reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

A jakie wytrawne wino jest Waszym ulubionym? Może pora na zmianę smaków 😅
Hohoho Pani Kochana, za dużo by pisać 😂
Z ogólnodostępnych wypiszę moje trzy takie dobre i w miarę cenowo (Lidl, Biedra, Auchan) to Alma Andina, New Land, Cono Sur Bicicleta.
Hej nie pamiętam kto mnie zmotywował żebym jednak wczoraj pojechała na progesteron bo dostałam plamienia ale mam wyniki. I dziękuję że mnie zmotywowałaś bo bym kolejne miesiące marnowała…

7-8 dzień po owulacji 17.6 ng/ml (56nmol/l)
10-11 dzień po owulacji 3.0 ng/ml (9.6nmol/l)

Ok 10 dnia norma 6+ng/ml (15+nmol/l) powinna być tak no generalnie spada mi na łeb na szyję stad te wszystkie plamienia i to ze nie dociągnę nawet do 12 dni dpo żeby zrobić test bo już od 10 się zaczyna plamienie które przeradza się w okres. Wychodzi mi bardzo szybki spadek progesteronu który ma odzwierciedlenie w tym jak reaguje organizm. Mam za krotką fazę lutealna też. Poryczałam się bo zmarnowałam te ostatnie miesiące, i cykl po drożności, bo lekarz to olewał i mówił że jest w porządku i sama bym to olała gdyby tu wczoraj ktoś mi o tym nie napisał. Spięłam się wyszłam z pracy i poleciałam do laboratorium. Ciekawe ile miesięcy jeszcze bym nie wiedziała o tym.
kurna gdyby nie forum to człowiek by umarł przez tych lekarzy….
Dobrze, że pojechałaś i to zrobiłaś. Teraz masz przynajmniej jaśniejszą sytuację.

reklama
Zapas testow zrobiony 😎 zdradziłam pinka na rzecz facelle. 😬🫣
Swoją drogą wiecie ile zapłaciłam ostatnio za granicą za 3 testy o czułości 10 mIU? Takie same jak pinki czułe? 70 zł… trzypak był tańszy bo pojedynczy test ok 40 zł. Jak będę za dwa tygodnie na monitoringu to kupię chyba 10 pinków 😂

Hej hej 😁
Nie nadrobię Was, nie masz szans. Nie pisałam wcześniej bo byłam w zawieszeniu totalnym i nie wiedziałam w jakim miejscu cyklu jestem, czy to stary czy już nowy no masakra.. ale dzisiaj byłam u ginekologa i już wszystko jasne 🙂

Dzisiaj ok 12dc, proszę o wpisanie na 27 listopada ❤️

Hej nie pamiętam kto mnie zmotywował żebym jednak wczoraj pojechała na progesteron bo dostałam plamienia ale mam wyniki. I dziękuję że mnie zmotywowałaś bo bym kolejne miesiące marnowała…

7-8 dzień po owulacji 17.6 ng/ml (56nmol/l)
10-11 dzień po owulacji 3.0 ng/ml (9.6nmol/l)

Ok 10 dnia norma 6+ng/ml (15+nmol/l) powinna być tak no generalnie spada mi na łeb na szyję stad te wszystkie plamienia i to ze nie dociągnę nawet do 12 dni dpo żeby zrobić test bo już od 10 się zaczyna plamienie które przeradza się w okres. Wychodzi mi bardzo szybki spadek progesteronu który ma odzwierciedlenie w tym jak reaguje organizm. Mam za krotką fazę lutealna też. Poryczałam się bo zmarnowałam te ostatnie miesiące, i cykl po drożności, bo lekarz to olewał i mówił że jest w porządku i sama bym to olała gdyby tu wczoraj ktoś mi o tym nie napisał. Spięłam się wyszłam z pracy i poleciałam do laboratorium. Ciekawe ile miesięcy jeszcze bym nie wiedziała o tym.

Mam tą samą sytuację tzn w tym cyklu miałam.. Progesteron 8dpo 13, 10dpo 2,7. Miałam dyżury więc postanowiłam pociągnąć i 11dpo 3,6 a 12dpo 1,7. Dziękuję kurtyna.
Mój lekarz któremu ufam, jestem moim lekarzem od 20 lat, prowadził mi ciążę, dzisiaj mówi, że to normalne bo 10 dnia wygasa ciałko żółte i i progesteron spada, to normalne 😳 a mi się jakoś nie wydaje i w tym cyklu planuje progesteron brać po owulacji..

Ja teraz używam wyłącznie pinków (całe pudło zamówiłam na allegro) i facelle bo jeszcze nigdy mnie nie zawiodły a raz zamówiłam 10szt nie pamiętam teraz nazwy to 6 wyszło fałszywie pozytywnych i to były normalne różowe kreski a nie jakieś chujocienie.

@Hermeneg dziś zaatakowałam Rossmanna i kupiłam tą maskę, o której pisałaś, zobaczymy jak na moje kudły zadziała

Mam tą samą sytuację tzn w tym cyklu miałam.. Progesteron 8dpo 13, 10dpo 2,7. Miałam dyżury więc postanowiłam pociągnąć i 11dpo 3,6 a 12dpo 1,7. Dziękuję kurtyna.
Mój lekarz któremu ufam, jestem moim lekarzem od 20 lat, prowadził mi ciążę, dzisiaj mówi, że to normalne bo 10 dnia wygasa ciałko żółte i i progesteron spada, to normalne 😳 a mi się jakoś nie wydaje i w tym cyklu planuje progesteron brać po owulacji..
Nie gadaj… no ja mojemu też ufam ale NAPRAWDĘ nie wierzę w to że to normalne że ja co miesiąc 10 dnia dostaje plamienie i nie ma sensu robić testu ciążowego nawet. Nie rozumiem tego wszędzie piszą że to za mała wartość na 10-11 dzień cyklu. A skąd weźmiesz progesteron po owulacji? Masz możliwość wziąć receptę czy jakiś inny lekarz ci wypisze?

reklama
Lekarz mi dzisiaj też dał jakis suplement żeby przy kolejnych próbach zastosować - z ulotki wyrób medyczny zwiększający szanse przy naturalnych staraniach., globulki do brania przy owulacji wzmacniające plemniki. Ciekawa jestem czy ktoś z was o tym słyszał.

Ostatnia edycja:
Do góry