reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Dziewczyny ile trwają wasze miesiączki? U mnie ostatnimi czasy trwają 3 dni i zaczyna mnie to martwić 🤐 niby fajnie ale kurde to normalne? 🤔 Dostalam okres w sobotę rano a dziś już tylko dwa razy zmieniłam wkładkę przez cały dzień, podpaska w ogóle nie była potrzebna 🤷‍♀️
U mnie 7 dni.. Z czego 5 dość konkretnych, jakiś mały mięśniak jest, ale mam się nie przejmować.. Ja bez tampona i podpaski się nie ruszam 🫠
No wiadomo, ja to doskonale rozumiem ;) Sama nawet w cyklach, gdzie wiedziałam, że szansa na ciążę jest praktycznie zerowa i tak przyglądałam się tym testom jak szalona ;)

O kurczę, jak to możliwe? :oops::o Ja bym na Twoim miejscu chyba tylko na betę chodziła 🙈

Ja mam tak, że czuję jakieś delikatne bóle przed, później w momencie pęknięcia pęcherzyka jest taki jednorazowy ostry ból po jednej stronie (ale to na pewno nie w każdym miesiącu) a później po owu to już różnie, kiedyś nie czułam nic aż do tych 2-3 dni przed okresem, a teraz zdarza mi się, że już 1dpo czuję jakieś kłucia, więc ciężko cokolwiek powiedzieć. Ale to akurat chyba przez inozytol, wcześniej tak nie miałam.

Ja jak badałam dwa razy to miałam właśnie tak 7-8 i mój gin potrafił powiedzieć, że to jest tak na granicy i że nie jest powiedziane, że owulacja była ;) No ale po usg było widać, że tak, tylko że to faktycznie jest dość niski progesteron. Inna sprawa, że bez monitoringu nie ma pewności ile to jest dpo, bo może być już spadkowy. Co ciekawe, jak zaszłam w ciążę to on się bardzo ładnie podniósł, bo miałam na pewno powyżej 30. Ja słyszałam, że warto po owulacji chrupać codziennie 1 surową marchewkę, podobno to bardzo dobrze działa.
Marchewkę kocham, codziennie chrupie do śniadania 🤣

reklama
I z Twoim endometrium wszystko ok? Ja kiedyś przed porodem miałam około 6 dni miesiączki, odkąd wyjęłam wkładkę miedziana którą nosiłam 5 lat to właśnie mam takie krótkie 🤔
Ooo super, że piszesz bo właśnie się zastanawiałam.. w lipcu po 10 latach przestałam korzystać z miedzianej i moje miesiączki to uwaga 2 dni i krwawienie bardzo liche.. na usg ok, endometrium prawidłowe, owulacje są 🤷‍♀️

@Iwantit cześć, powodzenia 😊❤️

Ja słyszałam, że warto po owulacji chrupać codziennie 1 surową marchewkę, podobno to bardzo dobrze działa.
Ciekawe na co 🤔 ale nie zaszkodzi 😁😁

U mnie dzisiaj 12dc i owulki słabe więc jednak owulacja przyjdzie jak zawsze, nie wczesniej jak liczyłam 🤷‍♀️ byle żeby była ładna choć powiem Wam, że straciłam wiarę.. już planuję przyszły rok 😣

Do góry