reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

ustalenie ojcostwa, ustalenie adresu ojca, alimenty

Naprawde sam fakt ze nie mieszkamy razem starczyl by zeby ograniczyc ojcu prawa? Nie sadzilam ze to takie latwe... Urzedniczka w sadzie kazala mi zbierac wlasnie brudy na tatusia...
Czy fakt, ze u dziecka zjawia sie raz na 3 - 4 miesiace tez by pomog;l?

reklama
Co trzeba wiedziec zeby to tak sprawnie poszlo? Jakie argumenty, etc? Jestem narazie w ciazy ale nie chce zeby ojciec dziecka mial z nim cos wspolnego jak juz sie urodzi..

Prosze napiszcie mi czy takie maleństwo 10 miesięcy może miec ustalone kontakty z ojcem pod moją nieobecnoć?? Czy któraś z was miała własnie sprawę o ustalenie kontaktów z takim maluszkiem. Czy jeżeli bacia dziecka jest chora ( dostaje ataków padaczki) mogę nie zgadzać sie aby maluch był z nią sam na sam??

Nie pisałam o ustaleniu ojcostwa a o konkretnej sytuacji "Ustalenie wizyt z niemowlakiem" .... wydawało mi się że to całkiem odrębny temat, został przeniesiony do wątku "ograniczenie praw rodzicielskich", a przecież nie o tym pisałam.

Szukam osob ktore mogly by mi pomoc!rozstalam sie z ojcem mojej corki,nie bylismy malzenstwem ale mala dostala jego nazwisko byly to czasy kiedy bylismy zakochani i on nie mial problemow z alkoholem.Musialam od niego odejsc jest nalogowcem i do tego stal sie agresywny!wnioslam pozew o alimenty ale chcialabym tez aby mogl widywac sie z mala tylko w mojej obecnosci ze wzgledu na jej bezpieczenstwo by nie mogl jej zabierac!czy ktos wie jak to zrobic blagam o pomoc!!!!!!:-(

czesc zupelnie cie rozumiem jestem w podobnej sytuacji!rozstalam sie z ojcem mojej corki bo pije prawie codziennie i byl agresywny!w tej chwili zlozylam wniosek o alimenty ale rowniez szukam pomocy bo chcialabym aby mogl widywac ja tylko w mojej obecnosci ze wzgledu na jej bezpieczenstwo!!nie wiem kompletnie jak sie do tego zabrac i czy mam do tego prawo!

Witajcie kochane,
Przez 3 trudne lata byłam samotną matką. W marcu tego roku wyszłam ponownie za mąż, ale pewne problemy samotnej matki pozostały - widzenia dzieci z ojcem, moja obawa o jego zły wpływ na nie, alimenty.
I mam pytanie - może któraś z Was mogłaby mi pomóc - nie znalazłam nic w necie - czy mam prawo do podwyższania alimentów po ponownym wyjściu za mąż? Eks płaci grosze, wydatki na chłopców coraz większe, ja teraz zarabiam minimalnie - leżę w zagrożonej ciąży. Jakie jest prawo? W sumie to niby dlaczego mój obecny mąż ma ponosić wydatki, które należą do mojego eks?
Dziękuję za wszelkie wskazówki.
Pozdrawiam serdecznie.

reklama
Do góry