Karolinalina
Fanka BB :)
O tak potwierdzamSuchy szampon to genialny wynalazek![]()
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza
O tak potwierdzamSuchy szampon to genialny wynalazek![]()
U ciebie nie udało się zrobić drożności ? Ja czułam jak mocny okres, ale teraz wieczór jest tragedia całe podbrzusze boli i plecy nie da się wyprostować, nawet jak leżę to boliSuper wiadomość cieszę się że udało się go "odetkac"ja niestety nie miałam tyle szczęścia co ty,ale super że u Ciebie jest wszystko ok
Mnie osobiście zakładanie cewnika wcale nie bolało ale samo badanie drożności wspominam strasznie dla mnie to było bolesne jak poród a nie tak jak niektórzy mówią że jak miesiączka![]()
U mnie nie udało się udrożnić niestety,ale po badaniu też okropnie się czułam chyba dwa dni,potem owulacja i okres to dwa pod rząd cykle były bolesne potem wróciło wszystko do normyU ciebie nie udało się zrobić drożności ? Ja czułam jak mocny okres, ale teraz wieczór jest tragedia całe podbrzusze boli i plecy nie da się wyprostować, nawet jak leżę to boli
Któraś ogarnia tu temperatury?
Od wielu miesięcy mierze, zawsze stała pora. No i zawsze cykle mam ładne, jest jednodniowy spadek temperatury, potem wzrost i trzymają się wysokie do miesiączki. I zawsze miałam rozbieżność około 3 dni od szczytu śluzu, jak już pojawiał się typowo niepłodny albo sucho, to tak 3 dni i dopiero skok temperatury. Ale jak zaczęłam używać testów owu to się okazuje że ta rozbieżność jest jeszcze większa.
Mam śluz płodny, typowe białko jajka, około 3-4 dni. Kłucie jajnika w tym czasie, testy owu ładnie ciemnieją, jest pik, jaśnieją, śluz się zmienia w niepłodny albo znika... a tu dupa... temperatury nie rosną. Dopiero około tydzień później. Czym się sugerować? Wtedy co temperatura rośnie to jest sucho, nic na owulacje nie wskazuje kompletnie. Zgłupiałam jużProgesteron jest okej, jak badałam w tamtym cyklu w 7 dpo (8 dni po piku na teście owu, nie patrząc na temperatury) to był 14,06 co by potwierdzało owulację...
Nie wiem już sama na co mam patrzeć.
A ja wam się pochwalę że dziś po pracy zajechałam do Pepco i kupiłam kolejkę z ciuchcią taką którą się czepia do choinki i naokoło choinki wtedy jeździ ciuchcianiby nic a tyle radości mi to sprawiło chyba naprawdę już się robie stara
![]()
Miałam dokładnie tak samo tylko z kolejką z action, którą mam w planach postawić pod choinką żeby jeździła dokołaA ja wam się pochwalę że dziś po pracy zajechałam do Pepco i kupiłam kolejkę z ciuchcią taką którą się czepia do choinki i naokoło choinki wtedy jeździ ciuchcianiby nic a tyle radości mi to sprawiło chyba naprawdę już się robie stara
![]()
We wrześniu miałam robiona drożność za pomocą pianki i nic nie bolało zarówno podczas badania jak i po, aczkolwiek teraz mam 2 cykl po i mega wszytko czuję, owulację, okres, każdy skurcz a wcześniej nic takiego nie występowałoHeja!
Jestem już po drożności
Jeśli ktoś się zastanawia, czy bolało – to tak, bolało, ale krótko
Pierwszy ból przy zakładaniu cewnika do macicy, a potem przy samej drożności – taki konkretniejszy, ale trwał może z 25 sekundNajważniejsze, że mam to już za sobą!
I powiem Wam, że dobrze, że się zdecydowałam, bo okazało się, że prawy jajowód był zatkany, a lewy jest okej
Teraz mamy otwartą furtkę, więc proszę o zapisanie mnie na listę „testujących” – 26 listopada zobaczymy, co się
Ale to będzie pięknie wyglądać na świętaA ja wam się pochwalę że dziś po pracy zajechałam do Pepco i kupiłam kolejkę z ciuchcią taką którą się czepia do choinki i naokoło choinki wtedy jeździ ciuchcianiby nic a tyle radości mi to sprawiło chyba naprawdę już się robie stara
![]()
Już wrzucam, nic tajemnegoZamiast suchego szamponu polecam sproszkowaną zieloną glinkęjakby Wam nie podpasowała to zawsze można używać jako maseczkę do twarzy po zmieszaniu z wodą lub hydrolatem
Pokażesz mi wykres?
Może być na pw jak coś![]()