reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Usypianie naszych kochanych misiakow

Kasiu takie wyrko ma moj kolega z pracy dla córeczki miesiac młodszej od naszych i skionczyło sie spanie w dzien a wieczorem i tak trzeba z nia lezec...
Moja Julka do dzis wymaga wspólnego zasypiania ale juz był okres ze po czytaniu przytulaskach była bajka na radyjku i zasypiała
Młodego nauczyłam zasypiac samemu - dostaje cycusia czytamy w moim łozku a potem wkładam do łozeczka i lezy sobie czasami zasypia szybko a czasami nie...
Czasami potrafi wyc ale ja go przetrzymuje i zasypia..
Bez przetrzymania niestety nie nauczysz..

łozko dla młodej mam z ikea
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S39858939
materac na spręzynach dałam obszyc do tapicera na niebiesko pod kolor mebli bo nie podobaja mi sie białe materace a tak to wyglada jak normalny tapczanik
nigdy nie mielismy zabezpieczenia bo sie bałam ze jak młoda bedzie fikac to jeszcze przeleci w nocy dostawiałam stolik z mamuta - nigdy nie spadła (spi od 2 roku zycia)
2s7yruv.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Oliwia nie miała 2 lat jak już spała na takim łóżku co Madzia wkleiła z tym że miała barierkę, teraz dziewczyną mają piętrowe łóżko z barierkami (Oliwia na górze, Blanka na dole) i jest super. Nawet jak mała przebudzi się w nocy to można koło niej się położyć, ani razu nie spadła.
Mają takie Łóżko piętrowe KACPER PROMOCJA od INTERBEDS ! (1311154993) - Aukcje internetowe Allegro no i co fajne że te łóżka można postawić jako dwa osobne.

Daga nad takim właśnie sie zastanawiam ale boje sie ze jula wyleci mi z niego a młody i tak bedzie sie wspinał na góre.... bo dla niego nie ma zadnych granic..

Madziu łóżko jest rewelacyjne do tego szuflady pojemne na zabawki. Oliwia ani razu nie spadła a rzuca się po wyrku podczas snu, Blanka również. Nie ma takiej opcji żeby Julia spadła, te barierki są wysokie jak się leży. Co do wspinania to jakiś czas temu zaczęła nam się wspinać ale raz wlazła i panika i od tamtej chwili zapomniała o drabince.

Moja Ola póki co śpi na zwykłej wersalce - od ściany a z drugiej strony przystawione jest jej łóżeczko - i w sumie łóżeczko tylko rolę barierki spełnia bo od dawna nie chce w nim spać :] Planujemy kupić duże łoże typu małżeńskie i na nim będzie Ola spała, no i ja jak się przebudzi i mnie zawoła ;) Póki co nie robimy typowego dziecięcego pokoju, może w przyszłości jak już na swoje się przeprowadzimy to coś się wykombinuje.
Te łóżeczka, które wklejacie bardzo mi się podobają :)

No łożeczka bardzo fajne....:tak:
Piotrek śpi w łóżeczku turystycznym jeszcze, w dzien ma otwarte, nie raz sobie idzie poleżeć.....Wieczorem usypia zupełnie sam, po bajce jest buziak piciu, jesli chce i koniec...ale w nocy przenosze go do swojego łożka bo inaczej nie spałabym w ogóle....wiecie jak on ząbkuje :dry: Najlepsze jest to, że on kompletnie nie zdaje sobie sprawy z tego gdzie spi :-D I jak nieraz wyczuje, że ma lepsza noc to śpi cały czas u siebie....czyli nie jest w jakiś tam sposób przywiązany do maminego wyrka....to chyba dobrze ;-)

Wyrko swoje dostanie po remoncie pokoju, który bedzie miał miejsce na wakacje....może czerwiec - lipiec....wtedy będę korzystała z waszych rad :-)

Drzemka obowiązkowo w ciągu dnia 2 godziny bo jest masakra....wtedy po 18 pada i śpi do rana :-)

Laura dzisiaj usnęła o 20:15 ufff usypianie trwało zaledwie 5 min opowiadanie bajki:) Czyli moje dziecko musi się wyszaleć i w ciągu dnia drzemka max 1,5 godz. Dzisiaj jak pisałam wcześniej wstała po 11 zresztą my też, nie kładłam jej spać wciągu dnia, ok 17-18 była już zmęczona więc jutro pośpi krócej i moze się to w końcu unormuje.
Madziu łóżko masz super ale u nas konieczna barierka, teraz mała śpi w turystycznym bo tak się przewracała w drewnianym, że tylko szczeble trzaskały w nocy.
To piętrowe wygląda super:) ale nam jak na razie pojedyncze potrzebne:) my w styczniu-lutym przerabiamy pokoik, meble zostawiamy ale chcemy kupić łóżko młodej, dywanik, stoliczek i krzesełka z Ikei i malujemy ściany, bo ten fiolet co mamy jest bardzo smutny.

Filip zasypiał sam..a ostatnio mu się odwidziało i musi mieć mamusię koło siebie..jak zasnie przekładam go do łóżeczka i śpi tam do rana tj 7-7:30

my remont mieliśmy robić we wakacje no ale nam zeszło i teraz w styczniu się za to weźmiemy...tylko w ogóle nie mam pomysłu na ten pokoik filipa :sorry2:

Karolka śpi na swojej dwuosobowej sofie, czasami zasypia sama, czasami trzeba ja troszkę pogłaskać po nóżce, żeby zasnęła - zależy od dnia ;-) nie chce nawet słyszeć o zasypianiu gdzieś indziej niż w swoim pokoiku :tak: za to mam nocnego marka i imprezowiczkę straszną :zawstydzona/y: nie pójdzie spać dopóki są goście i żywa jest cały czas jakby dopiero co wstała... - po ojcu tak ma :-D:-p jeżeli ma drzemkę w dzień, to zasypia około 22 i nie da się jej położyć wcześniej, bo po prostu nie chce jej się spać :no: jak mi się uda ją przetrzymać bez drzemki w dzień, to zasypia około 20.30 - 21... wczoraj byliśmy na andrzejkach, Karolka była z ciocią i poszła spać po 23 :szok:

reklama
Do tej pory Olka zasypiała w swoim łóżeczku i samodzielnie. Od 2 tygodni ma nowe i już nie jest tak cacy, bo spiernicza. Mąż ma więcej cierpliwości i kładzie sie z nią (w jej łóżku oczywiście ) Problem jest ze spaniem w dzień i czasami odpuszczamy, bo po 2 godzinach męczarni nici z tego. Wczoraj wieczorem padła sama bo nie było drzemki w dzień. Myślę że pomału sie oswoi np teraz mi pięknie zasnęła...

Zależało nam żeby nowe łóżko było dość szerokie, na sprężynach, miało skrzynie na pościel i było bez barierek bo wtedy można na nim siedzieć. Zagłówek jest regulowany a po rozłożeniu całe łóżko ma 2 m i nawet cały duży tatuś sie mieści :-) Na noc zastawiamy 2 krzesłami

Madziu - bardzo fajnie sie komponuje kolor materaca ze wzorkiem na ścianie :tak:

Załączniki

• IMG_0487.jpg
    IMG_0487.jpg
    31,3 KB · Wyświetleń: 71
Ostatnia edycja:
Do góry