• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

w oczekiwaniu na CIĄŻĘ...

reklama
A zastanawiałyście się nad tym jak Wy będziecie pzechodzić ciąże?Czy będziecie wymiotować.....czy objadać sie kwaśnymi bądź słodkimi rzeczami.Czy będziecie raz miłe a raz okropne.złośliwe itd..
Ja się zastanawiam jak to bedzie poraz drugi
Z Damianem nie miałam żadnych objawów ciąży żadnych wymiotów.......i specjalnych zachcianek.Jedynie co to mogła pochłaniać kilogramami pierogi ruskie i jedzenie z MC Donalda
Pozdrawiam

Ja tam bym mogła wymiotowac i pochłaniac wszystko co sie da ;) byle by tylko fasolka sie pojawiła.
Teraz to jest mój pierwszy cykl staran po wczesniejszym poronieniu i zastanawiam sie tylko czy w miare szybko nam sie uda.
We wczesniejszej ciąży tez nie miałam zadnych niespodzianek typu nudnosci i wszystko było ok( do czasu :(0, ale mam nadzieje ze tym razem bedzie dobrze i bardzo w to wierze.
Monika k80 czyzby fasolka sie u ciebie zadomawiała?? Trzymam kciuki.

Karolinko26.... nie wiem. :(
Mialam lekkie krwawienie wczoraj w 27 dniu cyklu.... myslalam ze juz okres ale dzis wydzielina jest brazowawa i chyba po "okresie". Nie bylo bolu brzusia ani piersi czyli nie bardzo mi to na @. Eh sama juz nie wiem :(

Slyszalam ze tak bywa ...ale o co chodzi z tym krwawieniem na fasolke? moge krwawic jak fasolinka sie zagniezdza czy cos?

Implantacja ma miejsce pomiędzy 6 a 11 dniem po owulacji jest to moment zagnieżdżenia w śluzówce macicy. To bardzo ważna chwila, w tym momencie zmienia się cała gospodarka hormonalna i zaczyna produkować HCG, dopiero 1-2 dni po tym zjawisku TEST CIĄŻOWY może wykryć ciążę, dlatego proszę rozsądnie podchodzić do reklam typu test wykrywa już w 6 dniu po owulacji, jeżeli nowe życie jeszcze sobie wędruje to nie ma możliwości wykryć ciąży
Zjawisku implantacji towarzyszy to w zależności od źródeł u około 5-20% kobiet plamienie implantacyjne czasami dość intensywne, że kobiety uznają że miał bardzo krótką miesiączkę. Plamienie jest koloru jasnoczerwonego bądź beżowego (ale to rzadko) i jest krótkotrwałe 1-2 dni, towarzyszy mu charakterystyczny spadek na wykresie i ponieważ następuje skok hormonów następnego dnia po plamieniu implantacyjnym na wykresie temperatura rośnie, obejrzyj wykres poniżej plamienie jest zaznaczone gwiazdką w pierwszej linii pod wykresem

Kochana Elzuniu krewka ba bieliznie byla jasniutko czerwona.... no i 11 dni po owulacji brzmi sensownie.... Moja mala iskierka nadzieji.
A co do testow.... Tu w stanach kupuje "first respond" czyli niby wykrywaja 4 dni przed spodziewanym okresem.... Ktos robi na tym potezne pieniazki i daje kobietkom zludna nadzieje. ja zrobilam kilka... i oczywiscie rozczarowanie :(
Czekam dalej.... i trzymam kciuki za reszte przyszlych mamus.
Elzunia pamietasz wczorajszy apel? wymaltretowalas wczoraj mezulka? :P

reklama
moniko_k80 , niestey nie. ni emogłam oderwac go od kompa... żeby to chociaz cos pożytecznego robił. jak chciałam go zabrac do łożka, to sie nie dał. a jak zapytałam ile napisał dzisiaj (tzn juz wczoraj) rozpray doktorskiej, to sie wielce obraził. i nici z buszowania
sad036pi.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry