reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

W lipcu na testy sikamy ⏸️ 🎉 i swoje marzenie spełniamy 🤰🏼👶🏻

Nie mam pojęcia. Ja serio bym chciała zjeść więcej, ale nie dam rady. Nawet jedzenie częściej nie przynosi rezultatów. Przy lekko niższej wadze i redukcji miałam 1500 i było mi też ciężko. Podejrzewam, ze do 2000 dochodzę jak nie liczę i sobie folguje.
No to wtedy trzeba jeść więcej w tłuszczach :) czy dajesz łyżkę czy 2 oliwy nawet nie poczujesz, a kalorie są. Według mnie jedzenie 1000 kcal jest niezdrowe i próbowałym dobić chociaż do tych 1400-1500. 1000 kalorii to zapotrzebowanie dziecka

reklama
U mnie też normalna waga była 52-53 kg i tak czulam się najlepiej. Od pandemi niestety waga zaczęła iść w górę, potem ta ciąża która poroniłam i teraz jest 61 kg, tylko nie mogę się zebrać żeby coś z tym zrobić 😔
O to bardzo podobna historia jak u mnie :) dobiłam do 61. Później dowiedziałam się, że starta drugiej ciąży. Stres -2 kg i aktualnie jest 59. Jakbyś chciała coś podziałać to możemy się prywatnie spisać dla motywacji :)
No to wtedy trzeba jeść więcej w tłuszczach :) czy dajesz łyżkę czy 2 oliwy nawet nie poczujesz, a kalorie są. Według mnie jedzenie 1000 kcal jest niezdrowe i próbowałym dobić chociaż do tych 1400-1500. 1000 kalorii to zapotrzebowanie dziecka
Absolutnie się z Tobą zgadzam! Ja jestem załamana kaloryką jaką przyjmuje i nigdzie nie napisałam, że to zdrowe. Wręcz jestem zaniepokojona tym odżywianiem. Dlatego coś chce zrobić z tym. Może coś pomoże ta oliwa mimo, że ona jest na co dzień w diecie. Ale bardziej z makro brakuje mi białka. I nad tym trzeba popracować.

Mój mąż marzy o owczarku niemieckim. Ja się ich boje. Dzięki za argument, że owczarki boja się burzy :D Bo ja też wiec nie będę w stanie uspakajać psa 😅
Hahaha nie to było moim celem - owczarki są cudowne! ❤️ spójrz na to jako na szanse na towarzystwo w niedoli ;) (ja sama podczas burz bardzo boje się wiatru). Ten strach przed burza i innymi hałasami nie dotyczy wszystkich owczarków. A bać się jej również nie powinnaś - to chodząca słodycz z piłeczką w pysku ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Hahaha nie to było moim celem - owczarki są cudowne! ❤️ spójrz na to jako na szanse na towarzystwo w niedoli ;) (ja sama podczas burz bardzo boje się wiatru). Ten strach przed burza i innymi hałasami nie dotyczy wszystkich owczarków. A bać się jej również nie powinnaś - to chodząca słodycz z piłeczką w pysku ;)
No są słodkie, jak wszystkie pieski. Ale inaczej patrzy na to osoba, która jako dziecko owczarek złapał na kostkę u nogi i gonił głośno szczękając :(
to w sumie nie jest zły pomysł z pójściem do Lidla, bo oni powinni móc wydać kopie paragonu ;)
O to może tez! Nie w każdym sklepie jest to możliwe, ale może u nich tak :) pójść i zapytać nic nie kosztuje.

Do góry