reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

reklama
My już po wizycie, Kajtek 5mm, serduszko bije. 🥹 Kontrola za dwa tygodnie, umówiłam się od razu na prenatalne dokładnie za miesiąc. Przestraszyłam się, że 5mm to za mało (dzisiaj 7+1), bo 5+6 miał 1,5mm, a wiem że zarodek rośnie milimetr na dzień. Ale Pani Doktor powiedziała, że tak jest od momentu uwodocznienia zarodka, a wtedy to była „kropka”, „przestrzeń mogąca odpowiadać zarodkowi”, jeszcze nie zarodek. Czy jestem uspokojona? Nie wiem. Myślę, że to nieosiągalne.
Aczkolwiek kamień z serca, że serduszko bije prawidłowo.
Będzie piękny maluszek, będziesz miała nieprzespane noce i górę brudnych pieluszek. Teraz to Ty śpij na zapas ;)

@sara.woj a Ty planujesz jeszcze robić przyrosty? Jaki plan działania do wizyty? 🤗 jak się w ogóle czujesz? 🌺💝
Tak, na pewno w przyszłym tygodniu sprawdzę przyrost :)
Znalazłam opakowanie clexane z połogu (na szczęście termin ważności jeszcze do grudnia!) I będę stosować co drugi dzień aż do wizyty. Chyba, ze jakimś cudem uda mi się wcześniej umówić do hematologa ro ona wtedy da mi receptę. A ogólnie poza tym bólem dzisiaj to jest ok, czuję trochę prwce jajników i jestem zmeczona ale to w sumie jak zawsze ;D

Dziewczyny może to głupie pytanie, ale co jest wskazaniem do brania heparyny? Jakie miałyście badania, że od pierwszego testu macie takie zalecenia?
Zastanawiam się czy to u mnie też nie jest jakiś powód, że w ciążę zachodzę a się nie rozwijają... 🧐 jakie badania się robi żeby to stwierdzić?

W synevo jeszcze 3 godziny są rabaty 25% na badania i bym sobie wykupiła, czy pakiet badań w kierunku trombofilii to wykaże...
1000137026.jpg

Dziewczyny może to głupie pytanie, ale co jest wskazaniem do brania heparyny? Jakie miałyście badania, że od pierwszego testu macie takie zalecenia?
Zastanawiam się czy to u mnie też nie jest jakiś powód, że w ciążę zachodzę a się nie rozwijają... 🧐 jakie badania się robi żeby to stwierdzić?
Ja mam mutację pai-1. W teorii ona sama nie jest jeszcze wskazaniem do heparyny ale przy dwóch poronieniach już tak.

U mnie dziś 15dc i ja już mam dość tego cyklu. Testy mi wychodzą ciągle podobne, chociaż od kilku dni już raczej jasne. I teraz nie wiem czy ta owulacja już była (jeśli tak to kiedy?) czy dopiero będzie. A powinnam po owu brać duphaston...

reklama
Miałam dwie straty na wczesnych etapach, myślę, że zrobię ten pakiet skoro jest promocja żeby zobaczyć czy mam powody do obaw i ewentualnie wdrożyć inny schemat przy kolejnym pozytywnym teście.

Do góry