reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

A SKĄD PEWNOŚĆ, ŻE NIE MA? ;-) Ja też się doszukuję, zapisuję wszystko, a potem stwierdzam, że na pewno to sobie wmawiam. Ale później myślę sobie, że jednak nie jestem kretynką i skoro coś czuję no to czuję. :D To wszystko jest tak delikatne, że nie-staraczki w życiu Warszawy nie zwróciłyby na to uwagi, ale ja w te objawy wierzę, że one są. Największa zagwozdka tylko czy są wczesnociążowe czy progesteronowe. TYLKO TYCH PIERWSZYCH NAM ŻYCZĘ! 💜💖💕
No to tabelka wygląda tak:
-Bol brzucha jak na okres? Jest, ale nie mam pewności. Raz ciągnie po jajnikach, raz boli blizna po cc. Uczucie ciepla w dole brzucha.
- cycki bolą? No kłują raz jeden raz drugi i chęć by je powygniatać jak ciasto na bułki.
Ale wszystko może być wina wysokiego proga, pmsem a brzuch to już w ogóle wszystkim można tłumaczyć, nawet byle wzdęciem. To najgłupszy czas do okresu, jak tu nie zwariować. Ba jak wytrzymać z testowaniem by się nie nakręcać, nie szukać cienia, nie rozpaczać. Tylko Wy rozumiecie ten hujostan po owulacji

reklama
-Bol brzucha jak na okres? Jest, ale nie mam pewności. Raz ciągnie po jajnikach, raz boli blizna po cc. Uczucie ciepla w dole brzucha.
- cycki bolą? No kłują raz jeden raz drugi i chęć by je powygniatać jak ciasto na bułki.
Ale wszystko może być wina wysokiego proga, pmsem a brzuch to już w ogóle wszystkim można tłumaczyć, nawet byle wzdęciem. To najgłupszy czas do okresu, jak tu nie zwariować. Ba jak wytrzymać z testowaniem by się nie nakręcać, nie szukać cienia, nie rozpaczać. Tylko Wy rozumiecie ten hujostan po owulacji
Jesteśmy po jednych pieniądzach :D. Ale powiem Ci tyle - mnie te tabelki jeszcze nie oszukały. Nie obserwowałam tego nigdy w nieciążowych cyklach. Byleby tym razem było to szczęśliwe i nie wysrało się po drodze...
PS - HUJOSTAN - kocham 🤣💜

Dokładnie rozumiem. Trzymałam się dosyć dobrze w tym cyklu żeby sobie nic nie wkręcać do wieczora kiedy kładłam się i nagle cycki zaczęły boleć tak, że musiałam zmieniać pozycję ;p trochę późno jak na ból po owu bo dziś może być ok 10 dpo (nie wiem kiedy dokładnie była owulacja) i ciągnęło mnie podbrzusze. Alee tłumaczę sobie co chwilę, że to pewnie na zbliżający się okres

7 dni do okresu i zaczyna się wkręcanie... a to kawa niesmakuje jak zawsze a to zapach nie ten, często siku a to coś kluje w dole brzucha. Zaczyna się wyszukiwanie objawów których nie ma... ale co poradzisz jak bardzo ich chcesz? Jeszcze sny... śniło mi się że urodziłam córkę i mąż się że mną kłócił że nie zgadza się na imię Marianna ani Adrianna i sam zadecyduje na drugi dzień 😶
Ja teraz na okres miałam wszystkie objawy ciazowe, łącznie z chorymi snami..

A SKĄD PEWNOŚĆ, ŻE NIE MA? ;-) Ja też się doszukuję, zapisuję wszystko, a potem stwierdzam, że na pewno to sobie wmawiam. Ale później myślę sobie, że jednak nie jestem kretynką i skoro coś czuję no to czuję. :D To wszystko jest tak delikatne, że nie-staraczki w życiu Warszawy nie zwróciłyby na to uwagi, ale ja w te objawy wierzę, że one są. Największa zagwozdka tylko czy są wczesnociążowe czy progesteronowe. TYLKO TYCH PIERWSZYCH NAM ŻYCZĘ! 💜💖💕
Tak to prawda, ja się miesiąc w miesiąc wsłuchuje w swoje ciało, ale gdyby nie starania, to bym ani na to uwagi nie zwróciła...

reklama
Zrobiłam kolejny test owu tak jak pisaliście, jest cień cienia w cieniu. Może jednak będzie owu ale później. Zwykle mam 12/13dc a dziś jest 12. Matko naturo, nie torturuj mnie. Co do pracy rozumiem Cię, też nie wyobrażam sobie zostać bez wypłaty w ciąży, a później jak żyć z małym dzieckiem zanim wrócę do roboty. Ludzie się dziwia, że kobiety coraz później się decydują na dzieci, ale trzeba mieć stabilna pracę bo za coś trzeba żyć.

Do góry