reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Tak tak oczywiście jestem w kontakcie z lekarzem. Te dzisiejsze wyniki robiłam bo tak mi zaleciła lekarka. Wysłałam jej wyniki czekam na odpowiedź. Zapewne coś podwyższy mi. Przy pierwszym transferze oprócz dopochwowo i doustnie miałam też zastrzyki. Tym razem póki co jestem bez zastrzyków więc może je dołoży jeszcze, nie wiem.
Przy pierwszym transferze z każdym przyrostem bety sprawdzałam proga i najwyższy poziom miałam coś koło 22 więc ewidentnie coś u mnie nie tak z tym progiem 😓

Postaraj się nie denerwować 🥹🫂

reklama
A ogólnie ja mało wiedząca w temacie on vitro ale 3dpt chyba jeszcze wcześnie, żeby ten progesteron mógł wyjść ?
Z tego co widzę to dziewczyny robią to 5dpt?

Progesteron a beta to trochę co innego.

Progesteron w in vitro bada się częściej bo musi mieć dobry poziom.
Szczególnie jak masz transfer na cyklu sztucznym.

To w ogóle zupełnie inne rozważania.

A to nie jest tak, że faktycznie 3dpt to trochę wcześnie? 🤗
Nie wiem na ile leki z suplementacji wychodzą w tych wynikach, bo już różne teorie czytałam.

Tak się właśnie pocieszam, że jeszcze wcześnie bo teoretycznie jeszcze mogło nie być implantacji więc w ciąży nie jestem. Tylko po pierwszym transferze miałam niskiego proga i skończyło się poronieniem. Co prawda nie wiem czy przyczyną poronienia był właśnie ten próg bo teoretycznie choć niski był w normie, ale no już z tyłu głowy jest obawa że się nie rozkręci i nie będzie rósł albo coś 😓

Ja nie doczytałam, że mówicie tutaj o in vitro
Mam dużo pracy przed wylotem jutro i czytam tylko oznaczenia i nie załapałam

Zdecydowanie lekarz powinien zwiększyć dawkę w takim przypadku przy in vitro ten wynik powinien oscylować min. na poziomie 20ng

Tak tak oczywiście jestem w kontakcie z lekarzem. Te dzisiejsze wyniki robiłam bo tak mi zaleciła lekarka. Wysłałam jej wyniki czekam na odpowiedź. Zapewne coś podwyższy mi. Przy pierwszym transferze oprócz dopochwowo i doustnie miałam też zastrzyki. Tym razem póki co jestem bez zastrzyków więc może je dołoży jeszcze, nie wiem.
Przy pierwszym transferze z każdym przyrostem bety sprawdzałam proga i najwyższy poziom miałam coś koło 22 więc ewidentnie coś u mnie nie tak z tym progiem 😓
Ale nie martw się na zapas, wszystko idzie teraz do przodu, są takie leki, że wierzę, że akurat to można ograć! Głowa do góry, Kochana! 🥰

Ja nie doczytałam, że mówicie tutaj o in vitro
Mam dużo pracy przed wylotem jutro i czytam tylko oznaczenia i nie załapałam

Zdecydowanie lekarz powinien zwiększyć dawkę w takim przypadku przy in vitro ten wynik powinien oscylować min. na poziomie 20ng
My byśmy tu bez Twojej wiedzy zginęły!!!! 😁❤️ Gdzie to lecicie? 🤓

reklama
Do góry