reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

☃️ 🎄W grudniu przy choince nadzieja w nas rośnie,by wreszcie dwie kreski powitać radośnie 🎁

Aj ja tak też tańcowałam a ciąży jak nie było tak nie było a i tak co miało wypłynąć to wypłynęło. Z tego co kojarzę to sperma się rozrzedza w drogach rodnych kobiety i potrzebuje trochę na to czasu ale czy to coś pomoże? Nie wiem. Czy te kubeczki dopochwowe działają? Nie wiem - nie próbowałam nigdy ale po coś to ktoś wymyślił 🤷🏼‍♀️
Ja mogę leżeć z 25 min nogami do góry a wstanę i siup 🤣

reklama
Bo nigdy całą sperma nie wleci do szyjki macicy, zbyt mały otworek. Co ma wlecieć czyli plemniki to wleci, reszta białka + inne plemniki zawsze wylecą z siłą grawitacji. 😊
Ja wiem, ale czasami jak wstanę i wypływa to czuję że nic nie zostało😂 wiem, że tak nie jest tylko takie uczucie 😁

Ej a swoja droga… wiem, ze to mity, ale dla spokojnej glowy… lezycie potem nawet niekoniecznie z nogami do gory, ale od tak, zeby grawitacja nie dzialala, czy tylko ja jestem tak pogrzana 😂
10-15 minut ale nie z nogami do góry tylko leżę. Internet mówi że tak robią nawet po inseminacji podobno no to sobie poleżę co mam wstawac xd

Mi dzisiaj fizjoterapeutka uroginekologiczna powiedziała żeby po seksie leżeć właśnie z nogami do góry, złapać się za kolana albo stopy i oddychać głęboko aby rozluźnić mięśnie dna miednicy i w sumie to też zatrzymuje nasienie. O takie coś:
Zobacz załącznik 1729631
Wysyłam te pozycje mężowi XD jestem tak zdeterminowana że za miesiąc po inseminacji będę tak tańczyć w klinice

No mi w ogóle fizjo powiedziała, że stres i napięcie to wróg nr 1 w staraniach o dziecko. I warto robić ćwiczenia rozluźniające otwierające miednicę nawet nie mając problemów z mięśniami dna miednicy. 😊

Ale powiem wam że może to i mit. Ale jak tak szczerze rozmawiałam kiedyś z mamą bo miałam lekkiego doła, to właśnie mówiła żebym tak spróbowała bo ona tak próbowała i oto jestem ja😂😁
na początku staran sie z z tego śmiałam, mówię ja tam nie będę brać nóg do góry, no ale wiecie czas pokazał że jednak skorzystałam z tej propozycji 🤣

Czuje, ze owu bedzie dzisiaj… albo tuz tuz po jestem, ale zadzialamy dzisiaj, co by nie pluc sobie w brode, ze sie czlowiek nie spial, tylko w dalszym ciagu podtrzymuje.. kto do jasnej ciasnej wymyslil, zeby owulaxja, najwieksza mozliwosc na zaplodnienie wypadala wtedy kiedy brzuch i jajniki tak nawalaja… no kto?!
Oj tak i zastanawia mnie to co miesiąc
A jak mam owulację z prawej strony to aż siedzieć nie mogę tak mocno czuje

Działajcie ♥️💪

Ale powiem wam że może to i mit. Ale jak tak szczerze rozmawiałam kiedyś z mamą bo miałam lekkiego doła, to właśnie mówiła żebym tak spróbowała bo ona tak próbowała i oto jestem ja😂😁
na początku staran sie z z tego śmiałam, mówię ja tam nie będę brać nóg do góry, no ale wiecie czas pokazał że jednak skorzystałam z tej propozycji 🤣
Ja mam wrażenie że wtedy właśnie wszystko jeszcze lepiej wylatuje 😂🤣

reklama
Super 🤩😍
A masz apkę Rossmanna? Teraz jest kalendarz adwentowy do odkrywania i jak zobaczysz co tam dzisiaj jest to bedziesz zadowolona! 😁
nie chcę tu pisać żeby nikomu zabawy nie psuć jak coś 😊

To czekamy do rana 🤞🏻🍀

Dobre wieści 😊
Mam nadzieje, ze zmiana nawyków przyjdzie Ci łatwiej niż trudniej 🤞🏻

Matko, jaka godzina 😅 pomyśleć, że kilka lat też o takiej wstawałam a teraz będę niejednokrotnie dopiero tuptusiała o niej do domu 😂
Zrobię kolację i też wbijam do wanny, chcę przetestować pierniczkowy żel do kąpieli 😍

Ty to masz cierpliwość 😅 kilka lat temu sama sobie robiłam
Mam ale nie wiem jak ten kalendarz działa bo jestem sierotka Marysia. Właśnie skończyłam paznokcie i pełna nadziei że jutro wezmę się za włosy idę pod prysznic.

Do góry