reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Cześć dziewczyny, miłego dnia. U mnie pogoda paskudna, jak sxlam do pracy to mnie zmoczƴło strasznie.
Ja dziś 4dpo a mnie korci mocno, tyle jeszcze czekania do testów...
W piątek chce iść na proga i tsh, bo dawno nie badałam plus mam kupiony pakiet na mutację w kierunku trombofilii to se strzelę przy okazji. Może coś dorzucić? Będę 7dpo.. Oczywiście po głowie chodzi dorzucić też betę, choć to jeszcze za wcześnie zeby coś wyszło...
1000139004.jpg

reklama
🌊Witajcie na lipcowych kreskach⛱️⛱️

Nowy miesiąc, nowa szansa. Zapinajcie pasy, bo jak wiemy, na kreskach nie ma nudy! Niech lipiec przyniesie to, na co wszyscy czekamy ❤️🤰🤰

Kilka uwag organizacyjnych - przeczytaj zanim napiszesz post:

1. Jeśli chcesz brać udział w dyskusji - zapisz się na testowanie. To może być dzień spodziewanej miesiączki, a nawet już 8dpo - wybór należy do Ciebie Po co? Byśmy mogły razem odliczać, wspierać się w oczekiwaniu, dzielić emocje z tym związane i otrzymać wsparcie. Jeżeli z jakiegoś powodu nie testujesz, a chcesz z nami porozmawiać - zapisz się na ławeczkę/pauzę. Pierwszą zasadą wątku jest, żeby uczestniczyły w nim jedynie zapisane dziewczyny.

2. Zasada jest prosta - był seks, nie było zabezpieczenia ani (tym bardziej) żadnego monitoringu (czytaj: nie wiesz kiedy dokładnie była owulacja) = jest szansa na ciążę i zapisujesz się na testowanie. Na ławce „siadają” dziewczyny, które z różnych przyczyn medycznych w tym miesiącu mają bana na seks albo nie wiedzą kiedy i czy w ogóle będzie owulacja. Jak będzie i będą wtedy starania - przepisujesz się na konkretną datę testowania.

3. Jesteś tu nowa albo dopiero odnalazłaś ten wątek? Napisz nam nieco o sobie i o swojej historii starań. Dodaj też awatar - będzie nam Cię łatwiej zapamiętać.

4. Tworzymy tutaj społeczność, dlatego pamiętajmy o wzajemnym szacunku i empatii - tak, aby każda z nas, niezależnie od swojej historii, mogła się tutaj czuć swobodnie i bezpiecznie.

5. Unikamy rozmów o dzieciach i tematów typowo mamusiowych - wiele z nas wciąż czeka na swoją pierwszą pociechę, latami mierzy się z niepłodnością i takie rozmowy mogą być po prostu przykre lub nawet bolesne. Na szczęście na forum są też wątki tematyczne dla mam, które łatwo znaleźć.

6. Tutaj nie istnieją „złote rady” o magicznej mocy odpuszczania, wyluzowania, napicia się wina i wyjazdu na wakacje - takim „radom” stanowczo dziękujemy i mówimy NIE.

7. Najważniejsze - TEN WĄTEK NIE SŁUŻY DO OCENY TESTÓW CIĄŻOWYCH PRZYPADKOWYCH OSÓB! Zdjęcie testów ciążowych mogą tu wrzucać jedynie zapisane dziewczyny.
Wątek do oceny testów znajdziesz tutaj:

Życzę nam wszystkim aby każda z nas tutaj wkońcu doczekała się dwóch kresek oraz spełniła swoje marzenie 🥰

Kalendarz testowania: 🥰

1.07 @kaska1 🩸
2.07 @marietta2112 🩸
3.07
4.07 @niezapominajka876 🩸
5.07 @kin28 🩸
6.07 @RóżowaAura 🩸
7.07 @Fati1998🍼 ❤️ @dominikana26 🩸
8.07 @Karolinalina 🩸 @pekinka1 @Eveline.eve 🩸
9.07 @malgosia005🩸 @Megggie 🩸
10.07 @bienius992 🩸
11.07 @unikke1🩸 @Angiee🩸 @Kejti9247🩸
12.07
13.07
14.07 @niecierpliwamatka 🩸 @Mmimbla🩸
15.07
16.07 @Pierwsze 🥰🩸 @Lunaa09🍼❤️
17.07
18.07
19.07
20.07 @LadyStrejser 🍀
21.07 @iwonakk 🩸
22.07 @daariaa9 @Nicky95 @Waska93
23.07
24.07
25.07 @Patii26 @Gryfin @Miracle_96
26.07 @white_lotus
27.07
28.07
29.07
30.07 @marietta2112 @ka.an92
31.07 @dzika_wiśnia1995 @olka11135 @Paula. sz
@ShadowLuna

Ławeczka 🪑
@93kora
@Dolores94
@Hermeneg
@callina
@patszy
@Dorka66
@Małgosiagosiak
@kami1094

Urodziny :🎂🎁
08.07 @Pierwsze 🥰
18.07 @Paula. sz

Legenda
🩸okres
🍼❤️ciąża
🍀pozytywny test, czekamy na betę
❌cykl bezowulacyjny
Hej! Dzisiaj dołączyłam do forum i testuję od wczoraj 8DPO. Możesz mnie też dopisać? ❤️
@ ma przyjść 27.07
Jest to mój 14 cykl starań, po drodze 1 biochem. Mam endometriozę i we wrześniu miałam laparoskopię 🙈 To tak krótko o mnie.

Ostatnia edycja:
Hej, u mnie biało. Oczywiście widze jakiś chujocień jak się mocno przypatrzę, ale to na pewno jak zawsze fabryczna więc nie biorę tego w ogóle pod uwagę + ja zawsze coś wypatrzę :p
U nas dziś bardzo deszczowo, dobrego dnia dla was 😏
Ja tam coś widzę 😉
Ja robię update kresek.
Testy oba o czułości 25 😅
Elektryk się robi 🤞🏼

Edit: pospieszyłam się z elektrykiem i pokazał brak ciąży - ale kreska na płytkowym jest 😍
Edit nr 2: kreska jest jak byk - nie wiem czemu pokazał minus (tak,wiem psychiczna rozwaliła test na części pierwsze 🙃)
Nooo, piękna kreska! Kiedy miałaś ostatni okres?

Hej, u mnie biało. Oczywiście widze jakiś chujocień jak się mocno przypatrzę, ale to na pewno jak zawsze fabryczna więc nie biorę tego w ogóle pod uwagę + ja zawsze coś wypatrzę :p
U nas dziś bardzo deszczowo, dobrego dnia dla was 😏
Ja miałam też chujocień, 4 załamania nerwowe a następnego dnia już ładniejsza , wyraźniejsza kreska :) który to DC?

reklama
@LadyStrejser trzymam mocno kciuki
🥰
W ogóle ciążówki jak sie czujecie? Jakieś objawy czy total nic?
Ja się czuje tragicznie. Mam zawroty glowy praktycznie cały czas, nie potrafię jeść, bolą mnie piersi, jestem słaba i zmęczona. Przez te zawroty głowy jestem uwięziona na kanapie, dodatkowo w nocy drętwieją mi kończyny. Siedzę na zwolnieniu i sobie popłakuje, bo jestem więźniem we własnym domu :( na pobraniu krwi ostatnio prawie zemdlałam, nawet podstawowych zakupów nie mogę zrobić ani nic ugotować bo cały czas kręci mi się w głowie. Zaczęłam mierzyć ciśnienie i wychodzi niskie, więc może tu jest problem? Mam też do zrobienia ileś tam badań bo od razu powiedziałam ginekologowi co jest nie tak, więc może też coś w nich wyjdzie, tyle ze sama na nie zajadę w takim stanie, a mąż ma wolne dopiero w poniedziałek kiedy do gina jedziemy. No dramat jest. Spodziewałam się, ze nie bede ciąży znosić jakoś super, ale tego co się dzieje nie zakładałam w najgorszych koszmarach. Dodatkowo przebywanie na zwolnieniu sama w domu kiedy nic nie mogę zrobić strasznie mnie dobija psychicznie. Sorki, że się tak rozpisałam, bo narzekam a wy tu nie możecie w ciążę zajść ale po prostu przez to wszystko nie potrafię się tym cieszyć

Do góry