reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

reklama
Spoko, nie wytrzymałam 😅
Opowiadaj jak reakcja. Ja zachowałam body niemowlece jak przekazywałam info mężu o pierwszej ciazy. Chciałabym i przy drugim je zostawić mężowi z napisem "vol 2" 🥰

Załączniki

• il_fullxfull.3356304271_bt5l.jpg
    il_fullxfull.3356304271_bt5l.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 95
Opowiadaj jak reakcja. Ja zachowałam body niemowlece jak przekazywałam info mężu o pierwszej ciazy. Chciałabym i przy drugim je zostawić mężowi z napisem "vol 2" 🥰
Ja mojemu przy pierwszej ciąży (prezent długo na niego czekał) dałam torbę prezentową a w środku poradnik dla przyszłego taty, body z napisem "jeżeli Twój tata nie ma Brody,to znaczy,że masz dwie mamy" (mój mąż to brodacz) i małe buciki.
W kieszeni miałam pozytywny test ciążowy.
Małż wyciągnął najpierw książkę, przekartkował, odłożył. Wyciągnął body - przeczytał napis - odłożył. Mi serce biło,ręce się trzęsły - a on kamienna twarz. Gdy wyciągnął buciki to już wybucham,że on mało domyślny jest - i dałam mu test do ręki - ojcem będziesz. Wtedy dopiero zaskoczył 😂😂
Ciąża niestety biochemiczna ale te jego radość zapamiętam do końca życia

Ja mojemu przy pierwszej ciąży (prezent długo na niego czekał) dałam torbę prezentową a w środku poradnik dla przyszłego taty, body z napisem "jeżeli Twój tata nie ma Brody,to znaczy,że masz dwie mamy" (mój mąż to brodacz) i małe buciki.
W kieszeni miałam pozytywny test ciążowy.
Małż wyciągnął najpierw książkę, przekartkował, odłożył. Wyciągnął body - przeczytał napis - odłożył. Mi serce biło,ręce się trzęsły - a on kamienna twarz. Gdy wyciągnął buciki to już wybucham,że on mało domyślny jest - i dałam mu test do ręki - ojcem będziesz. Wtedy dopiero zaskoczył 😂😂
Ciąża niestety biochemiczna ale te jego radość zapamiętam do końca życia
Wlasnie jak sie juz wie o tym malym kropku to ciezko to utrzymac w tajemnicy

Cześć dziewczyny otworzyłam wątek dla marcowych mam bo widzę , że nie ma jeszcze

Życzę wam kobitki pozytywnych testów jak najszybciej , dużo spokoju w oczekiwaniu i otuchy dla każdej z was . Dla mnie ten rok testowania był mega ciężki , dopiero jak faktycznie odpuściłam udało się mimo iż niektóre badania nie wskazywały że może być łatwo . Udało się i każdej z was się uda ♥️

właśnie mnie wzięła taka myśl odnośnie różnicy wieku.. między dwójką dzieci mamy 2 lata różnicy. gdyby nie biochem to jakbym urodziła to między młodszym a bobasem było to 4 lata to jeszcze tak spoko, a teraz czas leci i zaraz się zrobi 5,6 lat a między starszym dzieckiem 7,8 .. bo nie wiadomo kiedy się uda.

I tak myślę czy to nie za duża różnica, czy się potem jakoś będą dogadywać. Jakie macie zdanie na ten temat? Jakie doświadczenia?

właśnie mnie wzięła taka myśl odnośnie różnicy wieku.. między dwójką dzieci mamy 2 lata różnicy. gdyby nie biochem to jakbym urodziła to między młodszym a bobasem było to 4 lata to jeszcze tak spoko, a teraz czas leci i zaraz się zrobi 5,6 lat a między starszym dzieckiem 7,8 .. bo nie wiadomo kiedy się uda.

I tak myślę czy to nie za duża różnica, czy się potem jakoś będą dogadywać. Jakie macie zdanie na ten temat? Jakie doświadczenia?
Jeśli mi się uda w końcu zaskoczyć to u nas będzie 12lat, z góry zakładam, że będę miała dwójkę jedynaków. Niestety, to bardzo duża różnica, zrobię wszystko, co w mojej mocy żeby się dobrze ze sobą dogadywały, ale jestem świadoma że to będzie bardzo duża różnica.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry dziewczyny, u mnie 11dc ledwo widoczna kreska na LH, nie wiem nadal co to było wtedy ,w 5dniu, że tak ładnie się wybarwila, bo teraz kolokwialnie mówiąc: bida z nędza ...
Czekam za dzień /dwa powinna się ładnie zacząć wybarwiać. Chyba, że cykl mnie zrobił w jajeczko..

Do góry