• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

reklama
Basiu jaka Pani !!! Dotka jestem :) Dagne dzieki :) wpadaj czesciej
Aniołek tam metodą decupage ale bardzo łatwosie robi bo białkeim się przykleja,
tu jest wszystko pokazane jak sie robi, tak samo pisanki robiłam :)

link: http://www.cafeart.pl/20081009764/m...a_decoupage-_kurs_obrazkowy_w_Cafeart.pl.html

Aniołek dla mojego ukochanego wiec wszystko zostanie w rodzinie :) hehe
a świecznik dla siebie zrobiłam

Młoda para czeka ....

Ostatnia edycja:
Ale piękne-padłam! :) Dotka boskie normalnie....

Ja miałam robić kartki świąteczne ale jakoś nie mam weny-w ogóle mnie niemoc twórcza ogarnęła.... brak mi inspiracji i pomysłów-a nie chce mi się ciągle kuraków robić.... a ciągle zapominam kupić kordonka na robienie koszulek...

Cześć Artystki!

Oj kochana, no wiem, wiem, że Dotka :) Tak tylko sobie zażartowałam :)

Martusia, a może spróbuj się pobawić masą solną? Ja sobie takie płaskie jajka zrobiłam i oczywiście aniołki, trochę inne od Dotkowych, ale chyba mogą być :) To jest fajna zabawa :)

Może spróbuję jutro-bo dziś jestem w pracy.... i znów kuraka robię-dla koleżanki...
Basiu- do jajek miałaś jakąś formę? [nie wiem czy już o to nie pytałam.... ;/ ]

Nie, nie pytałaś. Nie miałam formy, robię taki owal ręcznie. Są płaskie, bo masa solna raczej nie nadaje się do takich pełnych figurek. Robię w jajku dziurkę i do piekarnika. Suszę w niskiej temperaturze, więc to zajmuje dużo czasu (w zimie na kaloryferze, ale teraz nie grzeją za bardzo :)) No i pytaj o wszystko, wprawdzie nie jestem fachowcem, ale parę figurek mam na swoim koncie.

no ja właśnie takie płaskie jajca chciałam zrobić, ale wątpie że tak ręcznie mi kształtne wyjdą ;) nie mówiąc już o malowaniu-w tej kwestii to jestem na poziomie przedszkola-no może szkoły podtsawowej, ale pierwszych trzech klas.... ale może spróbuję-mam sporo kolorowychlakierów do paznokcie-takich już końcówek-a nie używam...

No właśnie, lakier - dobra rzecz :) A jak uważasz, że malowanie Ci nie wyjdzie, to pomalowane na jeden kolor jajo możesz okleić - guziczkami, tasiemkami, cekinami. Albo tak, jak Dotka swojego aniołka - serwetką - w tym linku, który podała, jest fajnie wyjaśnione, na białku się przykleja po prostu :) Tylko wtedy chyba tło powinno być jasne, bo wzoru nie będzie widać :)

Edit: A kształt jaja - może spróbuj tak: koło i potem z jednej strony musisz zwęzić.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry