reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Mnie parę dobrych lat temu były szef poprosił żebym została mu z dzieckiem - tatuś roku. Miałam ochotę sama wyskoczyć przez okno albo wyrzucić tego gnoma małego. 😆 okropny był, po tatusiu zresztą 😅
Ale jest multum internetowych dzieci, które mnie rozczulają. 🥹 Jestem przeogromną fanką Migatomamy. Tak widzę wychowanie. 🥹
No i kochałam rozmowy Kasi Stoparczyk z dzieciakami. Dziewczynka z palemką na głowie i chłopczyk, który twierdzi, że był dinozaurem to moi absolutni faworyci. I chłopczyk z tiktoka, który do wszystkich krzyczy „HIIIIIII!!!” 🥹
O tak ! Ten mały tak dorośle rozmawia,że jestem w szoku jak oglądam jej filmiki 🥹 a Kasia była the best ❤️ mam nadzieję,że teraz rozmawia z naszymi aniołkami na górze ❤️

reklama
A no tak, to akurat mogłabym być i ja. 😂
Ogólnie dzieci mnie lubią, ale nie ma ich za wiele w naszym najbliższym otoczeniu. A to co jest, to już względnie wyrośnięte.
Sporo mamy też znajomych, którzy są starsi od nas - więc to dlatego.
No u mnie są dzieci w brzuchach i są takie pełnoletnie już - także rozstrzał też jest niezły:)
Kuzynowi zmieniałam pieluchy a teraz chodzi z epetem,jeździ samochodem itd. latka lecą 😆

A nie ma opcji że on jednak podrósł i pękł ? Nie wspominała nic o ciałku żółtym ? No mega dziwna sytuacja.mi raz lekarz też powiedział,że cykl bezowulacyjny a dwa dni po tym u innego ginekologa normalnie był pęcherzyk dominujący i normalnie miałam owulację.ja bym sobie na twoim miejscu zbadała proga czy faktycznie tej owulacji nie było
Wgl nic o tym nie wspomniała, popatrzyła tylko na usg z poniedziałku, mówiłam jej nawet o tym pęcherzyku, zaczęła mnie badać to mówi,że śluz kremowy, brak płynu w zatoce, i wygląda to na cykl bezowulacyjny...
I ze w przyszłym miesiącu sprawdzimy jak wygląda cały cykl
Ale ta babka jest bardziej ogarnięta niż ta z poniedziałku (tak mi się wydaje)
Zrobię proga, ale w sumie nie wiem kiedy skoro niby nie było tej owulacji...

Domyslislam się 🤣🤣🤣 i dostaje się jakieś leki na początku cyklu?
Tak ginekolog. Wiesz co różnie ginekolodzy podchodzą mi jedna babka zwykła ginekolozka nie chciała dać stymulacji dopiero w klinice dali ale myślę że różni lekarze mają różne podejście. Są dwa leki do stymulacji teraz popularny jest letrozol, bierzesz albo 1 tabletkę przed 5 dni (3-7 dzień cyklu najczęściej), albo 2 razy po jednej tabletce przed te same pięć dni. Ja jestem na wyższej dawce czyli biorę dwie tabletki. Te leki pobudzają wzrost jajeczek i owulacja zazwyczaj wypada jak w zegarku w te same dni. Łatwiej jest ją zbadać i ustawić terminy współżycia. No i może ci wyrosnąć więcej niż jedno jajeczko ja np miałam trzy w tym cyklu.

Wgl nic o tym nie wspomniała, popatrzyła tylko na usg z poniedziałku, mówiłam jej nawet o tym pęcherzyku, zaczęła mnie badać to mówi,że śluz kremowy, brak płynu w zatoce, i wygląda to na cykl bezowulacyjny...
Zrób żeby było czarno na białym że cykle bezowulacyjne występują. Bo to może być podstawa do stymulacji.

Nie wiem co ja sobie dzis pomyślałam, ze Dzien Dziecka Utraconego i metaforycznie wysikam dwie kreski?
Najgorzej, ze od wczoraj to mam takie momenty, ze prawie haftne i naprawdę sądziłam, ze coś będzie może widać, ze to może jednak to.. dzis 11dpo najprawdopodobniej, okres ma być w weekend. Jutro też siknę, ale tego 17. 10 to już będzie po ptakach.
1000143798.jpg

Ostatnia edycja:
A masz w miarę regularne cykle? Jak tak odlicz 7 dni od spodziewanej @. Zawsze to jakiś punkt zaczepienia.

Płyn w zatoce jest tylko przez jakiś czas po owulacji.potem zanika.kremowy śluz jak dla mnie jest właśnie po owulacji.w ten poniedziałek byłaś u tamtej i był 14mm ? ja bym zbadała proga koło wtorku/środy

Nie wiem co ja sobie dzis pomyślałam, ze Dzien Dziecka Utraconego i metaforycznie wysikam dwie kreski?
Najgorzej, ze od wczoraj to mam takie momenty, ze prawie haftne i naprawdę sądziłam, ze coś będzie może widać, ze to może jednak to.. dzis 11dpo najprawdopodobniej, okres ma być w weekend. Jutro też siknę, ale tego 17. 10 to już będzie po ptakach.
Zobacz załącznik 1724470
Ja tam widzę cień. 🤔

reklama
Do góry