reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

No i pasuje, poszłam na ogród trochę przyciąć krzewy, tak wiem, trochę nie pora ale akurat miałam chwilę, a hortensje z tymi kwiatostanami wyglądały przerażająco. Przy okazji pysznogłówke i rudbekie ogołociłam:p No i wracam, a tu morze czerwone. No w końcu... Tak w środku dnia i odrazu na maxa moc, no ale cóż. Ważne, że jest i nie ma co o tym myśleć. Wracam do gry, schodzę z ławeczki i działamy;) dziewczęta grudzień jest nasz!!!!
Można przycinać teraz hortensje? U mnie też straszą 🤣

reklama
@Jane Doe co nie można jak można, tylko wysoko, w razie ,,w" jak je skosi mróz to żeby było jeszcze raz co podciąć i tyle. Co roku tak robię i nie mam z nimi problemu. @Kaalaa ładnie ozdabiało na Halloween, robiło klimat, zwłaszcza, że dałam na nie pajęczyny i pająki na wejściu, ale teraz to ja tam lampki świąteczne chce dać to mi nie pasuje wizerunkowo;o hahah

Możesz mi odpowiedzieć proszę - mnie to nurtuje. Ja mam to samo co ty. Nigdy nie testuję 12 dni po owulacji bo dostaje plamienia już 9-10 dnia po owulacji. Jedna lekarka zapisała mi duphaston i mówi ze to źle. Mój stały lekarz mówi ze to normalne. Jak u ciebie było przy 1 ciąży? Pamiętasz?
Ja mogę powiedzieć że u mnie też tak było z plamieniami, pierwsza ciąża jak już w końcu była to się utrzymała (nie miałam poronień ani bioochemow, wcześniej tylko pozamaciczna i długie starania) ale fakt że od razu od owulacji duphaston zalecony przez lekarza

Ja mogę powiedzieć że u mnie też tak było z plamieniami, pierwsza ciąża jak już w końcu była to się utrzymała (nie miałam poronień ani bioochemow, wcześniej tylko pozamaciczna i długie starania) ale fakt że od razu od owulacji duphaston zalecony przez lekarza
Ok czyli duphaston mimo wszystko brałaś? No właśnie ja w tym miesiącu biorę bo jedna lekarka zaleciła bo mnie to zbyt frustruje to pierwszy raz biorę duphaston

Ok czyli duphaston mimo wszystko brałaś? No właśnie ja w tym miesiącu biorę bo jedna lekarka zaleciła bo mnie to zbyt frustruje to pierwszy raz biorę duphaston
Tak, przy każdym cyklu starań mi lekarz przepisywał i nadal tak robi jak teraz staramy się o drugie. Dzień po owulacji zawsze mam zaczynac brać, jak przyjdzie okres (nie plamienie) to mam odstawiać, a jak nie to brać dalej

Tak, przy każdym cyklu starań mi lekarz przepisywał i nadal tak robi jak teraz staramy się o drugie. Dzień po owulacji zawsze mam zaczynac brać, jak przyjdzie okres (nie plamienie) to mam odstawiać, a jak nie to brać dalej
Ok mi kazała 3 dni po owulacji zacząć i brać przez 10 dni

A masz monitoring? Bo ja mam i zawsze wiem kiedy dokładnie jest więc może dlatego już dzień po mam brać bo nie ma ryzyka że wezmę przed owulacja. I też mam cienkie endometrium zawsze jak na wielkość pęcherzyka w danym momencie.

Cześć 🙂

wstałam dzisiaj.. miałam noc w pracy z przebojami nieładnymi więc musiałam grubo odespać.. czuję się jakbym była na kacu po jakiejś imprezie 😅

@KiedyPytam przykro mi bardzo 😢

@lilka94 powodzenia 🤞😊

@Jane Doe krótka faza lutealna i plamienie wskazuje na niedomogę. Serio nikt się temu bliżej nie przyjrzał? 😣 Na to bierze się progesteron od owulacji.. trzymam kciuki za grudzień ❤️

Ja te chciałam szalenie mocno podziękować wszystkim za ten miesiąc 🥰🥰 nie był on bardzo szczęśliwy ale wierzę, że w to, że grudzień będzie bardziej szczęśliwy ❤️
Nie będę dziękować imiennie bo wszystkie jesteście cudownie, a nie chciałabym kogoś ominąć 🙂

@kami1094 dzięki za cierpliwość i za prowadzenie wątku ❤️ rozumiem Twoją decyzję ale przykro mi przez Twoje odejście. Będę tęsknić ❤️ trzymaj się Maleńka nasza 😊

Dziewczyny widzimy się na wątku grudniowym ❤️

reklama
Ja się zaczynam czuć tak okresowo, ociężale ehhh no nic. Grzecznie będę czekać na 3.12 i jak się 🩸 nie pokaże to z radością sikne:)

Do góry