reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Macie, zapraszam, dojadam resztki po weekendzie. 😅 możecie pomóc

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,7 MB · Wyświetleń: 36
reklama
Osobiście to już zacieram rączki na.. wyżerkę w Święta 🎄❤️
Chcę zrobić jakieś fajne ciasto, najprawdopodobniej sernik więc już buszuję wśród przepisów i szukam idealnego 😃

Dobra ja to powiem. Nie odzywałam się długo bo nie byłam w stanie. Przeżywam ogromny zjazd psychiczny i znalazłam terapeutkę zajmującą się niepłodnością. Wbijam na wątek i co widzę? Matki dwójki dzieci które starają się o trzecie i wymieniają się imionami, potem mówią że na święta prezenty kupuje się u nich tylko dzieciom co przypomina mi znowu że jestem ta bezdzietna ciotka która znowu nic nie dostanie a zostawi majątek na cudze dzieci, a potem jeszcze ty chwalisz się bezproblemowym zajściem w ciążę i przepraszam ale zadajesz głupie pytania. Na wątku są dziewczyny po trzecim transferze in vitro, dziewczyny które miały kilka poronień, osoby które się leczą w klinikach, osoby które się leczą u terapeutów. A Ty wbijasz tu i jeszcze nam zapodajesz historię życia jak to super prosto zaszłaś w dwie ciąże i jakiego to masz farta. Autentycznie wspaniała informacja ale wyjmij za przeproszeniem głowę z … i spójrz kogo masz wkoło. Zastanów się jak to co piszesz mogą odebrać osoby które są na wykończeniu psychicznym albo osoby którym nie udał się transfer. Kilka osób zamilkło ze mną wlacznie i takie posty tylko mnie utwierdzają w przekonaniu że forum nie jest dla mnie. Bo wchodzę i mam tylko łzy w oczach.

Nie wiem, zlinczujcie mnie za to ale nie mogę tego czytać i tylko czuję że jakieś miejsce które przez chwilę było bezpieczne przestaje być dla mnie dobre.
Popieram w 100000 procentach
Dlatego właśnie wycofałam sie z forum
Szukałam też choć odrobiny wsparcia, dobrego słowa czy miejsc, gdzie będę mogła poczuć, że wokoło mnie są takie same kobiety.

Nie mam nic do tego, że komuś się udał szybko czy od razu, ale chyba sens tego forum jest trochę inny.
Mam wrażenie, że przez czytanie tych postów, że znowu się udało za pierwszym razem mam tylko więcej łeż, żalu i czuję się jeszcze gorzej.

Jedyną, która mnie doskonale rozumie jest Jane Doe
Myślałam, że wpisane w to forum jest właśnie staranie i emocje z tym związane a nie " dawanie laczkiem" za upust emocji i żalu

Planuje się wybrać do ginekologa w przyszłym miesiącu, ale muszę upolować jakiś termin w luxmedzie. Miałam iść dziś, ale Mąż pojechał do pracy i nie miałam z kim zostawić Mlodego. Głównie chodzi mi o podejrzenie tego mojego endometrium.
Kojarzycie czy jeśli jest już po owulacji (na przykład 2-3 dni) to lekarz w obrazie USG jest to w stanie zobaczyć jeszcze jakoś?

Popieram w 100000 procentach
Dlatego właśnie wycofałam sie z forum
Szukałam też choć odrobiny wsparcia, dobrego słowa czy miejsc, gdzie będę mogła poczuć, że wokoło mnie są takie same kobiety.

Nie mam nic do tego, że komuś się udał szybko czy od razu, ale chyba sens tego forum jest trochę inny.
Mam wrażenie, że przez czytanie tych postów, że znowu się udało za pierwszym razem mam tylko więcej łeż, żalu i czuję się jeszcze gorzej.

Jedyną, która mnie doskonale rozumie jest Jane Doe
Myślałam, że wpisane w to forum jest właśnie staranie i emocje z tym związane a nie " dawanie laczkiem" za upust emocji i żalu
Ja nie jestem fanką pocieszania na siłę, bo na drugie spokojnie mogłabym mieć depresja, ale akurat @Kaalaa to w dobrej wierze tym laczkiem odgraża. 🤗
No w każdym razie póki jeszcze jestem to liczę, że Ty i wszyscy, którzy czują podobnie, pobędą tu jeszcze ze mną. ❤️‍🩹

reklama
Planuje się wybrać do ginekologa w przyszłym miesiącu, ale muszę upolować jakiś termin w luxmedzie. Miałam iść dziś, ale Mąż pojechał do pracy i nie miałam z kim zostawić Mlodego. Głównie chodzi mi o podejrzenie tego mojego endometrium.
Kojarzycie czy jeśli jest już po owulacji (na przykład 2-3 dni) to lekarz w obrazie USG jest to w stanie zobaczyć jeszcze jakoś?
Oczywiście, że tak. :)

Do góry