Podpisuje sie pod tymA tak powznie to ja nie jestem przekonana do nawet jak najbardziej wypsychologowanych technik edukacyjnych dla maluchow podawanych przez ekran tv, niestety.

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Podpisuje sie pod tymA tak powznie to ja nie jestem przekonana do nawet jak najbardziej wypsychologowanych technik edukacyjnych dla maluchow podawanych przez ekran tv, niestety.
Ja też :-) ale wiem że są mamy które już puszczają bajki dlatego o tym napisałam Zuzia póki co nie wie co to tv bo ja oglądam rzadko a jeżeli już to zawsze jak mała już śpi . A tą płytę o miganiu obejżałam sobie sama i nawet fajna może coś zastosuje z tych znaków bo niektóre bardziej mi pasują niż polskie odpowiedniki.
My też TV nie oglądamy, bo jak tylko jest włączony to mały staje przy ekranie i wali rączkami. więc Wyłączony. a jak Maja oglądac chce bajki to idzie na górę.![]()
Maciuś jak zaczarowany ogląda Teletubisie, ale tylko czołówkę.Dalej go nie interesuje, więc po czołówce (jakieś 2 minuty) wyłączamy. Ja sama nie oglądam tv. Mąż też.
Puszczam Stasiowi Baby TV, sama z nim ogladam. Nic innego nie oglada, bo u niego w pokoiku nie ma tv, a jego pole dzialania to wlasnie jego pokoik i kuchnia. Wszystko jest dla ludzi w odpowiedniej ilosci.
Nie slyszalam o tym Baby Einstein.
Znacie moze jakas wierszowanke, zeby uczyc dziecko gdzie ma oczy, glowe, brzuszek itp?
Tu jest moja glowa,
tutaj swoje raczki mam,
tu sa moje stopki,
a na brzuszku robie bam bam bam.
Puszczam Stasiowi Baby TV, sama z nim ogladam.
Znacie moze jakas wierszowanke, zeby uczyc dziecko gdzie ma oczy, glowe, brzuszek itp?