Też mam tyłozgiętą, życzę, żeby nie było potrzeby robienia, ale tak jak Hermeneq mówi, warto zrobić.Muszę zajść w ciaze teraz!Bo lekarz mi powiedział że jak się nie uda to mnie bierze na oddział na histeroskopie.
Diagnostycznie. Zobaczyć jak tam macica wygląda. Czy nie ma zrostu po CC. Czy nie ma jakiegoś polipa. Bo ja mam macicę tylozgieta, mówi że przy takich macicach warto sprawdzić czy jest ok wszystko.
No ale ogólnie wolałby tego nie robić.
reklama
kami1094
Fanka BB :)
Spodziewałam się, że przez ten miesiąc już dawno ogarnęłaś sobie wszystko dentystycznie, bo pamiętam ten temat, a tu jednak zaskoczenie.W.ogole to.jeszcze jest taka lipa, że na środę za tydzień mam wizytę u dentysty umowioną na wyrwanie siódemki. Albo teraz albo za 3 miesiące dopieroząb jest zabezpieczony. Bo nie da rady zrobić w nim kanałówki.
No i co Wy o tym myślicie. W weekend owulacja. I 5-6 dni po owu gdzie już będzie moze zagnieżdżenie, ja dostanę mocne znieczulenie na wyrwanie? (haha ale optymistka co niiiieeeee?).
Z drugiej strony no co, przecież przed okresem nie wiadomo czy ciąża jest, to też tak zakładać co miesiąc to słabo
Skontrolowałaś torbiele, które miałaś? Wchłonęły się?
Kolejna rzecz - ja bym się cieszyła, że lekarz podchodzi poważnie i zaproponował histeroskopię.
Małgosiagosiak
U mnie mniej więcej 10 dpo, ale zero objawów, więc nie robię testu. Czekam póki co na okres. Jak nie przyjdzie to wtedy.
@KiedyPytam to bardzo ważne, żeby wyleczyć zęby przed ciążą. Rób wszystko póki możesz. Zresztą ja i w ciąży chodziłam do dentysty, sam ginekolog mnie sprawdzał w I trymestrze czy byłam.
@KiedyPytam to bardzo ważne, żeby wyleczyć zęby przed ciążą. Rób wszystko póki możesz. Zresztą ja i w ciąży chodziłam do dentysty, sam ginekolog mnie sprawdzał w I trymestrze czy byłam.
kami1094
Proszę mi dać racjonalny argument jakich objawów spodziewasz się 10dpoU mnie mniej więcej 10 dpo, ale zero objawów, więc nie robię testu. Czekam póki co na okres. Jak nie przyjdzie to wtedy.
Małgosiagosiak
Takich jak w poprzedniej ciąży. Nie pamiętam dokładnie od którego dnia, ale miałam straszny ból piersi i śluz właśnie jakoś prawie w terminie okresu. Nie skreślam jeszcze całkowicie cyklu, ale z testem się wstrzymam.Proszę mi dać racjonalny argument jakich objawów spodziewasz się 10dpo![]()
Paula. sz
Ja 10 dp peaku miałam pozytywny test a 11dp bete 40.Proszę mi dać racjonalny argument jakich objawów spodziewasz się 10dpo![]()
Jeden objaw pachwiny mnie bolały żadne ból brzucha czy piersi tylko pachwiny
kami1094
No tak, tylko to wszystko są niespecyficzne objawy. To tak jak z plecami - mogą boleć od estradiolu, od progesteronu, w ciąży i bez niej. Można by mnożyć przykłady. Prawda jest taka, że za większość objawów w drugiej fazie cyklu jest odpowiedzialny po prostu progesteron.Ja 10 dp peaku miałam pozytywny test a 11dp bete 40.
Jeden objaw pachwiny mnie bolały żadne ból brzucha czy piersi tylko pachwiny
Nie ma co skreślać cyklu dlatego, że akurat cycki nie bolą.

No i druga sprawa - głowa. Dużo dziewczyn jest absolutnie przekonanych o objawach, a potem - najczęściej za wcześnie - zatestują, przychodzi pierwszy negatyw i nagle magicznie objawy od ręki ustają i "czują się jak na okres". Głowa naprawdę nie jest w tym wszystkim bez znaczenia.
Hermeneg
No tak, tylko to wszystko są niespecyficzne objawy. To tak jak z plecami - mogą boleć od estradiolu, od progesteronu, w ciąży i bez niej. Można by mnożyć przykłady. Prawda jest taka, że za większość objawów w drugiej fazie cyklu jest odpowiedzialny po prostu progesteron.
Nie ma co skreślać cyklu dlatego, że akurat cycki nie bolą.
No i druga sprawa - głowa. Dużo dziewczyn jest absolutnie przekonanych o objawach, a potem - najczęściej za wcześnie - zatestują, przychodzi pierwszy negatyw i nagle magicznie objawy od ręki ustają i "czują się jak na okres". Głowa naprawdę nie jest w tym wszystkim bez znaczenia.
Plecy też bolą ze starości. Mnie ostatnio bardzo często

reklama
kami1094
No faktycznie, Ty to już przecież jedną nogą na cmentarzu - taka staruchaPlecy też bolą ze starości. Mnie ostatnio bardzo często![]()