reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

właśnie mnie wzięła taka myśl odnośnie różnicy wieku.. między dwójką dzieci mamy 2 lata różnicy. gdyby nie biochem to jakbym urodziła to między młodszym a bobasem było to 4 lata to jeszcze tak spoko, a teraz czas leci i zaraz się zrobi 5,6 lat a między starszym dzieckiem 7,8 .. bo nie wiadomo kiedy się uda.

I tak myślę czy to nie za duża różnica, czy się potem jakoś będą dogadywać. Jakie macie zdanie na ten temat? Jakie doświadczenia?
No cóż ja też chciałam mniejszą różnicę ale się nie udaje więc będzie większa. Myślę że nie ma reguły, mam wśród znajomych rodzeństwo z różnicą 2 lata które się kłóci i w ogóle się nie dogadują, znam też takich z większą którzy za sobą w ogień by skoczyli.
Między mną a moją siostrą jest 5 lat różnicy - za dzieciaka różnie bywało wiadomo ale dzisiaj relacje mamy super.

reklama
No cóż ja też chciałam mniejszą różnicę ale się nie udaje więc będzie większa. Myślę że nie ma reguły, mam wśród znajomych rodzeństwo z różnicą 2 lata które się kłóci i w ogóle się nie dogadują, znam też takich z większą którzy za sobą w ogień by skoczyli.
Między mną a moją siostrą jest 5 lat różnicy - za dzieciaka różnie bywało wiadomo ale dzisiaj relacje mamy super.
Ja nie chciałam małej różnicy, widziałam u znajomych jak kobiety były dosłownie zajechane. Ja po ciazy musiałam odzyskać siebie, nauczyć sie układać wszystko na nowo, slabo bylo jak maz wyjeżdżał na długo i często tygodniami byłam sama z dzieckiem. Do tego nowa praca, ledwo laczylam koniec z końcem. Szczerze moge powiedziec ze jak corka miala 2 lata to chyba byl dla mnie najczarniejszy moment bo przy niej plakalam z niemocy. Teraz jak będzie 5 lat roznicy... No mogło by byc 3... wiem ze córka miala uwagę jakiej potrzebowała a ja czuję sie gotowa na drugiego bobasa.

Mój mąż z jednym bratem ma różnicę rok, i od małego mają problem z dogadaniem się. Teraz to już nawet kontaktów nie utrzymują. W drzwiach u teściów mijają się bez słowa. Obstawiam tu winę teściowej. Natomiast z drugim bratem jest 11 lat różnicy i wygląda to inaczej. Więc to chyba nie ma na to reguły.

Wszystkiego najlepszego i spełnienia marzeń! 🥳 @Nicky95
Podpinam się!!! Sto lat 🥳🥳🥳

Co do różnicy wieku, to naprawdę jest to indywidualna sprawa, charakterki dzieci itd, ja mam między najmłodszymi 2 lata i 9 mies I aktualnie zarówno fajnie się bawia jak i kłócą niemiłosiernie 🫨
Między maluchami a starszymi jest i 16 lat, tu już super, starsze traktują maluchy zadaniowo, na zasadzie dbania i takie opieki nad nimi, tak sami z siebie.
Między trójka starszych mam małe różnice wieku, teraz kiedy mają 14, 18 i 19 to dogadują się super 😊

Cześć miłego dnia 🙂
My weekend na weselu znajomych. Swoją drogą, znajomej poznanej tu na forum w 2019 🙂 Warto te znajomości pielęgnować.
Pierwszy raz się tak przyglądam swojemu cyklowi... 4 dpo, kłuje od czasu do czasu prawy jajnik. To normalne? 😂
Muszę zacząć brać jakieś witaminki chyba, polecicie coś?

Cześć miłego dnia 🙂
My weekend na weselu znajomych. Swoją drogą, znajomej poznanej tu na forum w 2019 🙂 Warto te znajomości pielęgnować.
Pierwszy raz się tak przyglądam swojemu cyklowi... 4 dpo, kłuje od czasu do czasu prawy jajnik. To normalne? 😂
Muszę zacząć brać jakieś witaminki chyba, polecicie coś?

Ale fajnie z tym weselem 🥹
U mnie kłucia jajników się zdarzają więc chyba normalne 😂
A witaminy i suplementy zawsze warto dobierać pod ewentualne niedobory 🙂

reklama
Do góry