reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌞 W lipcu staraczki upałom się nie dają i dwie kreski na testach mają 🤰

Chyba nie da się tego stwierdzić na 100%
W sensie żywotność tej komórki może być pewnie różna i pewnie to może stricte zależeć od samej komórki
Zwykle się mówi, że żyje max. 24h ale pewnie u kogoś będzie to 6h, a u kogoś innego 26
Okej rozumiem, dzięki za wyjaśnienia :D czyli jakaś szansa istnieje ;) jakie to wszystko skomplikowane 🤷‍♀️ A mówi się : proste jak ru** 🤣🤣🤣

reklama
Chyba nie da się tego stwierdzić na 100%
W sensie żywotność tej komórki może być pewnie różna i pewnie to może stricte zależeć od samej komórki
Zwykle się mówi, że żyje max. 24h ale pewnie u kogoś będzie to 6h, a u kogoś innego 26
Czytałam ze największe powodzenie ma seks 2 dni przed owu w dzień owu i 1 dzien po owu. Pierwsze plemniory drążą w komórce a szczęśliwiec spryciaż z kolejnego nasienia dostaje się tam dzieki pracy pozostalych🤣😂🤪

Czytałam ze największe powodzenie ma seks 2 dni przed owu w dzień owu i 1 dzien po owu. Pierwsze plemniory drążą w komórce a szczęśliwiec spryciaż z kolejnego nasienia dostaje się tam dzieki pracy pozostalych🤣😂🤪

No właśnie bo komórka sobie niby sama wybiera tego co jej najlepiej pasuje i wcale to nie jest tak, że to ten pierwszy, Więc z drugiej strony ona lubi jak jest ich dużo i ma wybór xD

Generalnie ciężki i wcale nie taki prosty temat 🤷‍♀️

A może w piątek albo w sobotę beta? :)
Ja z testami mam trudną relację, po ostatniej ciąży mówiłam sobie, już żadnych testów tylko beta a i tak zamówiłam :oops:
Ja to jestem nałogową testomaniaczką 😅
U nas 38 i 36, jednak starość trochę 😂🤣 albo mialam szczescie w zyciu doczekujac sie 3 dzieci - nie wiedząc o tym nawet.
to podobnie jak u nas. ja 38, ale małż starszy 40

Okej rozumiem, dzięki za wyjaśnienia :D czyli jakaś szansa istnieje ;) jakie to wszystko skomplikowane 🤷‍♀️ A mówi się : proste jak ru** 🤣🤣🤣
ponoć najbardziej efektywne jest pieresze 12 h od owulacji, ale trzeba wziąć pod uwagę to, że plemniki też potrzebują czasu żeby dotrzeć do komórki. Jak sexy są zaraz po owu to musi być jakiś sprinter w załodze żeby zdążył, ale to też się nierzadko zdarza :)

Dziewczyny, a czy ma lub miała któraś z Was ból sutków przed owulacją? tak dzień -dwa przed? Ja ostatnie dwa cykle zauważyłam u mnie coś takiego ...

a i jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie podczas starań ?
Ja biorę teraz tylko mama premium dha i zastanawiam się czy to wystarczy

Dziewczyny, a czy ma lub miała któraś z Was ból sutków przed owulacją? tak dzień -dwa przed? Ja ostatnie dwa cykle zauważyłam u mnie coś takiego ...

a i jaką dawkę kwasu foliowego bierzecie podczas starań ?
Ja biorę teraz tylko mama premium dha i zastanawiam się czy to wystarczy

Ja tak mam, że bolą mnie tylko brodawki sutkowe, a nie całe piersi.
Co do kwasu nie pomogę bo ja po MTX muszę brać większą dawkę
Ogólnie biorę optima premium dha, ale tam kwas foliowy jest zwykły i dodatkowo metylowany z naturell (mimo, że mutacje mi nie wyszły)

Ogólnie lekarz mi polecał prenatal uno bo właśnie on ma zwykły kwas + metylowany, ale jak już nakupiłam innych supli to najpierw je zużyję

reklama
Dziewczyny może głupie pytanie, ale no kto pyta nie błądzi 🤷‍♀️😅
Powiedzcie, jak to jest z tym seksem w dzień owulacji, wiem, ze nie da się określić godziny itd ale jeśli owulacja np była rano, a seks dopiero po kilku godzinach to jest szansa na zajście ? Ile trwa cała owulacja ?
Też się nad tym zastanawiałam, bo oczywiste to to nie jest 😛
Mnie jeszcze nurtuje temat śluzu.
Taki śluz owulacyjny jeśli pojawia się w nadmiarze i jego konsystencja jest już bardziej lepka (pojawia się na końcówce płodnych) to oznacza: dzień owu czy może się pojawić dzień po owu?

Owu miałam niby w pt, a ten śluz pojawił się na papierze w sob wieczorem.

Do góry