reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

reklama
A jak Twoje samopoczucie po transferze? 😊
Jak pomyślę, że kolejny raz czeka mnie pełny pęcherz do tego to... 😅🤣

Ogólnie czuję się praktycznie normalnie, poza problemami z załatwieniem się przez progesteron i zmiennymi nastrojami jest całkiem ok 😁 Wydaje mi się, że czuję się dużo lepiej podłóg pierwszego transferu, ale tym razem wzięłam sobie L4 i odpoczywam, wysypiam się, nie stresuje się pracą więc może dlatego jest inaczej, choć nie wiem czy to dobry znak 😬

Coś czuję ze okres zbliża się wielkimi krokami. Spadek temperatury, wszystko mnie denerwuje... ale nie liczyłam na ten cykl, bo w okolicach owulacji mieliśmy coś innego na głowie 😩 Także w lipcu chyba ławeczka bo będzie nas czekać przeprowadzka.

Coś czuję ze okres zbliża się wielkimi krokami. Spadek temperatury, wszystko mnie denerwuje... ale nie liczyłam na ten cykl, bo w okolicach owulacji mieliśmy coś innego na głowie 😩 Także w lipcu chyba ławeczka bo będzie nas czekać przeprowadzka.

Będziemy sobie w lipcu we dwie siedzieć 😀

Tak pewnie, ja ogólnie jestem raczej pozytywnie nastawiona na życie i cieszę się, że zaczęliśmy się starać o drugie, ale dosłownie zaczęły mi się przypominać te wszystkie przygotowania, później szpitale, niekończące się wizyty u specjalistów, zastrzyki w brzuch i tony różnych tabletek....i się zestresowałam 😅 i nie wiem czemu, ale czuję jakaś presję mojego otoczenia i też nacisk na wiek (mam 30lat)
Dziewczyno, 30 lat to młody wiek na ciążę i poród, ja też w marcu skończyłam 30 lat i wcale nie uważam, żeby trudno w tym wieku było zajść tylko ze względu na wiek 😀

Rozumiem 🫂
U mnie pierwsza ciąża była bardzo spokojna a i starać się długo nie musieliśmy, nie to co teraz 🤣 no ale byłam prawie 10 lat młodsza 😅
No ja w pierwszą ciążę z córką zaszłam w wieku 25 lat, ale starania były takie na luzie pod tytułem "jak będzie to będzie ", bez testów owu, sam kalendarzyk, regularny seks, czarnuszka i kiełki na kanapki, kwas foliowy, nogi do góry i chyba za 2 czy maks 3 cyklem się udało. Gdzie się nie spodziewałam nawet, że się udało, tydzień spóźniał się okres, zrobiłam test i 2 kreski 😁 a dzień przed zrobieniem testu byłam z koleżanką na drinki 😁 teraz też bym tak chciała 😍

reklama
Jestem zawiedziona 😥 naprawdę akurat w tym cyklu jest mi tak cholernie przykro 😥 jakieś mam takie głupie poczucie czy będę jeszcze mogła kiedyś być w tej ciąży... Pewnie na pewno, ale kiedy to będzie ?? Niby marzec i kwiecień w ciążę zaszłam, maj i czerwiec nie. Ale już mojemu powiedziałam wczoraj, że jak się nie uda to w lipcu przykładamy się z seksami bardziej i regularnie.
Ehh, dołek mnie złapał. Jak jutro nic nie wyjdzie to już tylko czekać na okres i na luzie przygotować się do wakacji nad morzem 😊
Ale super z tym morzem ❤️
My też nad morze jedziemy ale już po Sezonie bo na przełomie września I października 🫠
My również kochamy Polskie morze.
Naszym rytuałem letnim jest już od kilku lat Krynica Morska.
W tym roku jedziemy na dłuuuuuuugo :) ale też jadą z Nami moich 2 braci i siostra z mężem i córką 🙃 . Później dojadą do Nas moja siostra z chłopakiem i kolejny brat mój . Także naszykowały się wakacje z rodzinką ♥️ i doczekać się nie mogę. Kiedyś pozabijałabym ich na wakacjach jak jeździliśmy a teraz każdy dorosły inaczej :)
Mam nadzieję ,że ceny Nas tam nie zabiją xD bo w Polsacie mówili ,że 8 pierogów 40 złotych teraz kosztuje tam 😱.
Dobrze ,że budżet mamy ale takich pierogów nie mam zamiaru jeść 😂😂😂

Do góry