reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Ja też się nie maluję bo... Nie potrafię 🤣🤣 mój maks to tusz bo na ustach lubię najbardziej bezbarwne balsamy 🥹
A co ciekawego ostatnio upichciłaś? Może polecisz mi jakieś ciasto na Boże Narodzenie które wprawi w zachwyt moją teściową? 🥹
O kochana polecę Ci ciasto które wprawilo w zachwyt moja teściowa ostatnio ❤️ Robiłam już wiele różnych serników ale żaden nie wyszedł taki jak ten 🤤 Dodałam do masy tylko ekstraktu waniliowego i skórki z jednej cytryny, to był najlepszy sernik jako w życiu jadłam 🔥

reklama
To ja wpadłam w wir gotowania ostatnio 😂
Zazdroszczę umiejętności malowania się.
Ja to mam dwie lewe ręce i na co dzień używam .. zupełnie nic 😂
Za to gotowanie i pieczenie to jest moja bajka 😁 gdyby nie to czym się zajmuje zawodowo to pewnie bym gdzieś na kuchni się zaszyła
Ja też kocham i gotować i piec ❤️ czas spędzony w kuchni mnie relaksuje a jedzenie wg mnie jest lepsze niż seks także tego... 🤣

KRÓLEWIEC

Ciasto 1
kruche:
300 g mąki
100 g cukru
2 łyżki miodu
1 jajko
1 łyżka sody
1 cała margaryna
Wszystkie składniki połączyć, wyrobić ciasto, podzielić na dwa placki, upiec (20 min 180st).

Ciasto 2
biszkoptowe:
5 jajek
5 łyżek mąki
5 łyżek cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem, upiec (30 min, 180st).

Masa budyniowa:
100 g cukru
1/2 litra mleka
1 łyżka mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
250 g margaryny
cukier waniliowy

Z pół litra mleka odlać trochę, wymieszać obie mąki. Resztę mleka zagotować z cukrem i margaryną, dodać wymieszaną mąkę z mlekiem (robić tak jak budyń).
Na jedną część kruchego ciasta wylewamy połowę gorącego budyniu, układamy biszkopt i znowu polewamy resztą budyniu. Przykrywamy drugim ciastem kruchym i obsypujemy cukrem pudrem.

Proszę 🤭
Trochę pracochłonne, ale jak się już robi któryś raz z kolei to szybko idzie.

Moj okres mnie zaskoczył
Jest normalny bolało tylko 1 dzien .
Nie jest intensywny.
Tak można żyć.
W grudniu nie bede sie zapisywać na testowanie,termin porodu na 3 miałabym.jest to dla nas ciężki czas poprostu
Przed nami badania nasienia,drożność jajowodów,endokrynolog,męża badania.

Nie udzielam się bo nie śledzę was .
Tym co się udało-gratuluję
Tym co nie -wierzę że w końcu dla nas zaświeci słońce.
Nie całe życie będzie źle,w końcu będzie dobrze.

Trzymajcie się laseczki .
😘

O kochana polecę Ci ciasto które wprawilo w zachwyt moja teściowa ostatnio ❤️ Robiłam już wiele różnych serników ale żaden nie wyszedł taki jak ten 🤤 Dodałam do masy tylko ekstraktu waniliowego i skórki z jednej cytryny, to był najlepszy sernik jako w życiu jadłam 🔥

Ja nie umiem w internety, ale mi się nie pokazuje filmik, a też chciałam zgapić 😭

ja to nawet tusz odpuszczam, bo zaraz przetre oko i jest masakra 😂

uwielbiam królewca 🤭 robiłaś?
ja mam tyle dobrze z teściową, że nie potrafi/nie lubi piec więc co zawiozę to jest mile widziane 😁
a dziś zajadamy się z mężem domowym gyrosem 😁
Nie robcie tu takich smacznych rzeczy no! 😂
Dziewczyny ja się ostatnio nie przyznałam ale przystąpiłam do drugiej procedury i w poniedziałek mieliśmy transfer blastki 4.1.1.
Dzisiaj jest 5dpt na testach (facelle ) wydaje mi się że widzę cień ale podskoczyłam rano na bete i teraz otrzymałam wynik i beta ujemna 😪 podłamałam się.
Czy jest jeszcze jakaś szansa ?
Ja mysle, ze kazdy organizm jest inny, moze wystartowac pozniej, bo potrzebowac wiecej czasu.. to tak jak niektorym wychodzi cien 9 dnia, a niektorym dopiero 15 i obie wersje sa ok :) ale trzymam kciuki, zeby ruszyla i to mocno! 🤞

reklama
Do góry