reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Ja już nie ogarniam tego całego cyklu ... z soboty na niedzielę miałam pozytywne testy owulacyjne ( jeszcze w niedzielę wychodziła druga gruba kreska), dzisiaj testowa mniej widoczna, więc myślałam że owulacja będzie dzisiaj (16dc - zazwyczaj 28 do 31 dni cykle), byłam dzisiaj na usg zobaczyć co i jak... babka mówi, że na prawym jajniku pęcherzyk dominujący 14mm, na lewym brak, zatoka wolna od płynu... mowi, że na dniach owulacja... to kiedy ja mam kurna tą owulację skoro testy już są negatywne.. endometrium ponad 8mm, trzywarstwowa
Czy to jest normalne że można mieć tak późno owulację przy takiej długości cykli?

reklama
Ja już nie ogarniam tego całego cyklu ... z soboty na niedzielę miałam pozytywne testy owulacyjne ( jeszcze w niedzielę wychodziła druga gruba kreska), dzisiaj testowa mniej widoczna, więc myślałam że owulacja będzie dzisiaj (16dc - zazwyczaj 28 do 31 dni cykle), byłam dzisiaj na usg zobaczyć co i jak... babka mówi, że na prawym jajniku pęcherzyk dominujący 14mm, na lewym brak, zatoka wolna od płynu... mowi, że na dniach owulacja... to kiedy ja mam kurna tą owulację skoro testy już są negatywne.. endometrium ponad 8mm, trzywarstwowa
Czy to jest normalne że można mieć tak późno owulację przy takiej długości cykli?
a ta gruba kreska to na pewno pik? owulacja się może przesunąć

Sprawdziłam w aplikacji i przy 32 dniowym cyklu miałam owulację w 22 dniu dwa razy. Przy 31 dniowym 20 dzień. No ale ja się martwię o krótką fazę lutealna ale lekarz mi mówi że 10 dni to jest dolna granica normy. Więc siedzę cicho i będę się konsultować jeszcze raz. Ale tak przy 31 dniowym cyklu najpóźniej 21 dnia można mieć owulację i to będzie dalej w normie.

Będziesz szła jeszcze sprawdzić czy ta owulacja faktycznie była? A masz zdjęcie tego piku? Może to jeszcze nie był pik. Moim zdaniem rób dalej testy.

Będziesz szła jeszcze sprawdzić czy ta owulacja faktycznie była? A masz zdjęcie tego piku? Może to jeszcze nie był pik. Moim zdaniem rób dalej testy.
Premom zaliczył to jako peak
Ja się na tym nie znam 🫣 no ale miesiąc temu w 12 albo 13 dc miałam już dawno pęcherzyk 14 czy 15 mm
Nie idę już w tym miesiącu na usg - nie lubię tego badania- jeszcze ta lekarka robi to tak, jakby zaraz miała tym urządzeneniem drugą stroną wyjść XD

Załączniki

• 20251011_122106.jpg
    20251011_122106.jpg
    445,3 KB · Wyświetleń: 36
  • 20251012_002418.jpg
    20251012_002418.jpg
    725,1 KB · Wyświetleń: 36
reklama
Premom zaliczył to jako peak
Ja się na tym nie znam 🫣 no ale miesiąc temu w 12 albo 13 dc miałam już dawno pęcherzyk 14 czy 15 mm
Nie idę już w tym miesiącu na usg - nie lubię tego badania- jeszcze ta lekarka robi to tak, jakby zaraz miała tym urządzeneniem drugą stroną wyjść XD
O____O ten po lewej to świeży? To dla mnie duży duży pik.

Do góry