• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Utrata wechu

Mama2018mama

Fanka BB :)
Hej, mam pytanie jestem w 16tyg ciąży, 4 dni temu zlapal mnie okropny bol glowy posrodku czoła, trwal 3 dni, do tego zatkany nos jakby miedzy gardlem a czolem, sam nos czysty, potem 2 dni kataru lejącego i koniec czysty nos ale od 2 dni nie mam WOGOLE wechu.... Nie czuje nic, czuje tylko smaki gorzki kwasny slodki i ten wech. Mozna mi podstawic pod nos najmocniejsze perfumy i zero nic a nic
Spotkala sie ktoras z mam z takim przypadkiem?
Jak temu zaradzić:(

reklama
reklama
To był mój objaw koronawirusa. Z tym że brak węchu i smaku. Nie miałam za to żadnego kataru, ale mój mąż przy takich samych objawach mial. do tego ból głowy na czole, ból od ruszania gałkami ocznymi.
Właśnie ja mialam takie objawy. Bol gałek ocznych, brak węchu i smaku. Lezalam w domu 2 tyg z moim i nigdzie nie wychodzilismy mysle ze to było to jak nic ale testu nam nie zrobili mimo że do lekarza dzwonilam.

Bardzo dobrze żeście zrobili, ja akurat nie miałam testu ale mój mąż, niestety jestem od ponad 20dni w domu uwieziona., Mąż wyszedł po 10.
Właśnie ja mialam takie objawy. Bol gałek ocznych, brak węchu i smaku. Lezalam w domu 2 tyg z moim i nigdzie nie wychodzilismy mysle ze to było to jak nic ale testu nam nie zrobili mimo że do lekarza dzwonilam.

Hej, mam pytanie jestem w 16tyg ciąży, 4 dni temu zlapal mnie okropny bol glowy posrodku czoła, trwal 3 dni, do tego zatkany nos jakby miedzy gardlem a czolem, sam nos czysty, potem 2 dni kataru lejącego i koniec czysty nos ale od 2 dni nie mam WOGOLE wechu.... Nie czuje nic, czuje tylko smaki gorzki kwasny slodki i ten wech. Mozna mi podstawic pod nos najmocniejsze perfumy i zero nic a nic
Spotkala sie ktoras z mam z takim przypadkiem?
Jak temu zaradzić:(

Zrób test, u mnie pierwszym objawem koronawirusa był właśnie ból głowy, potem doszła biegunka i wymioty. Nie skojarzyłam tego z koronawirusem, tylko z ciąża. Dopiero jak mój mąż stracił węch i miał przytępiony smak (czuł, że coś się słodkie lub słone ale nie czuł nic więcej) to zgłosiliśmy się do lekarza poz, dostaliśmy skierowanie na wymaz i wyszło, że mamy koronawirusa. W twoim przypadku warto się przebadać, bo jesteś w ciąży. Ja też byłam w 16 tyg jak się zaraziłam, był duży stres co u dzidziusia ale na szczęście wszystko jest ok. Od ponad dwóch tygodni jestem zdrowa, tzn. nie mam objawów.
Leczenie wyglądało jak w przypadku przeziębienia w ciąży, czyli syrop z cebuli (polecam z przepisu Pana Tabletki), na gardło tantum verde lub fiorda, na gorączkę paracetamol, na kaszel grintuss adult kaszel.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry