• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

reklama
dotka, też robiłam Kusudumę jesienią :)
Basia, a ten mis to jest czymś wypchany w środku?

Ja mam już swoje rzeczy do decoupagu :D Dzisiaj wzięłam się za robotę, ale jest to czasochłonne bardzo, może do jutra skończę. Trzeba za każdym razem czekać - aż wyschnie podkład, potem farba, potem crak, potem znowu farba (teraz jestem na tym etapie). Jeszcze dużo pracy przed mną.

kahaka - misia wypchałam watą, bo nic lepszego nie miałam, ale wypychałam mocno i porządnie :) I pokazuj swoje dzieła, bo ja coraz większy mam apetyt na coś z decupage.
Martusia czekam na kurkę :) może zamieszka w koszyczku?

Dziewczyny, decoupage jest super i naprawdę wciąga! :) Zbliżam się ku końcowi, jestem na etapie lakierowania, ale położyłam dopiero jedną warstwę, a trzeba kilka, więc jutro dokończę jak wrócę z pracy i wam pokażę. Ale powiem Wam, że jak na pierwszy raz, to chyba nieźle mi wyszło :)
Basia, czyli do tych szydełkowych zwierzątek są pewnie jakieś wzory - osobno na nogę, głowę itd. , a potem się je wypycha, tak?

Martusia - teraz zrobię aniołki z masy solnej, bo mam zamówienie od koleżanek :) i jeszcze jeden kwiatek - broszkę (ten z Twojej inspiracji) - też dla koleżanki. A potem zajmę się ozdobami na Święta już może. Widziałam takie ładne szydełkowe "ubranka" dla jajek wydmuszek, nie wiem, czy będę umiała, ale spróbuję ;)
Kahaka - misia zaczęłam z takiego wzoru, ale potem go przerobiłam, bo tamten miał rączki i nóżki robione razem z tułowiem, a ja chciałam osobno, żeby mógł nimi poruszać. więc głowa jest z innego misia a nogi i rączki z innego :) Ale w internecie można znaleźć pomocne wzory :)
I czekamy na jutro :)

a gdzie widziałaś to na jajka? Bo ja też czegoś szukam, ale nie moge nigdzie znaleźć tego czego szukam :) A z tą kurą chyba coś źle zrobiłam bo mi to nie przypomina za bardzo tej kury co miała wyjść.... no ale nic-jeszcze parę rzędów mi zostało

Na razie widziałam takie ozdobione jajka tylko w naturze, ale wiem, że mama koleżanki robi, więc istnieją jakieś wzory mam nadzieję. Jak znajdę, to wkleję link.
A kurkę skończ, posadź na jajo i wtedy będziesz wiedziała, czy Ci wyszła, ale na pewnie tak :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry