reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

🍁🍂🎃 W październiku szykujemy dynie, ogrom dwóch kresek nas nie ominie! 🎃🍂🍁

Czasami wprost mówię: „Nie wkurzaj mnie, bo zobaczysz, jak mnie wieś wychowała.”
Pochodzę z biednej rodziny – było nas razem dziesięcioro.
Bieda to nie patologia, bo to dwa zupełnie różne pojęcia i dwie różne rzeczywistości.

Ostatnio spotkałam znajomą z klasy. Rozmawiamy, wspominamy szkołę, a ona nagle mówi:
„A, ty się wybiłaś z takiej patologii! Masz dom, rodzinę… Łazienkę już macie w domu?”

Zrobiło mi się strasznie przykro, bo słyszeli to wszyscy wokół.
Pierwszy raz w życiu miałam ochotę naprawdę komuś przyłożyć.
Powiedziałam jej wprost, że jest bezczelna. Nie wstydzę się tego, skąd pochodzę ani że wychowałam się w biednej rodzinie.

Morał?
Ludzie często mówią o rzeczach, o których nie mają pojęcia.
Nie znają znaczenia słów.
Nie wiedzą, z czym inni muszą się w życiu mierzyć.
Ale to zalezy tylko i wylacznie od czlowieka! Ja znow jak slysze, ze tylu Was bylo to mam takie „ ooo zazdro, ale fajnie, musicie miec teraz w sobie fajne wsparcie” i domyslam sie, ze o przelewaniu sie wtedy nie bylo mowy, ale znam ogrom ludzi, co kiedys unosili sie jacy to rodzice sa bogaci, a dzisiaj sami pozakladali rodziny i jest mocno srednio, a znow Ci co nie mieli za kolorowo dzisiaj zyja w mega fajnych domach! To nigdy nie wiadomo co i jak bedzie, a rzucanie takim haslem to pokazuje tylko jakim kto jest czlowiekiem, nie w jakim statusie zyje!
Ale tez zaluje, ze prawo nie przewiduje dopuszczenia takiego soczystego gonga w tym przypadku.. poparlabym 😂

@aiszka cudowne wiesci! I tak, cud na naszych oczach! 🥹

reklama
Ale mialam spierdzielony dzien, ze stluczka na dobitke…i to z naszej winy.. powiedzcie, ze jak tak sie wali, to pozniej wyjdzie slonce i to takie potezne..
O współczuję. Ja w piątek potracilam serne. I uznałam, że to zwieńczenie tamtego tyg. A od teraz będzie tylko lepiej, może też to uznaj już za dno i dnie odbijaj? Przecież musi kiedyś być lepiej. Więc może to lepiej niech się zacznie dziś?;)

Hej, ja już mam wynik progesteronu - jest lepiej niż miesiąc temu :) Wynik nie powala, ale dodatkowo biorę duphaston, więc jestem "trochę spokojniejsza".
Generalnie rano kobita wkłuwała mi się w 4 miejscach... w obu łokciach i w obu dłoniach :/ Wyszłam z tego laboratorium jak po walce🫣

Załączniki

• Screenshot_20251027_170933_Drive.jpg
    Screenshot_20251027_170933_Drive.jpg
    40,4 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Do góry