reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Właśnie dziewczyny dawajcie tipy jak tu schudnąć.
Ja w to lato nie mogę na siebie patrzeć. To jest moja największa waga

reklama
U mnie jak już pisałam deficyt kaloryczny 🥹 i od zeszłego tygodnia staram się robić codziennie 5 km na bieżni bo spacery w te upały to jakaś porażka 😅
Ja raczej jem tak jak zawsze a w tym roku tak waga poszła do góry że szok.
Na twarzy inna, brzuch wiekszy oraz uda. 🫤🫤
Wydaje mi się że też procedura się do tego przyczyniła 4 transfery od stycznia przebyte także...
Ale muszę się wziąć w garść.
Ale ciężko.....
Uwielbiam fast foody i takie niezdrowe jedzenie .

Sama. Coś tam o dietetyce wiem, no paradoks że sama się w to wpędziłam. Ale udało się, długi proces, ciężki bardzo, bo tak naprawdę musiałam sobie pozwolić przytyć. Ale już później na spokojnie, z czystą głową udało się schudnąć, tylko że to bardzo długi proces. Przez te dwa lata tak naprawdę to 10kg zleciało, ale przede wszystkim nie wraca, a ja jem na co mam ochotę. Wcześniej widziałam liczby na jedzeniu..
Ja kilka lat temu właśnie liczyłam bardzo kcal, bardzo dużo sportu uprawiałam (wracałam z pracy o 22:30, szłam biegać 10km, rano wstałam i trening siłowy albo rolki na 3h, a na 14 do fizycznej pracy gdzie jeszcze robiłam ponad 15k kroków) ważyłam wtedy 52kg i mimo, że mieszkałam jeszcze z mamą to sama sobie gotowałam. (Z mężem byliśmy od 2012r, a ślub braliśmy w 2021 i dopiero się wprowadziłam do niego i teściowej 😂) wtedy widziałam ile kcal ktoś kładzie sobie na kanapkę, po fit lody jechałam 20km do większego miasta, chipsy jadłam z mężem tak, że on zjadl 10, a ja jednego gryzłam malutko jak myszka bo wiedziałam, że to tyle kcal. Przed udaną ciążą trochę odpuściłam treningi i liczenie i waga 57, w ciąży odpuściłam całkowicie i waga na koniec 72😅 póki karmiłam to zleciało mi szybko do 57, a jak skończyłam karmić wróciło do 65 i nie chce spaść. Ogólnie to nie jem duzo i zwykle zdrowo bo też chcę syna nauczyć zdrowego stylu życia. Ja znowu potrzebuje ruchu żeby schudnąć (mimo, że ponoć sukces to 80% diety 20% ruchu) ale właśnie brak mi kompletnie sił na aktywność, wiem co trzeba zrobić żeby schudnąć, ale nie mogę się za to wziąć. Jak ktoś mnie pyta co ma zrobić żeby schudnąć to pomagam, ale sama nie umiem się teraz za to wziąć

U nas 2 dni teraz były gorące to cały dzień na basenie za domem plus znajomi i bratowa z dziećmi także miałam co robić. Dobrze, że na jutro zapowiadają chłodniejszy dzień to nie przyjadą 😂 do tego mąż ma urlop 3tyg to nie będziemy się stresować czy zdążymy na owulację (mam też 1 raz monitoring) i jedziemy nad morze od 15 lipca także odpocznę psychicznie i fizycznie 🥰
W pon miałam endokrynologa tsh spadło do 1,3 ale kazała zbadać prolaktyne. Z tego co mi wiadomo najlepiej na początku cyklu, a ona mówiła, że obojętnie w którym. Kto ma racje?

Ja raczej jem tak jak zawsze a w tym roku tak waga poszła do góry że szok.
Na twarzy inna, brzuch wiekszy oraz uda. 🫤🫤
Wydaje mi się że też procedura się do tego przyczyniła 4 transfery od stycznia przebyte także...
Ale muszę się wziąć w garść.
Ale ciężko.....
Uwielbiam fast foody i takie niezdrowe jedzenie .

Dla mnie na szczęście jak do tej pory wszystko co związane z transferem było łaskawe (no poza jego efektem i brakiem ciąży 😅) ale czytałam dużo o tym, że niektóre kobiety tyją 🥺

U nas 2 dni teraz były gorące to cały dzień na basenie za domem plus znajomi i bratowa z dziećmi także miałam co robić. Dobrze, że na jutro zapowiadają chłodniejszy dzień to nie przyjadą 😂 do tego mąż ma urlop 3tyg to nie będziemy się stresować czy zdążymy na owulację (mam też 1 raz monitoring) i jedziemy nad morze od 15 lipca także odpocznę psychicznie i fizycznie 🥰
W pon miałam endokrynologa tsh spadło do 1,3 ale kazała zbadać prolaktyne. Z tego co mi wiadomo najlepiej na początku cyklu, a ona mówiła, że obojętnie w którym. Kto ma racje?

To tak samo jak z amh chyba bo spotkałam się z opiniami, że dc nie ma znaczenia a moja lekarka z kliniki poleca badać w początkowych dniach 😁

reklama
Do góry