reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Cześć Dziewczyny ❤

Jeśli któraś pije teraz kawusię to dosiadam się z moją ☕

Piękne 🥰
Trzymam kciuki za owocne testowanie ale pamietaj, że taki wynik progesteronu na tym etapie nie jest wyznacznikiem ciąży a świadczy jedynie o tym, że była owulacja 😊
To tak piszę bo sama mając prożka w poprzednim cyklu ponad 37 będąc 7 dpo już byłam mentalnie w ciąży 🤣
A to to ja wiem😃 mi chodziło właśnie o to czy była ta owulacja czy nie, bo jak już wcześniej pisałam przypadkowa pani doktor mi powiedziała podczas usg że nie było xd a moja lekarz tego samego stwierdziła że była xd także ten prog to w ramach upewnienia się, że była 😅 i wygląda na to że była więc mimo, że rozum mówi że nie wyszło raczej nic znowu, to nadzieję mam większą 😅

reklama
Ja bym wolała lek. @93kora a Ty - z doświadczenia?
Ja nie miałam z tym lekiem doświadczenia. Znam parę dziewczyn tutaj na forum i w życiu co miały.
Ja miałam operację+laparoskopię, życie mi ratowali bo mi jajowód pękł. Musieli szybko gościa z sali wywozić, żeby mnie tam wciskać.. nie wspominam tego ani miło ani dobrze.
Najgorszym dzień w moim życiu. Byłam intubowana dotchawicznie, przetaczali mi krew. Ehhh
Jednak jakbym miała wybór to wolałabym wziąć lek.

@meryksawery
Ja miałam jedną dawkę metotreksatu,która na mnie nie zadziałała i i tak miałam usunięty jajowód.
Jak potrzebujesz szczegółów jak to wygląda to priv.

To nie jest aż taka "straszna" chemia - po chamsku - ma ubić betę i nie pozwolić jej się dalej rozwijać.

Mi gin na kontroli mówił,że po jednej dawcę (w moim przypadku) to wystarczy wstrzymac się ze staraniami na 2/3 cykle żeby się po prostu wszystko dobrze zagoiło,szwy wewnętrzne itd. Nie wiem jak jest,przy kilku dawkach.
Napewno dłużej jest się w szpitalu bo beta po meto nie spada diametralnie (czekałam 4 dni aż wynik będzie miarodajny i tylko betę mi pobierali) ale jest szansa,że ciało zareaguje i ominie Cię laparoskopiia.
Później powinnaś zrobić drożność tego jajowodu.

reklama
Do góry