reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Będzie dobrze ! 🤞🍀
Ja dzisiaj 13dpo, ale jesteśmy od 2 w nocy w trasie i za godzinke będziemy nad morzem w Dębkach.
Zrobię test jak będziemy w pokoju, aczkolwiek nie łudze się już, ale mam nadzieję. Choć brzuch boli już okresowo powoli.
Daj znać jak zrobisz, trzymam kciuki ☺️ jak Wam podróż minęła?

reklama
Ja w pierwszej ciąży zaszłam naprawdę szybko, bo w 2 cyklu chyba i ta ciąża była dla mnie taka spokojna, bez stresowa, żadnej bety, żadnego proga, pierwsza wizyta u ginekologa w 8 TC i wszystko się układało pięknie 😍 ale teraz przy staraniu i drugie dziecko i przy dwóch biochemach też bedzie stres czy kreski które się pojawia to aby na pewno prawidłowe.

Mam identycznie 😅 u nas pierwsza ciąża to był 3 cs i praktycznie nie miałam żadnych dolegliwości.
Gdy zaczęliśmy starania o drugie to po pół roku biochem i od tego czasu nic. Czeka na nas jeszcze 5 ❄️ i wierzymy, że jeden z nich okaże się szczęśliwy 🥹 idealnie byłoby gdyby okazały się dwa ale nie będziemy zachłanni 🤣

To jeszcze za wcześnie na takie objawy, daj sobie czas 😉
No ale co ja zrobię, ze takie rzeczy już odczuwam 🤔 ciagniecie jakbym okres miala dostać już od kilku dni mam, a i biegam do toalety jeszcze czesto... wykończyć się idzie przecież to jeszcze tak wcześnie jest, a ja kurna pełen zestaw objawowy. Zaczynam się bać, ze to urojenia jakieś... z drugiej strony progesteron był 13,1 tydzień po owu, więc może on odpowiada za czesc objawów...

No ale co ja zrobię, ze takie rzeczy już odczuwam 🤔 ciagniecie jakbym okres miala dostać już od kilku dni mam, a i biegam do toalety jeszcze czesto... wykończyć się idzie przecież to jeszcze tak wcześnie jest, a ja kurna pełen zestaw objawowy. Zaczynam się bać, ze to urojenia jakieś... z drugiej strony progesteron był 13,1 tydzień po owu, więc może on odpowiada za czesc objawów...
Ale wiesz co, ja tak miałam z 2 mies temu, plus piersi takie ciążowe, że szok i ja nie wiem czy mi mózg figle płatał czy jak....
Np teraz nie czuje nic, miałam oczywiście wkurw jak na okres, ale brzuch nic, zero, od wczoraj coś mnie lekko pobolewało, piersi też bola ale nie jakoś dramatycznie.
Oczywiście każdy organizm też inaczej, wydaje mi się, że te ciążowe objawy są bardzo podobne do tych przed okresem, no ja miałam klasyczny nerw jak przed okresem 😏

Ależ mam dzisiaj wkurwa, to już chyba przedokresowy 🤣🤣
Mąż dalej śpi, już go budziłam ze trzy razy. Jestem pewna, że jak wstanie to będzie oburzony i zapyta dlaczego nie budziłam go wcześniej 😅

Może być, progesteron też daje takie ciążowe objawy

reklama
U mnie dziś 7dpo, juz się dłuży jak cholera a ten jak zwykle potrafi „pocieszyć” 🙈😵‍💫

Załączniki

• IMG_8281.jpeg
    IMG_8281.jpeg
    75,4 KB · Wyświetleń: 56
Do góry