reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Usypianie naszych kochanych misiakow

Mój szkrab też od kilku dni nie chce spać popołudniu ale za to idzie wtedy wcześniej wieczorem.Widać tak ok godz. 17-tej ,że jest zmęczony ale niestety na drzemkę już wtedy nie pozwalam bo brykałby chyba do rana :tak:.

Śpi w łóżeczku turystycznym bo śpi z nami w sypialni bo swojego pokoiku jeszcze nie ma.
Z naszego łóżka 140x200 spadł mi chyba ze dwa razy więc we trójkę ciasno,zresztą bardzo rzadko się do nas wprasza.

W nocy budzi się raz około 1 :00 i krzyczy mleko!!!! . Śpi tak różnie do 7-8-9 rano.

Największą zmorą dla mnie jest to ,że on strasznie rzuca się w nocy i śpi w przeróżnych pozach no i do tego się odkrywa.
Nie raz już zmarzł i miał katar . Jak próbuję go przykrywać i kołderkę jakoś zakręcać ,żeby nie miał możliwości rozkopania się to potrafi płakać aż się nie rozkopie.Z odkręconymi grzejnikami na maksa spać się nie da a ja jakoś nie potrafię spać budząc się co 15 min. i sprawdzać co i jak.

reklama
U nas od dłuższego czasu jest jedna drzemka - w sumie różnie ona wypada, ale najczęściej w godzinach 13-14 zasypia i śpi do dwóch godzin. Na noc idzie spać po 21 - zasypia w miarę szybko. Kilka razy zdarzyło jej się przespać calutką noc (!!!!), ale zazwyczaj budzi się raz - różnie, między północą a 4 ;) i woła MAMA! Więc mama idzie spać do Perełki :) Budzimy się na dobre w okolicach 8 - nie jest źle :)

U nas od listopada drzemki bardzo sporadycznie. Najczęściej śpi w podróży (1-2 h ) ale też nie zawsze. Natomiast zawsze po drzemce są potem cyrki do 22ej. Gdy nie ma spania w dzień Ola zasypia bez problemu o 20ej. Przesypia całe noce i wstaje 7.30-8.

U nas jedna drzemka w dzień tak 1-1,5h trwa.

wieczorkiem tak ok 20tej Młody już śpi.
zazwyczaj przesypia całą noc w swoim łóżeczku..ale są noce gdzie się budzi i biorę go do nas...

Widzę, że u niektórych z Was juz rezygnacja z drzemki.
My narazie mamy koło 13 drzemkę ale coś długo zasypia. Od wigilii ma nowe łóżeczko IKEA | Dzieci | Łóżka dla dzieci | TROFAST | Rama łóżka, reg. dług./podst.szczeb, rosnące wraz z dzieckiem tylko barierkę jej domontowaliśmy. Bardzo je polubiła tylko sama może z niego wyjść co wykorzystuje oczywiście. Teraz wieczorne zasypianie nam się przesunęło z 20 na 21.30!!! Szok i nawet nie o samo wychodzenie chodzi....tylko woła cały czas "siusui" "kupka" a ponieważ teraz przechodzimy trening czystości to musimy ją wysadzać choć również oszukuje!
Dużo zmian teraz w jej życiu:-) ale chcemy zdążyć z wszystkim przed narodzinami braciszka.
Nie chciałabym rezygnować jeszcze z drzemki popołudniowej bo to jedyny czas kiedy mogę coś ugotować i sama choć trochę odpocząć.

Madzia, piękny pokoik:-) Może i ja dam materac do obszycia na zielono, a pościel będę chować do pojemnika pod łóżeczko..... A to jakaś specjalna tkanina? Oddychająca czy coś?

U nas łóżko stoi i czeka na złożenie, najpierw musimy pokoj dokończyć i przyuczyć Tuśka do spania bez zamkniecia. A łóżko będzie piętrowe, na górze dla Janka, na dole dla Tuśka, ale już widzę, że się będą ustawicznie zamieniać ;-/.

Drzemka obowiązkowa, ale on chodzi spać po powrocie taty z pracy po 21...

u mnie to wygląda tak:
o 9 pobudka z budzikiem bo Alex by spał do 11, o 14 po obiadku drzemka 1,5 godziny i Alex zasypia wieczorem ok.23....ale jak go kłade wcześniej i tak leżymy w łozku az wybije 23 i wtedy alex śpi. 22 kąpiel, 22.20 mleko,22.30 leżymy i czekamy aż przyjdzie sen...oczywiście śpi z mamusią na miejscu tatusia,a tatuś w drugim pokoju

reklama
Do góry