reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

reklama
Kochana, ja w pierwszą ciąże zaszłam równo z dziewczyną najbliższego przyjaciela mojego męża. Spotykaliśmy się praktycznie co tydzień, przez lata. Niedawno urodziła - ciąża bezproblemowa (całe szczęście), czuła się świetnie, wyglądała pięknie. Od maja totalnie unikałam kontaktu z nimi, ale też nie mogę karać ich za to, że mnie zdarzyły się straty, bo to nie ich wina. Dlatego kiedy nas zaprosili żeby pochwalić się córką, stwierdziłam, że musimy pójść, bo nie będę im robić przykrości swoimi schizami. Wszystko było świetnie, ale jak już wyszliśmy i zamknęła się furtka, to od bramy do samochodu już nie doszłam, bo dostałam takiej histerii.
@kami1094 bardzo Cię rozumiem. Ja zaszłam w ciążę w podobnym czasie co moja siostra ( 2 tyg różnicy ) , z tym że ona zaszła w ciążę bliźniaczą a ja poroniłam w 10 tyg . Jeździłam z nimi wybierać wózki i wyprawkę itd i ekspedientka rzuciła : „ ooo ile pani ma dzieci bo widać że pani ma doświadczenie „ a ja byłam 3 miesiące po poronieniu swojej pierwszej ciąży ( nie licząc biochema). Ale ja jestem też taka że nie dam po sobie poznać , płakałam całą drogę jak wracałam.

@marietta2112 🫂🫂🫂🫂🫂🫂 nie mam mądrych słów, ale tulę i rozumiem.

witam się z cappuccino w dyniowym kubeczku, chociaż emocje to mam takie, że raczej od melisy powinnam zacząć dzień 😆

dziewczyny, mam dwa pytania: czy mogę tu zostać z Wami i skorzystać z Waszego wsparcia jeszcze do zbadania przynajmniej jednego przyrostu bety?
a drugie czy jeśli dziś zbadam betę w diagnostyce to miarodajne będzie później badanie w sobotę w innym punkcie diagnostyki? powinno się w tym samym labie, ale jak to jedna sieć, to chyba okej?

wrzucam test wczorajszy i dzisiejszy i bardzo proszę się zarażać ile wlezie. trzymam za Was dziewczyny najmocniejsze kciuki i Wy trzymajcie proszę 🙏🏼
Gratulacje !!! Niech kropek się tam trzyma i zostanie do końca ! Mocno trzymam kciuki 🤞❤️

Dziewczyny ja normalnie za wami nie nadążam 😂😂😂 próbuje coś odpisać, a tu natrzaskane kolejne 30 stron i mam wrażenie, ze moja wiadomość jest już historią 😂

Dziewczyny polećcie jakieś dobrze wybarwiające się owulaki. Ja zawsze miałam regularne cykle i bardzo łatwo było wyłapać mi owulację ( miałam je bolesne ) , tak teraz dzieje się coś dziwnego. Mam wrażenie że muszę na nowo nauczyć się swojego cyklu więc w tym miesiącu zamierzam sprawdzać czy objawy pokrywają się ze wzrostem stężenia LH.
Czy polecacie easy home czy bardziej hodriena ?

U mnie dwie będą jak sobie z dwoch testów połączymy.... czekam juz na weekendowy @ bo mnie skurcze takie okresowe w nocy nawiedziły...
Zobacz załącznik 1724534
No nic, przytulam!

witam się z cappuccino w dyniowym kubeczku, chociaż emocje to mam takie, że raczej od melisy powinnam zacząć dzień 😆

dziewczyny, mam dwa pytania: czy mogę tu zostać z Wami i skorzystać z Waszego wsparcia jeszcze do zbadania przynajmniej jednego przyrostu bety?
a drugie czy jeśli dziś zbadam betę w diagnostyce to miarodajne będzie później badanie w sobotę w innym punkcie diagnostyki? powinno się w tym samym labie, ale jak to jedna sieć, to chyba okej?

wrzucam test wczorajszy i dzisiejszy i bardzo proszę się zarażać ile wlezie. trzymam za Was dziewczyny najmocniejsze kciuki i Wy trzymajcie proszę 🙏🏼
No jeden dzień a taka różnica, wooow!

U mnie dzisiaj znów biało - mam jeszcze jeden test, jutro zrobię, jak nie wyjdzie to czekam na niedzielny/poniedziałkowy okres, a w przyszłym cyklu zadziałam z testami owulacyjnymi. Taki jest plan! 😁😁😁

Miłego dnia, ja idę odwieźć młodszego do przedszkola i siadam do 👩🏽‍💻bleh

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 69
Dziewczyny polećcie jakieś dobrze wybarwiające się owulaki. Ja zawsze miałam regularne cykle i bardzo łatwo było wyłapać mi owulację ( miałam je bolesne ) , tak teraz dzieje się coś dziwnego. Mam wrażenie że muszę na nowo nauczyć się swojego cyklu więc w tym miesiącu zamierzam sprawdzać czy objawy pokrywają się ze wzrostem stężenia LH.

Używam tych z horiena i nie narzekam (aczkolwiek dwa cykle temu albo się kiepsko wybarwił albo miałam wyjątkowo krótki wyrzut lh bo gdybym nie zbadała prożka to bym uznała, że owu nie było) ale czaję się żeby przetestować easy home 😀

Z tego co pamiętam to dziewczyny są na kreskach aktywne cały miesiąc i nie ma zakazu udzielania się po pozytywnym teście i badaniach bety:) możesz być jednocześnie na Mamusiach i z Nami w wątku - Czyż nie Szefowo @kami1094 ?
Pewnie, że zostajesz z nami do końca miesiąca. :)🩷🥹

@kami1094 bardzo Cię rozumiem. Ja zaszłam w ciążę w podobnym czasie co moja siostra ( 2 tyg różnicy ) , z tym że ona zaszła w ciążę bliźniaczą a ja poroniłam w 10 tyg . Jeździłam z nimi wybierać wózki i wyprawkę itd i ekspedientka rzuciła : „ ooo ile pani ma dzieci bo widać że pani ma doświadczenie „ a ja byłam 3 miesiące po poronieniu swojej pierwszej ciąży ( nie licząc biochema). Ale ja jestem też taka że nie dam po sobie poznać , płakałam całą drogę jak wracałam.

Gratulacje !!! Niech kropek się tam trzyma i zostanie do końca ! Mocno trzymam kciuki 🤞❤️

Dziewczyny ja normalnie za wami nie nadążam 😂😂😂 próbuje coś odpisać, a tu natrzaskane kolejne 30 stron i mam wrażenie, ze moja wiadomość jest już historią 😂

Swoje kosztują, ale easy home nie mają sobie równych. Polecam z serduszka. :)

A co do badania bety - uważam, że ważna ta sama sieć. Podejrzewam, że punkty, które są blisko siebie i tak wożą do jednego labu. 😇

Używam tych z horiena i nie narzekam (aczkolwiek dwa cykle temu albo się kiepsko wybarwił albo miałam wyjątkowo krótki wyrzut lh bo gdybym nie zbadała prożka to bym uznała, że owu nie było) ale czaję się żeby przetestować easy home 😀
Ja ich używałam przez długi czas ale w tym roku trafiły mi się chyba 3 op z rzędu,gdzie się wg nie wybarwiały ,jakaś wadliwa partia najwidoczniej.
Spoko były takie,które znalazłam na allegro a teraz są na Amazon
Link do: Fastep Test owulacji - testy płodności kobiet, szybkie wyniki w ciągu 5 minut, opakowanie 30 sztuk : Amazon.pl: Zdrowie i gospodarstwo domowe
Mimo ceny się super wybarwiają a ciążowe z tej marki mi nie pokazały nigdy chujocienia bez ciąży:)

reklama
Do góry