , wszystkie nasze bebika sa sliczne , asmodis gratuluje pociechy

ustalilismy z moim G. ze w 21 tygodniu idziemy na usg polowkowe na super sprzecie wiec zdjecia tez beda lepsze ;) mam nadzieje , ze maluch juz nie bedzie wtedy tajniakiem ;D

Do góry