• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Utrata wagi a karmienie piersią

asiakasia90

Fanka BB :)
Mam takie pytanie a mianowicie czy podczas karmienia piersią też tak Wam spadała waga szybko? Ja zawsze zmagałam się z nadwagą, w ciążę zaszłam z wagą 87 kg, przed porodem ważyłam 83 kg, a teraz dwa miesiące po porodzie i ważę 70 kg. Zastanawiam się czy to faktycznie kwestia karmienia piersią czy może coś mi dolega i stąd utrata wagi. Dajcie znać jak było u Was ☺️

reklama
Rozwiązanie
Ja niestety nie chudnę, a chyba wręcz zaczynam tyć. Przed porodem 54 kg. W ciąży +12. Tydzień czy 1,5 po porodzie spadłam do 58 a teraz jestem miesiąc po i ważę 58,5. Niestety jem sporo, podjadam. No i przez to siedzenie w domu nic już nie gubię. Może jak włączę ruch to coś spadnie. Oby :((
Je schudłam kolejny kg, a staram się jeść więcej :/
Mam takie pytanie a mianowicie czy podczas karmienia piersią też tak Wam spadała waga szybko? Ja zawsze zmagałam się z nadwagą, w ciążę zaszłam z wagą 87 kg, przed porodem ważyłam 83 kg, a teraz dwa miesiące po porodzie i ważę 70 kg. Zastanawiam się czy to faktycznie kwestia karmienia piersią czy może coś mi dolega i stąd utrata wagi. Dajcie znać jak było u Was [emoji3526]
Na karmieniu waga może spadać ale wcale nie musi.
U mnie waga nie spadała od karmienia tylko jak wdrozylam ćwiczenia to zaczęła spadać

To raczej kwestia tego że wciazy nie przytyłas a wręcz schudlas:) no chyba że liczby pomyliłaś:p ale jeśli nie to poprostu wszystko co ważyło dziecko, łożysko, wody, obrzęk czy krew zeszło ładnie i nadal chudniesz:)
Osobiście po pierwszej ciąży też ważyłam dużo mniej niż przed już w pierwszych miesiącach, za to po drugim porodzie już lipa, waga stoi jak zaklęta a to już rok.

To raczej kwestia tego że wciazy nie przytyłas a wręcz schudlas:) no chyba że liczby pomyliłaś:p ale jeśli nie to poprostu wszystko co ważyło dziecko, łożysko, wody, obrzęk czy krew zeszło ładnie i nadal chudniesz:)
Osobiście po pierwszej ciąży też ważyłam dużo mniej niż przed już w pierwszych miesiącach, za to po drugim porodzie już lipa, waga stoi jak zaklęta a to już rok.
Nie pomyliłam, schudłam 4 kg w ciąży. Ale jak wazylas mniej po ciąży niż przed to mnie trochę pocieszyłaś ☺

Ostatnia edycja:
reklama
Hej, ja ani przy pierwszym dziecku ani przy drugim nie zanotowałam jakiegoś szybkiego spadku wagi i zazdroszczę tym, które tego doświadczyły 😁 u mnie to raczej powolny proces chociaz przy drugim poszło szybciej. Pewnie ze względu na fakt już biegającego pieciolakta i braku czasu na jedzenie ;)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry