reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Myślę że prędzej bym ogłosiła w wiadomościach niż powiedziała cokolwiek mojej babci. Ona rodziła dzieci jak maszynka i jej córki tak samo, same nieplanowane ciąże w dużych ilościach więc by mi powiedziała że to pewnie dlatego że do kościoła nie chodzę. Niech sobie żyje spokojnie w swoim świecie kobieta.
No i mnie to babcia męża to dla mnie taka trochę "teściowa" bo wychowywała mojego męża po śmierci jego mamy i daje mi czasami bez ogródek znaki,że za mną nie przepada. Teraz to jeszcze pół biedy ale pierwsze dwa lata związku to było aż namacalne...
Gdy byłam w pierwszej ciąży to byliśmy ok 2 lata pozareczynach i pierwsze słowa na wieść o prawnuczku- ooo to teraz chociaż mały cywilny ślub MUSICIE wziąć a później dopiero jak tam moje samopoczucie 🙄 typowa stara szkoła... Gdy parę mc później wzięliśmy ślub i dowiedziałam się o ciąży (miałam USG, serduszko jak dzwon itd) to odsunęła z niesmakiem zdjęcie USG i właśnie z tym tekstem,że już raz mi gratulowała a później dodała,że najwidoczniej miało być ślubne także taki 🚩🚩🚩🚩🚩z niej jest,że szok. Spędzam z nią czas kiedy naprawdę muszę i nie odzywam się za bardzo bo nie mam chęci być ciągle traktowana jak powietrze

reklama
Myślę że prędzej bym ogłosiła w wiadomościach niż powiedziała cokolwiek mojej babci. Ona rodziła dzieci jak maszynka i jej córki tak samo, same nieplanowane ciąże w dużych ilościach więc by mi powiedziała że to pewnie dlatego że do kościoła nie chodzę. Niech sobie żyje spokojnie w swoim świecie kobieta.
A to ksiądz je zapładniał czy jak ?😂 Że chodzenie do kościoła im pomogło 😂 toć to płodny ksiądz w takim razie

Kurcze to ja wszystkie dzieciaki kocham i jestem ich ulubioną ciocią.nawet na imprezach czy spotkaniach ze znajomymi dorośli mogą nie istnieć,bo ja siedzę i układam klocki z bombelkami.
Ostatnio 3latka mojej kumpeli mówi do mnie "ciociu ja na Ciebie tak długo czekałam.całe wczoraj i całe jutro!"
Potem tylko po powrocie do domu łapie mnie nostalgia i jakiś wewnętrzny smutek,że może to jedyna rola w moim życiu- tej ulubionej cioci..
ja mam to samo, 7 lat pracowałam jako niania u 5 dzieci i kooocham wszystkie ale akurat u mnie w rodzinie ani wśród przyjaciół nikt nie ma, najmłodsze to moja 7 letnia siostra

Dziewczyny, u mnie cykl bezowulacyjny- @kami1094 proszę przepisz mnie na ławeczkę 🫠
Byłam na usg, jedynie co wykryła to dużo małych pęcherzyków, najwięcej na prawym jajniku, na lewym mniej
Mówi,że budowa i wymiary jajników są okej, więc jakby nie chcw stwierdzać żadnego PCOS skoro mam regularne cykle...
Ale wracam znowu do brania metformaxu, pilnowania diety i ruchu🤡
W przyszłym cyklu powiedziała że od 10dc monitorujemy, czy wgl rosną te pęcherzyki ( 2 razy w tygodniu monitoring)

Oj no to nie, to nie ja. 😁 Ale też nie mamy za wielu znajomych mających dzieci, z którymi byśmy się tak spotykali. I myślę, że w obecnej sytuacji to dobrze…
Za to zwierzęta mnie kochają! 🥹
U nas znaczna większość więc siłą rzeczy tego nie unikne.chyba trochę przez to leczę małą siebie,która w dzieciństwie była trochę sama sobie.lubie po prostu widzieć uśmiech na tych małych buźkach :) a swoje też mam 2 kotki i pieska ❤️ moje serduszko dużo pomieści 😁❤️ Was też kocham wirtualnie 😁❤️

Dziewczyny, u mnie cykl bezowulacyjny- @kami1094 proszę przepisz mnie na ławeczkę 🫠
Byłam na usg, jedynie co wykryła to dużo małych pęcherzyków, najwięcej na prawym jajniku, na lewym mniej
Mówi,że budowa i wymiary jajników są okej, więc jakby nie chcw stwierdzać żadnego PCOS skoro mam regularne cykle...
Ale wracam znowu do brania metformaxu, pilnowania diety i ruchu🤡
W przyszłym cyklu powiedziała że od 10dc monitorujemy, czy wgl rosną te pęcherzyki ( 2 razy w tygodniu monitoring)
A co z tym pęcherzykiem 14mm,który ostatnio miałaś ?😱

ja mam to samo, 7 lat pracowałam jako niania u 5 dzieci i kooocham wszystkie ale akurat u mnie w rodzinie ani wśród przyjaciół nikt nie ma, najmłodsze to moja 7 letnia siostra
Ja za młodych ,niestaraczkowych lat się sama z siebie śmiałam ,że jestem ciocia "patologia" bo zwykle na imprezach rodzinnych, grillach w wakacje, urodzinach - podchodziły do mnie dzieciaki i koniecznie potrzebowały,żebym im coś otworzyła, umyła, podała, zbudowała itd. w momencie,gdy popijałam piwko, winko albo miałam papierosa w dłoni 🤷🏼‍♀️😆 teraz się z tego śmieje.
Imprezuje już znacznie mniej ,nie pije alko od jakiegoś czasu a dzieciaki i tak idą do Cioci Janki,gdy się coś odwali :) ja ich zawsze przed ich mamuśkami bronie 😆

reklama
Do góry