reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

❤️W lipcu bociany latają wysoko, my na dwóch kreskach zawieszamy oko !🫶✊️❤️

Ja zaproponowałam rozmowę z lekarzem, nie pisałam nic o podawaniu progesteronu. Może zleci jakieś badania dlaczego tak się stało, żeby więcej tak się nie działo. Nie wmawiaj mi rzeczy których nie napisałam.
A który to dpo?

Ja pisałam o podaniu progesteronu ale nie znam się też.
Bardziej zasugerowałam się tą beta, która rośnie i to całkiem całkiem

reklama
Ja zaproponowałam rozmowę z lekarzem, nie pisałam nic o podawaniu progesteronu. Może zleci jakieś badania dlaczego tak się stało, żeby więcej tak się nie działo. Nie wmawiaj mi rzeczy których nie napisałam.

Lekarz powie, zgodnie z aktualną wiedzą medyczną, że nie ma ciąży a progesteron jest w normie dla tej fazy cyklu.

No nie zrobiłaś cytatu, ale nie sądziłam, że to przypadkowe "też tak myślę" 🤷‍♀️ także nie wiem co tam myślisz i w stosunku do kogo
Zrzut ekranu 2025-07-08 143142.jpg

Ok glosy pół na pół, o 16 mam wizytę z młoda w przychodni. Dopytam lekarza co robić, bo nie wiem. Wcześniejsze badania proga były ok, w sensie po owulacji. Mam jak to ginekolog powiedziała "macicę nieźle powyginaną" mocne tyłozgięcie, nie wiem czy to moze mieć wpływ na pozna implantacje :(

Lekarz powie, zgodnie z aktualną wiedzą medyczną, że nie ma ciąży a progesteron jest w normie dla tej fazy cyklu.

No nie zrobiłaś cytatu, ale nie sądziłam, że to przypadkowe "też tak myślę" 🤷‍♀️ także nie wiem co tam myślisz i w stosunku do kogo
Zobacz załącznik 1711481
Wiem, że lubisz się mnie czepiać, bo w poprzednim wątku też jak wszytskie dziewczyny coś wspomniały o dzieciach, a ja tylko przyklasnęlam to tylko mnie wywołałas do ,,tablicy" przypominając regulamin. Teraz tez zwróciłas mi uwagę jak przyklasnęlam pomysł konsultacji pod którym był pomysł ewentualnego brania progesteronu.

Wiem, że lubisz się mnie czepiać, bo w poprzednim wątku też jak wszytskie dziewczyny coś wspomniały o dzieciach, a ja tylko przyklasnęlam to tylko mnie wywołałas do ,,tablicy" przypominając regulamin. Teraz tez zwróciłas mi uwagę jak przyklasnęlam pomysł konsultacji pod którym był pomysł ewentualnego brania progesteronu.

Przykro mi. Nie jesteś wyjątkowa, czepiam się każdego kto łamie regulamin :)

Olka11135 ma rację żaden kompetenty lekarz nie da progesteronu .będzie kazał monitorować bete I progesteron
Ja dostałam po uwidocznionej ciąży w macicy .
Bo takie sytuacje tzn beta rośnie progesteron spada .
To najprawdopodobniej ciąża biochemiczna.

A który to dpo?

Ja pisałam o podaniu progesteronu ale nie znam się też.
Bardziej zasugerowałam się tą beta, która rośnie i to całkiem całkiem
12 dpo, ostatni cykl 30 dniowy owu 18 dc tym razem owu 15dc

Ale to nie jest jakaś mega późna implantacja 10/11dpo jest bardzo okej - normalny termin.
Beta rośnie też jest na razie okej

Progesteron jest skokowy - może jest 6 a może jest 12 no oczywiście może być też 3 (ale to raczej nie bo jednak beta rośnie) - natomiast lekarze nadal nie uznają tej ciąży, zbadaj jutro albo za 2 dni i wtedy można zacząć rozważać kwestie sztucznego progesteronu jeżeli ta beta dalej urośnie

reklama
Ale to nie jest jakaś mega późna implantacja 10/11dpo jest bardzo okej - normalny termin.
Beta rośnie też jest na razie okej

Progesteron jest skokowy - może jest 6 a może jest 12 no oczywiście może być też 3 (ale to raczej nie bo jednak beta rośnie) - natomiast lekarze nadal nie uznają tej ciąży, zbadaj jutro albo za 2 dni i wtedy można zacząć rozważać kwestie sztucznego progesteronu jeżeli ta beta dalej urośnie
Dziekuje, cóż biedne te moje żyły 😅 znowu jutro pobranko

Do góry