reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

USG Naszych maleństw...

reklama
Właśnie jeszcze nic myślę że porozmawiamy o tym w maju przy kolejnej wizycie.Mateuszek jest ułożony główką do dołu czyli niby prawidłowo do naturalnego porodu,do wąskich w biodrach też nie należę,czyli niby wskazań do cesarki nie ma.Od początku boi się tylko o szyjkę,bo po tylu zabiegach jest osłabiona ,ale trzyma skubana mocno i jest długa.Nie wiem naprawdę o co chodziło z tym umawianiem się,pewnie dowiem się w maju.

w szpitalu zrobili mi USG ale jakies takie mało wiarygodne bo im się maszyna wieszała co i rusz:dry: pokazało ono że Eryk jest o tydzień młodszy i waży zaledwie 2010:sick: ale potem poan vice ordynator na "macanku" powiedział że po główce to on wymacał że Eryk ma co najmniej 2300 węc gites. Poza tym wszystko z nim w porzadku i leży główką w dół:) Co do rodzenia, to do czerwca pewnie nie donoszę, byle do 14 maja w takim razie:)

ojj Sorga to chyba bedziesz pierwsza ropakowana czerwcowka:tak::tak::tak:

ma to swoje dobre strony, chyba od 36 tygodnia to juz oki -choc jak wiadomo najlepiej dotrwac do 38 tygodnia. Najwazniejsze ze Eryk jest silny i zdrowiutki no i cieszymy sie ze jestes znow z nami spowrotem. :-):-):-) oby Eryczek jak najdluzej sobie poczekal z tymi narodzinkami;-)

Sorga donoszony noworodek to dzidzia do 37 tc. Więc wytrzymaj do tej pory :tak: :-D :-) a potem ...... juz sama radość :-)

ja juz bym chciala sie rozpakować:p leże grzecznie tylko ze wzgledu na dobro Eryka, po 36/37 tc jak wszystko bedzie oki zamierzam pobiegac po schodach i "zaliczyć" wreszcie mojego męża i się szybciutko rozdwoic i pójśc wreszcie na spacer:p

Oj dziewczyny współczuję wam z tym leżeniem. Ja tylko Bogu dziękuję że jest wszystko w porządku i mogę wszystko robić, bo nie wiem jak bym tak usiedziała na miejscu, ciągle mnie nosi. A z tym brakiem seksu to już w ogłóle was podziwiam, ale wiem ze to dla dobra dzidzi, z drugiej strony po porodzie znowu trzeba będzie uważać, przynajmniej przez jakiś czas, więc ciąża to ostatni czas kiedy można "szaleć" i nie martwić się ewentualną "wpadką".

reklama
Sorga-trzymaj sie i nie puszczaj do 37 tygodnia :-)
Kotek-hehe, no ja ostatnio w szpitalu na badaniach dostalam ulotke o zabezpieczeniu sie na "po porodzie" z opcjami pigulek itd. W pierwszym momencie pomyslalam "po co mi to?" ale faktycznie pomalutku trzeba bedzie i tym sie zainteresowac na nowo :-)

Do góry