reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Dokladnie ale niestety to trzeba przejść żeby zrozumieć. też sobie tak powtarzałam. Do drugiego biochema działało 🤣Niestety nie mam nikogo w podobnej sytuacji. Za to mam znajomych którzy nie planowali, wpadli i nie kryją niezadowolenia 🤦‍♀️ ja rozumiem, że każdy jest w innej sytuacji ale bez przesady. Trzeba było uważać 😉 dzięki za kciuki 😊
Uwierz, że też mam tylko takich znajomych. W każdym razie - nie jesteś z tym sama, a już więcej niż robisz zrobić się nie da. 🤗 Odbębnij monitoring, a potem te 10 dni do testu jakoś wspólnie przetrwamy. W kupie siła ;)

reklama
Co jest z Tobą nie tak to nie wiadomo, potrzeba diagnostyki żeby to ustalić 🤪
A tak już na serio, rozumiem Twoje myślenie bo też tak miałam i mam za każdym razem jak widzę kobietę w ciąży.
Jednakże jest to błędne myślenie. Pamiętaj, że nie sama starasz się o dziecko a ewentualne problemy nie są Twoimi problemami a problemami Waszymi jako pary 🥹
Jeśli w ogóle mówimy o jakichkolwiek ale pamiętaj, że normalnym jest, że para stara się do roku czasu. Nie pamiętam niestety ile czasu u Was minęło ale wierzę, że się doczekasz. I to nie jest tak, że coś z Tobą nie halo, po prostu niektórym parom zajście w ciążę zajmuje nieco więcej czasu.
Ściskam 🫂
I popieram laczek od Marietty 🤪
staramy się od grudnia. W pierwszą ciążę udalo się zajść dopiero na stymulacji. Teraz pierwszy cykl i zaskoczyło ale okazał się biochem. Roznie z tą owulacja bylo wiec jednak wróciliśmy do stymulacji no i tak leci 4 cykl. Niby człowiek wie, że to może potrwać ale się łudzi. Najbardziej mnie denerwuje, że teraz jak jestem obstawiona lekami ze względu na ten biochem to się nie udaje. Ile czekacie z testem po ovitrelle? 😊 bo ja już tu przeliczam kiedy bede mogła zacząć. 6 testów czeka 🤣

Hej, ja dziś nie zatestowałam, bo boli mnie brzuch okresowo i czuję, że zmarnuję test, nie mam złudzeń co do tego cyklu. Jeśli dziś nie przyjdzie @ jutro na bank zatestuję, chyba, że jeszcze dziś po południu.
Spokojnie. Lepiej zaczekać do rana zeby wynik był wiarygodny. Zawsze sobie tak powtarzam, a i tak robię test po południu a rano dla pewności 🤣

Czułam w kościach tego laczka już jak pisałam 🤣 pracujemy nad tym już intensywnie. Niestety owulacja wypadnie w tym tygodniu a mąż będzie wracał z pracy o 1 w nocy. Powiedział żebym miała czujny sen 😉 jakoś tak nastawialam się na poprzedni cykl, bo byliśmy na wakacjach, a każda z nas słyszała jaki to magiczny czas. Wystarczy się zrelaksować i rozluźnić i pyk ciaza jak nic. No nie zadziałało 🤷‍♀️
Wewnetrznie ciesze sie, ze swiadomosc o oberwaniu laczkiem rosnie :D

I to jest potwierdzenie jak bardzo teksty „wyluzuj to sie uda” nie dzialaja..

Mnie osobiście te testy tylko wku...irytują. Na pewno bez rosnących pęcherzyków i owulacji dojdzie do zapłodnienia 🤣 czasem mam ochotę zrobić wykład na ten temat tylko nie jestem pewna czy ktoś kto nie miał żadnych problemów i nawet dokładnie nie zna cyklu zrozumie. Lepiej to przemilczeć 😉

Ale mnie w tym cyklu bardzo boli jajnik… i to jak mowilam z poczatku prawy, zreszta jak zwykle, a tu dupa, owu byla chyba z lewego, ale no bolalo przed, bolalo w trakcie i boli po.. wcale nie tak malo

reklama
staramy się od grudnia. W pierwszą ciążę udalo się zajść dopiero na stymulacji. Teraz pierwszy cykl i zaskoczyło ale okazał się biochem. Roznie z tą owulacja bylo wiec jednak wróciliśmy do stymulacji no i tak leci 4 cykl. Niby człowiek wie, że to może potrwać ale się łudzi. Najbardziej mnie denerwuje, że teraz jak jestem obstawiona lekami ze względu na ten biochem to się nie udaje. Ile czekacie z testem po ovitrelle? 😊 bo ja już tu przeliczam kiedy bede mogła zacząć. 6 testów czeka 🤣

Różnie się wyplukuje, niektórym szybciej, innym wolniej. Najlepiej jak sprawdzisz na sobie 😀

No ja usłyszałam od mojej Siostry swojego czasu, że na co nam to całe in vitro, powinniśmy się starać naturalnie i jak wyluzujemy to na pewno się uda 🤪
Usłyszeć takie słowa od osoby która zaliczyła 3 wpadki to wiecie 😅🤣

Do góry