reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Nie gadaj… no ja mojemu też ufam ale NAPRAWDĘ nie wierzę w to że to normalne że ja co miesiąc 10 dnia dostaje plamienie i nie ma sensu robić testu ciążowego nawet. Nie rozumiem tego wszędzie piszą że to za mała wartość na 10-11 dzień cyklu. A skąd weźmiesz progesteron po owulacji? Masz możliwość wziąć receptę czy jakiś inny lekarz ci wypisze?
Podpytam jeszcze innych lekarzy ale moim zdaniem za szybko ciało żółte wygasa 🤔
Ja mam w domu luteinę dopochwową ale wolę duphaston przy moich dyżurach. Warto spróbować bo nie zaszkodzi się. O receptę bede dzwoniła na teleporadę.

W ogóle tutaj jest tyle dziewczyn nowych, że chyba powinnam się przywitać 😁
Na kreskach jestem od sierpnia ale we wrześniu miałam biochemiczną więc chciałam odpocząć od forum. Mam dwóch synów 11 i 13 lat, lat 38. Staramy się o 3 bączka teraz 4 cykl 🙂
Jestem położną więc tym razem starania są dla mnie trudne bo serce aż się rwie 🥹

reklama
Na razie nie miałam stymulacji, ale owulacja się pojawia sama. Chodzę na monitoring, łącznie ze sprawdzaniem po owulacji czy pęcherzyk pękł. Tyle że trochę częściej owulacja z prawego niestety ale dotychczas co miesiąc była.

Mysle że ok, ja jestem zadaniowiec :). Przy pierwszym dziecku po 2 letnich staraniach też byliśmy już zapisani żeby zacząć procedurę i udało się w ostatnim cyklu przed. Wtedy byliśmy zdecydowani, ale jeszcze nie zdążyłam przegadać z partnerem dzisiejszej wizyty. Bo to też pewnie zależy czy udaloby się skorzystać z refundacji czy będziemy planować ten koszt. Chociaż ja się już w głowie nastawiłam na rodzeństwo dla córki :)
Ja też mam co miesiąc owulację ale mam stymulację po to żeby ten lewy jajnik zaczął pracować

reklama
Ja jadę w rodzinne strony jutro do wtorku więc też moge nie bywać. Ale też chyba dobrze mi zrobi reset od kompa. Po tym badaniu dalej słabo się czuje.

Trzymajcie się. Buziaki. Powodzenia niech Wasze weekendowe starania będą owocne 🥹

Do góry