reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Aż siadłam i przeanalizowałam ponad rok mierzenia temperatur. Jak się tym kierować, a wykresy mam książkowe, pięknie niskie temperatury, jednodniowy spadek (tu określam jako dzień owu) i potem pięknie wyższe - no to przez ponad rok miałam owulację 18-23 dc, a faza lutealna 11-13 dni, raz 14.
A tu nagle kupiłam testy owu i wyszło w jednym cyklu owu w 14 dniu, w drugim 12 😂 Ja jednak wracam od tego cyklu do temperatury. Jakoś bardziej mi to współgra ze wszystkim.

reklama
Ja robiłam w 28 dc i był negatyw a dziś beta 244. Wychodzi na to że bardzo późno była implantacja albo ginekolog pomylił się na USG z owulka :D
Chociaż wątpię że tak mogło być.. z USG wychodzi że owulacja była w 12 lub 13 dc.
Jeśli miałaś owu potwierdzoną usg, to zdecydowanie wygląda na późną implantację. Ale jeśli nie masz historii strat, nie zaprzątałabym sobie tym głowy. Najważniejszy będzie przyrost bety. Przyjmuje się, że w dacie @ jej wynik powinien być +-100 (co jest mocnym uproszczeniem, bo historie są różne) i podwajać się co 48h.

A to ja się zastanawiałam czy te facelle są ok skoro właśnie ta kontrolna mocniejsza była od testowej 😀
rozumiem, bo znów trzeba mieć na uwadze że często wychodzi taki prawie pik na tym teście i to jeszcze nie pik 🤣🤣🤣
Aż siadłam i przeanalizowałam ponad rok mierzenia temperatur. Jak się tym kierować, a wykresy mam książkowe, pięknie niskie temperatury, jednodniowy spadek (tu określam jako dzień owu) i potem pięknie wyższe - no to przez ponad rok miałam owulację 18-23 dc, a faza lutealna 11-13 dni, raz 14.
A tu nagle kupiłam testy owu i wyszło w jednym cyklu owu w 14 dniu, w drugim 12 😂 Ja jednak wracam od tego cyklu do temperatury. Jakoś bardziej mi to współgra ze wszystkim.
nie pamiętam, wybacz - miałaś jakiś monitoring?😀 albo badanie progesteronu 7 dpo?

Witam was dziewczyny, jak oceniacie ten test? Wydaje mi się, że widzę tu leciutką kreseczkę, ale może już świruje. Będę wdzięczna za wasze odpowiedzi.

Załączniki

• IMG_0451.jpeg
    IMG_0451.jpeg
    364,3 KB · Wyświetleń: 71
Jeśli miałaś owu potwierdzoną usg, to zdecydowanie wygląda na późną implantację. Ale jeśli nie masz historii strat, nie zaprzątałabym sobie tym głowy. Najważniejszy będzie przyrost bety. Przyjmuje się, że w dacie @ jej wynik powinien być +-100 (co jest mocnym uproszczeniem, bo historie są różne) i podwajać się co 48h.
Kiedy najlepiej powtórzyć betę jutro czy pojutrze ?

reklama
Do góry