reklama
AuraWaves
Fanka BB :)
Nie jesteś sama ja pare dni po mniemanej owulacji i jak głupia robię to samoJa już dzisiaj nie wytrzymałam i zrobiłam test, oczywiście białoNiech ktoś zabierze mi te testy, bo znowu robię to samo, kupuję, robię i sama siebie pocieszam w myślach: ,, ee to pewnie za szybko jeszcze zrobiłam" itp. I jak wariatka dopatruje się pod światło czy przypadkiem nie widać jakiegoś cienia
![]()
nieboniebieskie
Hej. Miałam testować 10 sierpnia ale dziś się skusiłam bo idziemy na imprezę i stwierdziłam że sprawdzę... No i... Coś tu widać
Lina_88
Zaangażowana w BB
WowHej. Miałam testować 10 sierpnia ale dziś się skusiłam bo idziemy na imprezę i stwierdziłam że sprawdzę... No i... Coś tu widaćZobacz załącznik 1651924Zobacz załącznik 1651924
Lina_88
Zaangażowana w BB
Uff to dobrze, myślałam że ja tak wariuję tylkoNie jesteś sama ja pare dni po mniemanej owulacji i jak głupia robię to samonie wiadomo czy się śmiać czy płakać
spoko23
@morticia_adams wpisz mnie proszę jednak na testowanie 19.08 (zatestuję sobie dzień przed rocznicą ślubu, żeby się w rocznicę nie dobijać
), bo mimo, że nie robiłam testów owu, to śluz wskazuje że jestem jakoś w okolicach owu
. Mąż po suplach też bardziej chętny do seksu w tym tygodniu, więc po urlopie akurat sobie siknę 
penguinlicious
Moderator
Wydaje mi się, że allo-MLR i crossmatch to dwa różne badaniaDziewczyny czy test Mlr to to samo co to?
Test limfocytotoksyczny (LCT) - crossmach (FCXM) - CD3+/IgG+
Ale jestem świeżak w immunologii, więc w razie czego niech mnie ktoś poprawi
Edit: jak tak szukam teraz w necie, to rzeczywiście można się pogubić. Ale już w kilku miejscach znalazłam informację, że można zbadać i to, i to (np. testDNA albo Salve Medica), więc to raczej osobne badania. Też wynik jest prezentowany odmiennie - ujemny/dodatni dla crossmatch i procentowo dla allo-MLR.
Ostatnia edycja:
orzechowooka
Marcówka 2024 trzyma za Was wszystkie bardzo mocno kciuki
nasz synek ma już ponad 4,5 miesiąca, życzę Wam podobnie wielkiej Radości! Pozdrawiam serdecznie!
Leonie
Hej dziewczyny, chętnie dołączę
Robię test ciążowy po 14.08. To nasz pierwszy cykl starań.
Mam 33 lata i jestem mamą 2,5-letniego chłopca. Przez długi czas myśleliśmy z mężem, że wystarczy nam jedno dziecko, ale teraz oboje zmieniliśmy zdanie i próbujemy kolejny raz
Przed ostatnią, szczęśliwą ciążą miałam dwa poronienia. Oba w 6 tygodniu, nawet w tym samym dniu ciąży. Dopiero po dwóch stratach dostałam możliwość konsultacji z ginekologiem (mieszkam w Norwegii, prowadzenie ciąży tutaj to temat rzeka). Za trzecim razem dostałam progesteron i acard i się udało
To razem jak tylko będzie kreska to lecę prywatnie do ginekologa po ten sam zestaw leków.
Dodam od siebie, że warto się kochać regularnie przez cały cykl, tak jak zalecają lekarze. Nam się udało w 5 dniu cyklu
Mam 33 lata i jestem mamą 2,5-letniego chłopca. Przez długi czas myśleliśmy z mężem, że wystarczy nam jedno dziecko, ale teraz oboje zmieniliśmy zdanie i próbujemy kolejny raz
Przed ostatnią, szczęśliwą ciążą miałam dwa poronienia. Oba w 6 tygodniu, nawet w tym samym dniu ciąży. Dopiero po dwóch stratach dostałam możliwość konsultacji z ginekologiem (mieszkam w Norwegii, prowadzenie ciąży tutaj to temat rzeka). Za trzecim razem dostałam progesteron i acard i się udało
Dodam od siebie, że warto się kochać regularnie przez cały cykl, tak jak zalecają lekarze. Nam się udało w 5 dniu cyklu
reklama
morticia_adams
No pewnie, że widaćHej. Miałam testować 10 sierpnia ale dziś się skusiłam bo idziemy na imprezę i stwierdziłam że sprawdzę... No i... Coś tu widaćZobacz załącznik 1651924Zobacz załącznik 1651924
Podziel się: