reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Cześć krwawiłam prawie 3 tyg po zabiegu. Później po 3 tyg przyszedł okres był najgorszym okresem w życiu,lało się ze mnie .
Potem po 28 dniach okres I normalny był. Jedyne co zauważyłam po łyżeczkowaniu że blizna ciągnie I zrosty .wcześniej tego nie miałam.
Dziękuję. 🩷 Czyli pierwszy okres jakby po 6 tygodniach od zabiegu? A to krwawienie po zabiegu było u Ciebie mocne? Bo u mnie jest to bardziej plamienie, nie przypominam to nawet okresu. Faktycznie po zabiegu sprawdzałaś betę co 7 dni?

reklama
Oj chciałabym zrobić betę ale muszę to skoordynować - bo ja prawa jazdy nie mam (obraziłam się na siebie parę lat temu bo oblałam dzień przed swoimi 24ur) a w mojej miejscowości jest komunikacja zastępcza zamiast PKP (tak będzie co najmniej trzy lata) także muszę albo zagadać z siostrą albo zrobić sobie z młodą tripa autobusem albo dopiero w sobotę zrobić ,gdy mąż będzie miał wolne 🙄 kocham życie na wsi ale bez prawka to jak bez ręki
Będzie dobrze! ❤️

Hej można mnie zapisać na testowanie 31.07 co prawda planowany okres mam 2 sierpnia ale zapewne będę testować już 31.
No i mam pytanie czy jest jakaś szansa że ze stosunku o północy między 20/21 lipca będzie ciąża gdy testy owu wykazały mi że szczyt LH miałam 18.07 o godzinie 19 (jeśli to ma znaczenie)

Hej można mnie zapisać na testowanie 31.07 co prawda planowany okres mam 2 sierpnia ale zapewne będę testować już 31.
No i mam pytanie czy jest jakaś szansa że ze stosunku o północy między 20/21 lipca będzie ciąża gdy testy owu wykazały mi że szczyt LH miałam 18.07 o godzinie 19 (jeśli to ma znaczenie)
Według mnie tak ;) ja np nie wiedziałam zawsze,który dzień w kalendarzu zaznaczyć,gdy seksy były między jednym a drugim dniem w nocy

Ja za chwilę zemdleje - nie widzę klawiatury bo płaczę,gdy to piszę 😭
robiłam jeden test- jak się okazało było to po 4 rano a zasnęłam to ten pierwszy- paskowy.
Odłożyłam go i nie widziałam nic , zasnęłam. Wstałam przed chwilą drugi raz i szłam do łazienki - bez picia wody od tej 4 i siknełam na inny test bo zauważyłam cień - i jest kreska! Boje się bo to pozna implantacja... 13dpo według apki, pik był 07.07
I jak na złość nie mam innych testów i czułości 10 😱
Będę sikać dalej i się modlić do mamy,żeby ten Bobas już z nami został
Trzymamy kciuki ✊
Na bete się wybierasz?

Dziewczyny @Lunaa09 i @Paula. sz czy znajdziecie chwilę żeby napisać mi jak u Was wyglądał cykl po łyżeczkowaniu? Nie chcę w Was budzić traumy i nie gniewajcie się, że pytam, ale nie mam kogo zapytać, a Chat GPT raczej nie mówi z doświadczenia. Chodzi mi o to czy długo krwawiłyście po samym zabiegu i po jakim czasie przyszedł Wam normalny okres - wiem, że u każdego jest inaczej, ale potrzebuję jakiegoś punktu odniesienia. ❤️‍🩹 Możecie mi nawet priv napisać, a jak mam spadać na drzewo to też zrozumiem. 🩷

Miłego poniedziałku, Księżniczki ❤️
Krwawiłam bardzo malutko i krótko po zabiegu, miesiączka przyszła w terminie, jednak wydaje mi się, że nie miałam ten cykl po owulacji, w sensie nie czułam tych boli owulacyjnych jak zawsze i w sumie tylko na tej podstawie twierdzę, że może jej nie było.
W sumie to tyle, ten cykl po wyglądał zupełnie jak zwykle nie licząc braku bólu owulacyjnego.

Dziękuję. 🩷 Czyli pierwszy okres jakby po 6 tygodniach od zabiegu? A to krwawienie po zabiegu było u Ciebie mocne? Bo u mnie jest to bardziej plamienie, nie przypominam to nawet okresu. Faktycznie po zabiegu sprawdzałaś betę co 7 dni?
Tak 6tyg.po zabiegu tak pierwsze kilka dni poprostu krew leciała bez skrzepów .Potem skrzepy .miałam skurcze przez tydzień dość bolesne ale do przeżycia.
Nie sprawdzałam bete co 7 dni po kilku tygodniach była 5.
Jesli jest podejrzenie zaśniadu wtedy bete się sprawdza u mnie nie było.
Poronienie chybione /zatrzymane .
U ginekologa byłam 3 lub4 razy i po pierwszym okresie po łyżeczkowaniu tez .
Wszystko wygląda ok może edometrium liche ale to normalne.

Według mnie tak ;) ja np nie wiedziałam zawsze,który dzień w kalendarzu zaznaczyć,gdy seksy były między jednym a drugim dniem w nocy
No my z mężem jesteśmy takie nocne marki zbliżenie przeważnie jest przed snem, zbliżenie było też 13.07 ale tego chyba nie liczę nawet. U nas to jeszcze mąż niezdecydowany i chce poczekać do końca roku ze staraniem się, więc przeważnie jest to stosunek przerywany ale czasem go namówię do końca no i w tym miesiącu właśnie dwa razy 13 i 20/21 lipca i mam cichą nadzieję że jednak się uda 🫣🫠

No my z mężem jesteśmy takie nocne marki zbliżenie przeważnie jest przed snem, zbliżenie było też 13.07 ale tego chyba nie liczę nawet. U nas to jeszcze mąż niezdecydowany i chce poczekać do końca roku ze staraniem się, więc przeważnie jest to stosunek przerywany ale czasem go namówię do końca no i w tym miesiącu właśnie dwa razy 13 i 20/21 lipca i mam cichą nadzieję że jednak się uda 🫣🫠
Trzymam kciuki,żeby to był TEN strzał :) 🫂

reklama
Trzymamy kciuki ✊
Na bete się wybierasz?
Tak tylko jeszcze nie wiem kiedy a bardzo bym chciała zrobić też przyrost - u mnie to trochę skomplikowane przez brak prawa jazdy i kogoś do opieki nad córką,żebym mogła skończyć sama (jeszcze nie chodzi do przedszkola) ale zrobię najpóźniej w sobotę

Do góry