reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Ja witam się dopiero teraz.
Cały dzień kursu i był egzamin próbny przed państwowym w piątek. Jaki był mój wkurw, ze w 4 pytaniach klucz testu przewidywał inne odpowiedzi niż w materiałach i oblałam (można mieć 3 błędy). Powiedziałam, że nie podaruję, nie po to zakuwam codziennie całe wieczory żeby sobie odpowiedzi z dupy za wiążące uznawali. Pokazałam z 3 źródeł materiały, że mam rację i na czwartek mają to jeszcze zweryfikować. Podobno może być ten sam test nawet, więc chce żeby wszystko było zgodne z materiałami. W końcu tu chodzi o ratowanie życia!!! A najgorsze, że innym uczestnikom testu to wszystko jedno, najlepiej by sie klucza abcd na pamięć nauczyli. Tacy ratownicy z koziej dupy!
Sorki, musiałam sie uzewnętrznić, bo strasznie nie lubię jak ktoś tak olewa, nie drąży, nie próbuje zrozumieć, a to w końcu kurs na ratownika KPP.
Daj znac czy uznali.. sa samo takie zaangazowanie powinni widziec jak jestes przygotowana

reklama
Powiem Wam laski, że ja w tym cyklu totalnie siadam psychicznie. Przez półtorej roku byłam silna ale czuję, że chyba dotarłam do swojej granicy. Jutro 10 dpo, nie myślę nawet o sikaniu bo myśl o tej bieli mnie rozkłada na łopatki 😭 mamy plany stymulacji na 3 miesiące w przód - clostillbegyt, zastrzyki, drożność, ale ja totalnie nie widzę żadnego światełka w tunelu. Wszystko co się dało naprostowałam, siebie, męża a ja ciąży nie było tak nie ma. Przekłada się to na moją pracę - kiedy widzę kolejna babkę, która piła, paliła w ciąży, u której co rok to prorok to chce mi się wyć, nie potrafię zachować już kamiennej twarzy i kryć się za maską profesjonalizmu, bo dopada mnie totalnie uczucie niesprawiedliwości na tym świecie 😭już mi szkoda mojego męża, wiem, że on to też przeżywa a ja nie umiem go wesprzeć tak jak on wspiera mnie 😢

@Kejti9247 bardzo Cię przytulam ... Świat jest niesprawiedliwy ...
Nie ma słów które mogą Ci pomóc , bo każde będzie za małe... ale jesteśmy przy Tobie, a właściwie przy Was , i ciągle trzymamy kciuki 🤗 nie zapominaj o tym 🥰 siedzimy w tym razem 😍 buźka

Powiem Wam laski, że ja w tym cyklu totalnie siadam psychicznie. Przez półtorej roku byłam silna ale czuję, że chyba dotarłam do swojej granicy. Jutro 10 dpo, nie myślę nawet o sikaniu bo myśl o tej bieli mnie rozkłada na łopatki 😭 mamy plany stymulacji na 3 miesiące w przód - clostillbegyt, zastrzyki, drożność, ale ja totalnie nie widzę żadnego światełka w tunelu. Wszystko co się dało naprostowałam, siebie, męża a ja ciąży nie było tak nie ma. Przekłada się to na moją pracę - kiedy widzę kolejna babkę, która piła, paliła w ciąży, u której co rok to prorok to chce mi się wyć, nie potrafię zachować już kamiennej twarzy i kryć się za maską profesjonalizmu, bo dopada mnie totalnie uczucie niesprawiedliwości na tym świecie 😭już mi szkoda mojego męża, wiem, że on to też przeżywa a ja nie umiem go wesprzeć tak jak on wspiera mnie 😢
Kochana… widac to zrezygnowanie, przytloczenie… widac.. i masz do tego prawo.. pamietaj, ze jak przychodzi taki kryzys to jestesmy tu dla Ciebie, Ty po prostu idz, przechodz przez to wszystko, robcie to wszystko co macie w planach, a my bedziemy trzymac kciuki, my bedziemy pchac Cie do przodu i my bedziemy podnosic Cie za kazdym razem, gdy upadniesz! Jestesmy i bedziemy! ♥️
Choc nie popieram, w sprzecznosci z sama soba… nie testuj w tym miesiacu. Jesli okres nie przyjdzie- bedziesz wiedziec i test nie bedzie Ci do tego potrzebny. Jesli nie.. nie bedziesz wypatrywac bieli… ale niezaleznie od tego co bedzie, bedziemy czekac, wspierac, kibicowac ♥️ a teraz mocno przytulam!

@Kejti9247 bardzo Cię przytulam ... Świat jest niesprawiedliwy ...
Nie ma słów które mogą Ci pomóc , bo każde będzie za małe... ale jesteśmy przy Tobie, a właściwie przy Was , i ciągle trzymamy kciuki 🤗 nie zapominaj o tym 🥰 siedzimy w tym razem 😍 buźka

Kochana… widac to zrezygnowanie, przytloczenie… widac.. i masz do tego prawo.. pamietaj, ze jak przychodzi taki kryzys to jestesmy tu dla Ciebie, Ty po prostu idz, przechodz przez to wszystko, robcie to wszystko co macie w planach, a my bedziemy trzymac kciuki, my bedziemy pchac Cie do przodu i my bedziemy podnosic Cie za kazdym razem, gdy upadniesz! Jestesmy i bedziemy! ♥️
Choc nie popieram, w sprzecznosci z sama soba… nie testuj w tym miesiacu. Jesli okres nie przyjdzie- bedziesz wiedziec i test nie bedzie Ci do tego potrzebny. Jesli nie.. nie bedziesz wypatrywac bieli… ale niezaleznie od tego co bedzie, bedziemy czekac, wspierac, kibicowac ♥️ a teraz mocno przytulam!
Dziekuje dziewczyny 🥹🫶🏻 na codzień nie jestem totalnie osoba, która nad soba się użala - biore co mi los daje i cisnę z tym. Jak dobrze mieć takie kobiety jak Wy 🥹❤️

Po to tu jesteśmy żebys mogła się wygadać, czasem rzeczy nazwane wprost, które z siebie wyrzucimy pozwalają nam pójść dalej i dalej walczyć. A myślę że prawie każda z nas tutaj wie ze to jest ciężka walka.
Przytulam mocno!!

@Kejti9247 przytulam mocno bo wiem co czujesz na codzień w pracy.. wyć się chce i mój stały test, że życie jest niesprawiedliwe 😥
Dla mnie praca na porodówce podczas starań kiedy się nie udaje to jakiś kosmos.. z każdym porodem mam ogromny żal 🥺 przekichane..
jesteśmy na prawdę dzielne ❤️

Ostatnia edycja:
Przepraszam że tak wpadam co jakiś czas, czytam na bieżąco. Szukam testów na wątku, a tu nic :( co się dzieje? :(

Melduje że ściągnęłam szwy i już zapomniałam o tej przygodzie z zębem. Zagoiło się jak na psie. Dziękowałam dentyście jeszcze milion razy i powiedziałam że będę ich wszędzie polecać. W końcu sam doktor nauk takich i owakich mi to dziadostwo wyjął. Nawet nie wiedziałam że to takie bożyszcze wśród implantologów i chirurgów 😱 wzięłam jedną! Jedną tabletkę przeciwbólową po zabiegu. I to na tyle. No fachura. I złoty człowiek a skromny.

reklama
Z drugiej beczki. Mam 10 dzień cyklu i nadal nie skończył mi.sie okres. Trwa już 10 dni 🤦
A ja w czwartek wizyta.
Więc będzie lipa.

Z jednej strony chyba lepiej uslyszec teraz że nie ma szans żeby coś.z tego było, niż zacząć płakać w wigilię jak dostanę kolejny okres.

Do góry