reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Pod jezykiem tez dziala? A ja glupia kiedys grzebalam tam gdzie nie trzeba codziennie 😂 ale fakt, piekny wykres wyszedl, nie dawal watpliwosci :D

Pewnie, że działa 😁
Wykres mam taki, widać kiedy i co 🤪
Poprzedni i obecny cykl 😎

Screenshot_20251013_172802_My Tracker.jpg

Screenshot_20251013_172837_My Tracker.jpg

reklama
Ja pierdykam, od jajnika to mi az do krzyza promoeniuje ten bol, chat gpt twierdzi, ze to normalne, ale on chyba nie wie jak boli 😂

U nas też szału nie ma, najgorsze, że jest gorzej jak było i nie wiemy czemu. Plemniki o prawidłowej budowie 1%, 0,1 mln/ejakulat. Ruch całkowity 27, postępowy 15, brak ruchu 73... Nie dość, że mało to leniwe... A jak u Was?
Prawidłowe 2%, łączna liczba plemników 50 mln/ejakulat, co do ruchu to mamy postępowy 34%, całkowity 65%… wiec niby w teorii z czegoś by się dało wyłowić plemniki do zaplodnienia ale widzisz - na stymulacji miałam 3 jajeczka ale żaden nie dopłynął… będziecie robić usg jąder? u nas androlog zalecił ze względu na morfologię. I jakie bierzecie witaminy i suplementy?

Narazie nie. Narazie próbujemy sami;o wiesz, zakładam, że jeszcze troszkę spróbujemy, kilka cykli i nie wiem co dalej, może i uderzymy w alternatywne metody, dlatego cieszymy się, że jest tak cokolwiek żywego bo to jednak jakaś nadzieja. ;)
Dawaj znać, oczywiście życzę ciąży od razu i żadnych dalszych diagnoz, ale u nas właśnie przez niską morfologię boję się że nie ma efektów. Tylko no właśnie konsultowaliśmy z wieloma lekarzami już i wszyscy mówią to samo że przy tych wynikach hormonalnych przysadka mózgowa wysyła prawidłowe sygnały do produkcji i nie ma co mężowi dawać hormonów żeby pobudzić nasienie i żebyśmy na razie brali suplementy zmienili styl życia itp i po 3 miesiącach powtórka wyników

Ja pierdykam, od jajnika to mi az do krzyza promoeniuje ten bol, chat gpt twierdzi, ze to normalne, ale on chyba nie wie jak boli 😂
czasami pęcherzyk pęknie w naczynie krwionośne i tworzy się taka niegroźna torbiel krwotoczna (coś jak siniak). potrafi to boleć już do końca cyklu. ale oczywiście jeśli ból jest bardzo silny to nie ma co gdybać tylko warto sprawdzić u lekarza :)

Prawidłowe 2%, łączna liczba plemników 50 mln/ejakulat, co do ruchu to mamy postępowy 34%, całkowity 65%… wiec niby w teorii z czegoś by się dało wyłowić plemniki do zaplodnienia ale widzisz - na stymulacji miałam 3 jajeczka ale żaden nie dopłynął… będziecie robić usg jąder? u nas androlog zalecił ze względu na morfologię. I jakie bierzecie witaminy i suplementy?
To jesteście w dużo lepszej kondycji jak my... Ale nie ma się co załamywać, wystarczy jeden! Jeden zdrowy silny;) mój się wspomaga: profertil, ubichinol, cynk + selen, neomag. Cyprofoksacyne kazali już odstawić bo jest gorzej a nie lepiej. Było podejrzenia przewlekłego zapalenia ale nic tego nie potwierdza, poza faktem ph 9. USG nic ciekawego nie znalazło. Ciągniemy ten cyrk, żyjemy zdrowo i liczymy na jeden zdrowy pływaczek.

reklama
Myślicie, że są jeszcze jakieś szanse w tym cyklu?
btw, zapisałam się na środę do innej babeczki.. w inne dni jest tylko dostępna ta z dzisiaj 🫣
Mam mini załamkę- myślałam,że to u mnie lepiej wygl🥺

Do góry