reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

I napiszę może już tutaj w ramach bety @loumarie bo ja typowo jak to ja odczytałam wiadomość od @kami1094 i zapomniałam odpisać. Pamiętajcie, że jak wam nie odpisuję to mi trzeba przypominać 🙄

Ja po CP zrobiłam sobie straszne kuku na głowę, bo o ile betę zbadałam 4 razy (choć mój pierwszy wynik 1.4 można uznać za brak ciąży i wtedy policzyć tylko 3) to potem postanowiłam iść bardzo szybko na USG i o ile jeszcze to pierwsze USG w 4+1 może i miało sens bo jednak byłam po tej pozamacicznej to już ono było bardzo naciągane bo beta dzień wcześniej nie miała nawet tysiąca. Także to, ze udało się zobaczyć mały pęcherzyk i to w Lux Med, który sprzętem nie grzeszy to cud.

No ale potem głupia ja postanowiłam iść w 5+1, jeszcze niby do lepszego miejsca i kupa. Bo nadal był pęcherzyk. Tydzień później 6+1 ta sama akcja, chyba nawet pęcherzyka żółtkowego nie było (nie mam czasu przeglądać teraz USG), oczywiście nadal można tu znaleźć moje posty z grudniówek 2023 - że nic z tego nie będzie, że pęcherzyk ciążowy jest duży i pusty. Że owszem USG mam ciągle u kogoś innego, ale to jest prywatnie, niby spoko miejsce. Dopiero chyba ok 8tc poszłam na USG znowu do Lux Medu i tam w końcu pojawił się i zarodek i miał nawet akcję serca. Zapewne był wcześniej, ale z jakiś powodów wcześniejsi lekarze go nie widzieli, a dla mnie to był stres przez każdy tydzień. Dodatkowo owszem, może w tym 5+1 powinnam była odpuścić na te 3 tygodnie, ale matko! Co to by były za 3 tygodnie, albo tak samo lub jeszcze gorsze.

Teraz w życiu bym sobie tego nie zrobiła. Umówiłabym się od razu u tego ziomka na Wilanowie w 7-8tc :D

Jak nie ma się jakieś fatalnej historii to myślę, że nie ma co się tak spinać. Szczególnie, że tak @Lunaa09 napisała - może wyglądać wszystko idealnie, nic nie wzbudzać podejrzeń a potem i tak g*wno
Dokladnie, dlatego też nie zamierzam iść na wizyty wcześniej jak koło 7 tyg, jak ciąża będzie zdrowa i silna, to się utrzyma.
Wiem po sobie, że ja bym się nie uspokoiła gdybym zobaczyła sam pęcherzyk, już rejestrując się do gina mówili że mam się umówić na 7 tydz 🤷‍♀️

reklama
A usg dopochwowe to szczerze ja osobiście źle znoszę.
Nie wiem czy chodzę do takich rzeźników, ale często po usg dopochwowym mam mocne bóle podbrzusza i plamię krwią. Więc też tak prawdę mówiąc, nie zachęca mnie to, bo to dodatkowy stres będzie z tym plamieniem. 😅

Załączniki

• 9e9db6d6-8e12-4c7b-bee7-3e60d0b5b300.jpeg
    9e9db6d6-8e12-4c7b-bee7-3e60d0b5b300.jpeg
    102,3 KB · Wyświetleń: 104
A usg dopochwowe to szczerze ja osobiście źle znoszę.
Nie wiem czy chodzę do takich rzeźników, ale często po usg dopochwowym mam mocne bóle podbrzusza i plamię krwią. Więc też tak prawdę mówiąc, nie zachęca mnie to, bo to dodatkowy stres będzie z tym plamieniem. 😅

To ja to USG 7-8tc miałam już przez brzuch

Jedyne co to jeżeli @loumarie rozważasz prowadzenie ciąży na NFZ to można się już gdzieś tam zapisać, bo niby muszą znaleźć wizytę w ciągu 7 dni roboczych, ale zawsze wygodniej jak się już wcześniej człowiek zapisze
Muszą ale jak miejsc nie ma to kaza szukać gdzieś indziej niestety...mi wypadała wtedy wizyta na nfz prawie w 9 tyg! Gdzie zapisywałam się w 5...

reklama
Do góry