reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

reklama
Ja miałam stan ropny i wyrwali mi mimo to (myślałam że umrę z bólu). Dostałam mocny antybiotyk i tyle. Ale dwa dni się czułam jakbym miała gorączkę grypę. Musieli to zrobić bo to by się nie zaleczylo, jedynie wcześniej by antybiotyk działała.

Ja też miałam stan zapalny i poszłam do dentysty, który próbował wyrwać. Oczywiście znieczulenie nie zadziałało, bo stan zapalny. Po siłowaniu się paręnaście minut jak nie więcej, gdzie mi normalnie łzy płynęły ciurkiem, odpuścił. Na drugi dzień miałam opuchniętą całą twarz i szczękościsk… ja wiem że on chciał dobrze, no ale nie wyszło… widziałam jak mu głupio było jak wychodziłam. Poszłam do chirurga, dostałam dwa antybiotyki i jak skończyłam to pojechałam wyrwać. 10 minut na fotelu i nawet nie wiedziałam kiedy zęba już nie było. 😳

Do tej pory uważam, ze to był największy ból w moim życiu. Nie na przykład poród bez znieczulenia

Taka właśnie mam nadzieję 🙈 o dziwo przy moich 33-36 dniowych cyklach, okres przyszedł w 27 dniu więc chyba moje prośby, żeby przyszedł jak najszybciej zostały wysłuchane co odbieram jako dobry znak 😁

Który to będzie Wasz transfer jeśli mogę zapytać ?

Hej

Ja właśnie dziś w pracy cały dzień więc mam chwilę jako tako tu zajrzec. Ale tak ogólnie to nie nadążam nadrobić wszystkich wiadomości. W ciągu dnia staram się nie siedzieć na telefonie przy Młodym, a potem spędzam czas z Mężem/gram na konsoli/oglądam coś.
Muszę się też zabrać w końcu za czytanie bo Kindle leży i się kurzy i bardzo nad tym ubolewam, bo kiedyś nie wypuszczałam go z zasięgu rąk. 😢 w szafie jeszcze czekają puzzle do układania 🫣

Przytulam za biele.

🌿Pchełka byłaś na becie ? Robiłaś jeszcze test?

🌿Adori samo wyrwanie ósemki jeśli jest robione prze chirurga jest ok! Jeśli masz stan zapalny to powinien najpierw go wyleczyć przed wyrwaniem. Najważniejsze to dbać o to, żeby nie wypłukać skrzepu (szczególnie jeśli ósemka jest na dole). Czyli po wyrwaniu nie palić, nie pić gorącego, nie płukać intensywnie. Jak ból nie będzie mijał to jedź od razu na kontrolę i się nie zastanawiaj, bo może zrobić się tzw. Suchy zębodół kiedy właśnie skrzep się wypłucze. Wtedy dentysta to wyczyści, włoży lek w dziąsło i załatwione. Jestem specjalistką bo dwa razy miałam taką sytuację 😢 pomimo pilnowania zalecen. Za drugim razem dentysta mi powiedział, że mogę mieć do tego predyspozycje przez niedoczynność tarczycy
Dziękuję za wskazówki. Kiedyś miałam wyrywaną ósemkę przez zwykłego dentystę i było ok. Teraz trochę się boję, bo kawałek wyszedł, a reszta siedzi, jeszcze nie tak rośnie. Czasem mam bóle ucha tak jakby mnie zawiało i tak sobie wymyśliłam, że może od tej ósemki. Czy jeśli są założone szwy to też może się zrobić suchy zębodół?

Ja miałam stan ropny i wyrwali mi mimo to (myślałam że umrę z bólu). Dostałam mocny antybiotyk i tyle. Ale dwa dni się czułam jakbym miała gorączkę grypę. Musieli to zrobić bo to by się nie zaleczylo, jedynie wcześniej by antybiotyk działała.
U syna właśnie była sytuacja, ze wyrywali czwórkę przy stanie zapalnym. Znieczulenie nie zadziałało. Finalnie nie usunęli. Ale ile się musiał nacierpieć. Później dostał antybiotyk doustny, rozwiercono ten ząb, założono opatrunek i gdy się wygoiło dopiero usunięto już bez żadnego bólu.

Dzień dobry, około 8 robiłam. Zapomniałam wstawić zdj bo zaspałam prawie do pracy
Tak jak myślałam dupa blada 😅

Załączniki

• IMG_5315.jpeg
    IMG_5315.jpeg
    567,2 KB · Wyświetleń: 40
Dziękuję za wskazówki. Kiedyś miałam wyrywaną ósemkę przez zwykłego dentystę i było ok. Teraz trochę się boję, bo kawałek wyszedł, a reszta siedzi, jeszcze nie tak rośnie. Czasem mam bóle ucha tak jakby mnie zawiało i tak sobie wymyśliłam, że może od tej ósemki. Czy jeśli są założone szwy to też może się zrobić suchy zębodół?
Tak, może, chociaż rzadziej. Ogólnie wśród rodziny i znajomych tylko ja jestem takim dziwnym przypadkiem 😅 także nie ma co się też stresować za bardzo. Wcześniej nie wiedziałam nawet co to, więc dlatego piszę, żeby wiedzieć jak reagować „w razie w”. Mój Mąż miał wyrywane chyba już 3 i zero komplikacji. 🙂
Mi też ból promieniował do ucha, zdarzało się to sporadycznie i przestawało. A potem już konkretnie i nie przestało 🫣

reklama
Do góry