reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

w czym na wesele

misiafisia

Początkująca w BB
Miasto
Warszawa/Piastów
Za miesiąc idę na wesele koleżanki. Nie mam pojęcia w co sie ubrać...nie chcę typowej sukienki z satyny odcinanej pod brzuchem. najlepiej to żeby to nie była sukienka...myślałam o spodniach i tunice....ale jakich? gdzie kupić coś naprawdę fajnego? Jestem załamana. Mma talię ale z boku wyglądam już jak słoniątko :szok:. Dziewczyny błagam poradźcie coś...może któraś z was ma coś do odsprzedania? Nie chce też wydawać dużo pieniędzy - max 100 zł. Prosze o pomoc mamine brzuszki...pozdrawiam Małgosia

reklama
ja bym na twoim miejscu wziela jakas kremowa sukienke z biala koroneczka ladnym dekolcikiem i odcinania pod linia piersi :)....za kolanka ...

albo: teraz modne sa tuniki ale mi sie wydaje ze lepiej bedzie ubrac cos co doda ci lekkosci i pokaze ze ty nie tanczysz a sie unosisz :)... modne sa bufki rozne falbany i marszczenia... :)mozesz uzyc pasa na brzusio o pol tonu jasniejszego niz sukienka wtedy optycznie go ukryjesz :)....

Buzki i pozdrawiam :)

cokolwiek ubierzesz będzie dobrze:) to panna młoda musi zdziwiać:)

też mnie czeka za miesiąc wesele i nie planuję szaleć z ciuchami, najważniejsze żeby brzusiowi było wygodnie

wiesz spodnie ciążowe są na allegro sama kupowałam po 49 zł, z satyny z dodatkiem czegoś, do tego jak dziewczyny mówią tuniczkę, ładnie będziesz wyglądała a przede wszystkim wygodnie Ci będzie

Poszukaj na Allegro.:tak:
A poza tym w H&M podobno jest dział dla kobiet w ciąży i raczej w każdym większym mieście znajdziesz jakiś sklep z odzieżą ciążową. Ja znalazłam przez wyszukiwarkę u siebie w okolicy. I zakupiłam dżinsy... tanie nie były, ale za to wygodne! Mogłam przez Allegro, ale niestety jestem drobna i wszystko muszę mierzyć.Pogadaj z jakąś krawcową i coś Ci sensownego doradzi? Może zdoła jakiś ciuch przerobić tak byś mogła w tym iść z brzuszkiem a potem ew. wykorzystać? Może wystarczy jak kupisz tylko spodnie a tunik wszędzie teraz zatrzęsienie (niekoniecznie w sklepach z odzieżą ciążową)i coś dobierzesz. Miesiąc to nie za dużo, ale możliwe, że przeróbka nie będzie czasochłonna. Bo też rozumiem ze szkoda tak na jedną okazję i w takim szczególnym stanie kupowac jedna drogą kreację. Chociaż... zawsze możesz wystawić później na Allegro ;-) albo .. przyda się na następną ciążę!

nie wiem ja bym tak nie mogla....
jestem po szkole odziezowej, z wyksztalcenia krawcowa/projektan odziezy i moze patrze na to i naczej :)!!!

No wiecie - zboczenie zawodowe :D!!!
Ale że co? Chodzi o przeróbki? No tak- laik jestem ;-) Ale co szkodzi kobicie zapytać. A nuż jej coś krawcowa wyczaruje, no...;-)

PS Jeżeli na avatarze to Ty (bo na moim avatarze to nie ja :-D ), to strrrasznie przypominasz moją bratową ;-)

Za miesiąc idę na wesele koleżanki. Nie mam pojęcia w co sie ubrać...nie chcę typowej sukienki z satyny odcinanej pod brzuchem. najlepiej to żeby to nie była sukienka...myślałam o spodniach i tunice....ale jakich? gdzie kupić coś naprawdę fajnego? Jestem załamana. Mma talię ale z boku wyglądam już jak słoniątko :szok:. Dziewczyny błagam poradźcie coś...może któraś z was ma coś do odsprzedania? Nie chce też wydawać dużo pieniędzy - max 100 zł. Prosze o pomoc mamine brzuszki...pozdrawiam Małgosia

A ja bym pokopała w ciucholandzie , jak byłam w 8 miechu miałam wesele , kupiłam sliczna tunikę biało czarną dośc długą na ciuchach za 8zł . Z duzym dekoldem do tego miałam spodnie białe 3/4 i niestety klapki bo miałam spuchniete nogi i w inne buty mi nogi nie weszły he he .. nikt nie miał żalu że nie miałam super kiecy , ważne że mi było wygodnie a do tego tanio:-D

reklama
Ale że co? Chodzi o przeróbki? No tak- laik jestem ;-) Ale co szkodzi kobicie zapytać. A nuż jej coś krawcowa wyczaruje, no...;-)

PS Jeżeli na avatarze to Ty (bo na moim avatarze to nie ja :-D ), to strrrasznie przypominasz moją bratową ;-)

haha... Potraktuje to jako komplement :D!!!
no ja rozumiem, w koncu po to jestesmy, by szyc i przerabiac....
ale ja jestem taka ze lubie byc cudem :D!!!...
dlatego siedze w modelingu, projektuje i szyje :D....
lubie zachwycac.... - wiec wybralabym jakas ekstrawagancka kiecke :)...

A ja bym pokopała w ciucholandzie , jak byłam w 8 miechu miałam wesele , kupiłam sliczna tunikę biało czarną dośc długą na ciuchach za 8zł . Z duzym dekoldem do tego miałam spodnie białe 3/4 i niestety klapki bo miałam spuchniete nogi i w inne buty mi nogi nie weszły he he .. nikt nie miał żalu że nie miałam super kiecy , ważne że mi było wygodnie a do tego tanio:-D

w ciuszkolandach sa niekiedy naprawde BOSKIE rzeczy i to za tanioche.... łatwo przerobic a efekt na ban boski...
a tak poza - jakbys jednak skusila sie na jakas ladna sukienke to zaprazsam do krawcowej, nie powinno byc drogo ;)!!!!

Do góry